![]() |
|
|
#62 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
No ja mam tady ze zdravotnictvi pocit, ze doktor pomuze, kdyz probiha vse bez komplikaci. Priklad - mela jsem anginu - prisla jsem k doktorovi, ten me starostlive prohlidnul, poslechl plice, vyptaval se na prvni posledni a pak me poslal s krabickou antibiotik, ktere vystacily na 5 dnu lezet a uzdravovat se... rikal, ze to bude za tech 5 dnu o.k. a o kontrole ani zminka... Jak jsem se po 5-ti dnech nahlasila, ze mam furt teplotu a prasky uz dosly a v krku me (sice mene) ale furt boli, tak se strasne podivil, objednal me (tudiz jsem zustala 3 dny bez leku, protoze drive bylo plno) a jak jsem prisla, tak mi rika, no... ja uz vam dalsi prasky nedam, 5 dnu staci... no, byla jsem tam za nim jeste 3x a pripadala jsem si jak hysterka a hypochondr, protoze doktor mi rika, ze je to na dobre ceste a s tou anginou (nebo s jejim pomalym odeznivanim) jsem se trapila jeste 2 mesice. Ja vim, ze v CR daji ant. na 14 dni nebo tri tydny a tady to takhle neuznavaji ale ja (ac nejsem zadny doktor) si myslim, ze to rozhodne tak neskodi, jak tady hlasaji. Clovek se tak netrapi,nemoc se vytraci rychleji - to jsem tu jeste predtim nepracovala, tak jsem se mohla poflakovat unavena 2 mesice doma, si to neumim predstavit i se zamestnanim a v CR jsem s takovouhle nemoci byla hotova za 2 tydny, jeste mi doktorka vzala krev, pokud mi neco po nemoci chybelo, napsala mi zelezo, nebo vitaminy na doplneni a pozvala na dalsi odber za mesic.... tady mam nekdy pocit, a to se nikdo nezlobte, jak to ted napisu - ze i kdyby clovek chcip, tak oni si tu jenom odskrtnou polozku, se kterou uz se nemusi otravovat....
A co se me tyce, ja bych se tu do spitalu jit bala...Laatst aangepast door Alma; 16-09-07 om 22:24. Reden: dodatek |
|
|
|
|
|
#63 |
|
VIP Lid
|
Tak bysme mohli pokracovat do nekonecna.
Moje mama v Cesku zase prosedi cely dopoledne v cekarne, protoze tam kazdej leze k doktoru s prominutim i se zarazenym prdem... na lidi, kterym opravdu neco je ani nedojde rada. Nekdo je chronicky nemocnej, bere leta stejny leky, ale musi k doktoru pro recept, tady jen zavolas asistence a odpoledne mas leky pripraveny v lekarne. Takze mi spis pripada, ze prave doktori v Cesku jsou ti, kteri si schvalne objednavaji pacienty na nesmyslne kontroly, jen aby za to dostavali body a pak spoustu penez. Jinak i ja mam samozrejme svy zkusenosti s doktorama tady, o kterych se ani nebudu rozepisovat... Vsude je neco. Ale abych se vracela do Ceska kvuli zdravotni peci... to rozhodne ne. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj holky, je to uz dost dlouho co jsem se na tohle forum zaregistrovala. To bylo v dobe kdy jsem nemela praci. Dneska jsem se ze zvedavosti po praci podivala na to co se deje v trave. Vase diskuse o lekarich me pripada zajimava a to predevsim protoze tu pracuju jako doktorka. Presneji receno delam si specializaci na psychiatra. Jasny je, ze se vic zabyvam dusevnima problemama nez telesnyma, ale o nocich sluzbach s nima taky prijdu do styku. Pokud mluvim za sebe a sve kolegy v blazinci, tak jsme dost zodpovedni, peclivi a opatrni pokud jdem o vysetrovani pacientu.
Zatim jsem tu u huisartse nebyla (ziju tu 2 roky), ale jednou jsem volala, ze mam priznaky zanetu mocoveho mechyre a jaky mi jako daji typ. Sdelila jsem jim (asistentce) ze si predepisu antibiotika, protoze to se smi...no to mi rozhodne nemohla doporucit...musela jsem si nechat vysetrit moc a pockat na vysledenk...nevadilo ji za nemuzu ani par minut v klidu sedet...no nic predepsala jsem si antibiotika a zabraly...po par tydnech mi prisel ucet na 9 euro za konzuiltaci huisartse!! To me fakt dostali. Pokud jde o praci ve zdravotnicvi, nemuzu si na nic stezovat, je to o 100% lepsi nez v CR. |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]()
|
|
|
|
#67 |
|
VIP Lid
|
To je zajimavy. Ja kdyz prisla do Holandska, tak jsem byla snad dva roky nonstop nemocna.... ryma, kasel, zanet dutin atd. Nemohla jsem si zvyknout na mistni klimat. Tady na severu je strasny vlhko a vitr a to kdyz pak zafouka, tak to cloveku vleze az do kosti.
Ted uz to jde... sem se tady nejak otuzila. ![]() |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
jeste ze sem mela odvoz do Cech ,tam me vzali hned do nemocnice a sla sem za par dni na operaci,v Holandsku by me nechali skoro zdechnout nastesti uz mam od listopadu cesky pojisteni.... |
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Ze ty jsi urcite vyhrala tech 18mega v loterii,pry to byl nekdo z Alkmaaru ,a valis uz se nekde na Havaji?? ![]() |
|
|
|
|