|
|
#41 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Chtela jsem se zeptat, jak to chodi se stehovanim vetsiho mnozstvi osobnich veci na hranici - kdybych - dejme tomu, jela soukrome s malou skrinovkou naplnenou myma knihama, satnikem, paru kvetinacema..... budou po me chtit nejake clo? To by se me nechtelo davat, ale zase vzdat se spousty veci.....
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
uz se stehujes domu? |
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
No, mam urcite zdravotni problemy, a prece jenom bych se asi radeji vylecila "doma"....Tady cloveku ani krev nevezmou, jsem z toho zdravotnictvi hodne zklamana, mozna jsem hypochondr a zbytecne se bojim, ale nema z toho dobry pocit.... mozna by to bylo nacas, a pak bych se vratila, ale ptam se... bude se mi tady zpatky chtit? Neco mi odpovida, ze ne....
Neuvazuju ted tom, co by pak bylo se vztahem, to uz jsme si rikali, ze to zatim urcite nerozpustime,uvidime, co dal...... |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Nieuw Lid
|
Ahojky,hm,tak vidim,ze je nas viac,ja zijem pri holandskych hranicich v Nemecku,som tu 2roky,v izbe mi stale stoje bananove krabice z nasho"zelovocu",vzdy pripravene na navrat.
Predtym som byvala 6rokov v Prahe a stale ked je moznost,kupujem si letenku smer Ruzyn.Priatel je holandan,on sa k nam prestahovat nechce,ma tu dobru pracu,dcery,zivot bez neho si momentalne predstavit neviem,s kamaratkou-jedinou Slovenkou v nasom okoli patrame po dalsich Slovakoch a Cechoch,ktori tu tiez zabludili,zatial sme nikoho nenasli,pustame si otrepane Slunce,seno..Pelisky,Pupendo a citime sa ako v pasti. Co sa tyka Holandanov ako takych,musim povedat,ze su priatelskejsi,privetivejsi,usmievavejsi ako Nemci,lepsie sa mi s nimi pracuje.Za 2tyzdne letim do Prahy Hura.Pozdravujeme vsetkych nasich ![]() |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Lid
|
Ahoj Andreah,muzu se zeptat,kde presneji bydlis?Ja bydlim take u hranic NL-DE v Eltnu.
|
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
Actief Lid
|
Citaat:
Citaat:
|
||
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
pece.... |
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Actief Lid
|
Zadne clo se skutecne neplati, pokud napises prohlaseni, ze prevazis veci osobni potreby a ktere jsou starsi 0,5 roku. My museli mit seznam veci v kazde krabici v CJ a Aj pro celniky, ale stejne to nekontrolovali. Stehovaci zapeceti vuz, ktery sice celnici smeji otevrit, ale pak se o tom musi udelat zapis.[/quote]
Stehovala jsem se pred rokem, proste jsem nalozila dodavku myma vecma a jela. Na hranici se jen ptali co tam mam a ani to nechteli videt. Pokud se budes stehovat po 1.lednu 2007, tak to uz Ti muze byt vsechno jedno, neb CR bude take soucasti Schengenskeho prostoru a to znamena, ze mezi CR a Nemeckem to bude vypadat stejne jako mezi NL a Nemeckem. Zadna hranicni kontrola, celnici, nic, jen cedule, ze jsi v CR. ![]() |
|
|
|