Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Navrat domu

Navrat domu

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 09-09-07, 18:29   #41
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Chtela jsem se zeptat, jak to chodi se stehovanim vetsiho mnozstvi osobnich veci na hranici - kdybych - dejme tomu, jela soukrome s malou skrinovkou naplnenou myma knihama, satnikem, paru kvetinacema..... budou po me chtit nejake clo? To by se me nechtelo davat, ale zase vzdat se spousty veci.....
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-09-07, 18:50   #42
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Bericht bekijken
Chtela jsem se zeptat, jak to chodi se stehovanim vetsiho mnozstvi osobnich veci na hranici - kdybych - dejme tomu, jela soukrome s malou skrinovkou naplnenou myma knihama, satnikem, paru kvetinacema..... budou po me chtit nejake clo? To by se me nechtelo davat, ale zase vzdat se spousty veci.....
ne ,to urcite ne
uz se stehujes domu?
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-09-07, 20:00   #43
VIP Lid

Beruska's avatar

Nic po tobe chtit nebudou, Almo. Nakonec jsme prece vsichni v unii, ne?
Na osobni veci se nic takoveho nevztahuje, takze klidne stehuj...
Oud 09-09-07, 21:03   #44
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
ne ,to urcite ne
uz se stehujes domu?
No, mam urcite zdravotni problemy, a prece jenom bych se asi radeji vylecila "doma"....Tady cloveku ani krev nevezmou, jsem z toho zdravotnictvi hodne zklamana, mozna jsem hypochondr a zbytecne se bojim, ale nema z toho dobry pocit.... mozna by to bylo nacas, a pak bych se vratila, ale ptam se... bude se mi tady zpatky chtit? Neco mi odpovida, ze ne.... Neuvazuju ted tom, co by pak bylo se vztahem, to uz jsme si rikali, ze to zatim urcite nerozpustime,uvidime, co dal......
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-09-07, 21:33   #45
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Bericht bekijken
No, mam urcite zdravotni problemy, a prece jenom bych se asi radeji vylecila "doma"....Tady cloveku ani krev nevezmou, jsem z toho zdravotnictvi hodne zklamana, mozna jsem hypochondr a zbytecne se bojim, ale nema z toho dobry pocit.... mozna by to bylo nacas, a pak bych se vratila, ale ptam se... bude se mi tady zpatky chtit? Neco mi odpovida, ze ne.... Neuvazuju ted tom, co by pak bylo se vztahem, to uz jsme si rikali, ze to zatim urcite nerozpustime,uvidime, co dal......
to sme dve,ja mam ted taky zdravotni problemy a nejspis je taky budu muset jet resit do Cech
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-09-07, 11:07   #46
Nieuw Lid

andreah's avatar

Nationaliteit:
Ahojky,hm,tak vidim,ze je nas viac,ja zijem pri holandskych hranicich v Nemecku,som tu 2roky,v izbe mi stale stoje bananove krabice z nasho"zelovocu",vzdy pripravene na navrat.
Predtym som byvala 6rokov v Prahe a stale ked je moznost,kupujem si letenku smer Ruzyn.Priatel je holandan,on sa k nam prestahovat nechce,ma tu dobru pracu,dcery,zivot bez neho si momentalne predstavit neviem,s kamaratkou-jedinou Slovenkou v nasom okoli patrame po dalsich Slovakoch a Cechoch,ktori tu tiez zabludili,zatial sme nikoho nenasli,pustame si otrepane Slunce,seno..Pelisky,Pupendo a citime sa ako v pasti.
Co sa tyka Holandanov ako takych,musim povedat,ze su priatelskejsi,privetivejsi,usmievavejsi ako Nemci,lepsie sa mi s nimi pracuje.Za 2tyzdne letim do Prahy Hura.Pozdravujeme vsetkych nasich
andreah is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-09-07, 07:48   #47
Lid

Ankeja's avatar

Nationaliteit:
Ahoj Andreah,muzu se zeptat,kde presneji bydlis?Ja bydlim take u hranic NL-DE v Eltnu.
Ankeja is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-09-07, 09:28   #48
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Bericht bekijken
Holky, to je mi lito, ze mate s tim zdravotnictvim stejnou zkusenost jako ja. My jsme se do CR presunuli hlavne proto, ze ja jsem mela zdravotni problem souvisejici s moznosti mit deti, v NL to jen rok vysetrovali a nic, tady stacila dobra lecba a ted jsem v 6. mesici.:-) Takze ja jsem rada,ze jsme z tohohle hlediska ten krok udelali, i kdyz zivot v CR neni ruzovy,ale to nebyl ani v NL. Preju, at se rychle date dohromady a at se ty vztahy i diky te odmlce nejakym smerem vyresi.

Citaat:
Alma schreef:
Bericht bekijken
Zadne clo se skutecne neplati, pokud napises prohlaseni, ze prevazis veci osobni potreby a ktere jsou starsi 0,5 roku. My museli mit seznam veci v kazde krabici v CJ a Aj pro celniky, ale stejne to nekontrolovali. Stehovaci zapeceti vuz, ktery sice celnici smeji otevrit, ale pak se o tom musi udelat zapis.
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-09-07, 10:02   #49
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
Holky, to je mi lito, ze mate s tim zdravotnictvim stejnou zkusenost jako ja. My jsme se do CR presunuli hlavne proto, ze ja jsem mela zdravotni problem souvisejici s moznosti mit deti, v NL to jen rok vysetrovali a nic, tady stacila dobra lecba a ted jsem v 6. mesici.:-) Takze ja jsem rada,ze jsme z tohohle hlediska ten krok udelali, i kdyz zivot v CR neni ruzovy,ale to nebyl ani v NL. Preju, at se rychle date dohromady a at se ty vztahy i diky te odmlce nejakym smerem vyresi.
Se zdravotnictvim mam ted jeden cerstvy zazitek... o vikendu me popichal srsen a vzhledem k tomu ze jsem alergicka na leccos do deseti minut jsem byla jeden velkej pupenec a otekla az na pudu... v nemocnici kam me pritel dovezl zkonstatovali ze nevypadam ze umru a rekli mi ze jestli chci nejaky osetreni mam si pockat 3-4 hodiny nebo jet na huisartspost.... tam me nechali cekat jenom necelou hodinu (tudiz dost casu aby zabral emergency zyrtec z penezenky...) nakonec ze me lekar udelal hysterku - vzdyt uz mi (hodinu a pul po prasku na alergii) skoro nic neni.... tomu rikam pece....
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-09-07, 10:32   #50
Actief Lid

Nationaliteit:
Zadne clo se skutecne neplati, pokud napises prohlaseni, ze prevazis veci osobni potreby a ktere jsou starsi 0,5 roku. My museli mit seznam veci v kazde krabici v CJ a Aj pro celniky, ale stejne to nekontrolovali. Stehovaci zapeceti vuz, ktery sice celnici smeji otevrit, ale pak se o tom musi udelat zapis.[/quote]

Stehovala jsem se pred rokem, proste jsem nalozila dodavku myma vecma a jela. Na hranici se jen ptali co tam mam a ani to nechteli videt. Pokud se budes stehovat po 1.lednu 2007, tak to uz Ti muze byt vsechno jedno, neb CR bude take soucasti Schengenskeho prostoru a to znamena, ze mezi CR a Nemeckem to bude vypadat stejne jako mezi NL a Nemeckem. Zadna hranicni kontrola, celnici, nic, jen cedule, ze jsi v CR.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Forumnavigatie

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.2.0 - RSS Feed