Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Navrat domu

Navrat domu

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 21-08-07, 19:36   #31
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
ja se s Vami vsemi take na cas,mozna na porad brzy rozloucim ,tak preju vsem hodne stesti,obcas mozna neco pisnu :-)
No pockej, to jsou mi teda novinky, ty se vracis do CR? Promin mou zvedavost, ale uz jsem nejakou dobu do tebe zadny prispevek nevidela, tak jsem si rikala, co s tebou je..
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-08-07, 20:14   #32
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
No pockej, to jsou mi teda novinky, ty se vracis do CR? Promin mou zvedavost, ale uz jsem nejakou dobu do tebe zadny prispevek nevidela, tak jsem si rikala, co s tebou je..

To by me taky zajimalo, coze se Katy tak rozhodla?
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-08-07, 22:04   #33
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
nikuska schreef:
Bericht bekijken
no to pohly
vzala jsem tvou prvni odpoved hodne osobne,v tom smyslu ze uz jsem to mela vedet driv nez jsem se rozhodla mit dite a ze jsem otravena a staram se o veci do kterych me nic neni.Priste se budu snazit cist vic s odstupem
Vim ze to vsechno co jsem zminila se deje i v cr,ale taky vim ze zatim ne v takove mire,zalezi me na tom v jake spolecnosti a mentalite bude moje dite vyrustat.A jsem si velice dobre vedoma toho ze spousta zalezi na vychove rodicu.Vubec si nemyslim ze by me dite mela vychovat skola,nebo ulice nebo spolecnost.
Znam spoustu maminek tady a sleduju okoli a casto vidim jak rodice sve potreby kladou na prvni misto pred ditetem,coz popravde vidim casteji nez v cr.Nejsem z toho otravena,ale mrzi me to.
To co vim dnes bych nevedela po pouhem pul roce ziti tady.A nevidela bych to kdybych nemela dite.Cim dyl jsem tady tim vic vim ze uz to nadlouho nebude.
Toho ze jsem tady nelituju,je to zkusenost k nezaplaceni,mam dokonce i kamaradky holandanky,ktere bych v cr asi ani nenasla,ale kdyz se sama sebe zeptam jesti bych tady dokazala zustat na porad tak odpoved je zkratka ne.

Kdyz se divam na to co jsou me priority a ktera zeme je schopna me a moji rodine nabidnout vic ,mam v tom vic nez jasno.Tohle bych ale nevedela ,kdybych tady nikdy nezila.Clovek ma pravo se rozhodnout ci zmenit nazor kdykoliv a nikdy neni pozde.
Jsou lide kteri se vraceji tam kde se narodily po padesati letech.Ja nechci mit na konci zivota vycitky ze jsem jej zahodila,coz vim ze by se stalo pokud tady zustanu.
A mam vic duvodu proc odjet.Napr.vice slunicka,prirody,svobody,jak uz tady bylo napsane.Dokazat se postarat o sve rodice az budou stari......zkratka je toho vic.
A navic znam i samotne holandany kteri si stezuji na to same co ja a stehuji se kvuli tomu pryc.Z cehoz vyvozuju ze to na me nedoleha proto ze jsem mamina ale protoze jsem clovek a mam urcite potreby a nazory,coz je snad normalni.
Drzim palce az jednou budes mit dite a preju hodne stesti.Coz mozna ani potrebovat nebudes,protoze ty jsi na to pripravena ,jak rikas.
Ne ono se to tezko pise,protoze neslysis tonaci v mem hlase.Ja to opravdu nemyslela osobne,spis me to zajimalo pred tim tehotenstvim,at jsem pripravena az to jednou prijde .
Tak to musim smeknout i pred Tebou,protoze co se snazim rict,je,ze kdyz se Ti tady nelibi tak jdes kde Ti to vyhovuje,a ty uprimne rikas,ze pujdes.Spis jsem mela na mysli,ze mi moc nejde do hlavy,ze se tady treba nejaci lidi neciti dobre,skoro to tady nesnasi a proste prece jen zustanou,vis.Chapu,ze je tady plno prekazek,mozna se mi to lehce rika,nevim.Ja moc o tom nepremyslim,kdyz jsem tady prisla,tak jsem premyslela,a mela stejny problem jako plno lidi co tady pisou,jestli me chapes,ted beru ty pozitiva.Delala jsem oppas,tak o Holandske vychove toho vim hodne,HRUZA no.Oeps vsimla jsem si,ze nam smazali nejake nase prispevky Tak uz hezky a s respektem ""
Zaneta79 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-08-07, 18:41   #34
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Bericht bekijken
To by me taky zajimalo, coze se Katy tak rozhodla?
tak,zivot je zmena ne....?
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-08-07, 20:07   #35
VIP Lid

Beruska's avatar

Uz zase Katy? :-)
Ne to je vtip. Tak prozrad, kam te to tahne!
Oud 23-08-07, 08:08   #36
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
V tom bude urcite nejaky chlap!!!
... ze by nejaky "pohledny Plzenak" ?
Oud 24-08-07, 18:06   #37
Actief Lid

Kvetinka's avatar

Nationaliteit:
Myslela jsem ze se tu bude informovat o tom co je treba si zaridit, ale tu se keca o citech a chtit nebo nechtit se vratit zpet do CZ. No tak se kvam (po me dlouhe nepritomnosti) pridam decka.

Jsem tu uz 9 let a musim rict ze jak jsem se snazila si tu zvyknout apod. nepodarilo se mi to. V CZ jsem mela pratele, chodila jsem do prirody, tesila jsem se z kazde malickosti i ze skoly. Tady chodim jak mumie, mam jen hrstku pratel kteri se ode me moc lisi, skola me nebavi ale ucim se, myslim na svou budoucnost . V hlave je mi porad tezko a je to opravdu moc a moc unavne.
Ted jsem byla zase po dlouhe dobe v CZ a musim rict ze to byla pro me velka odmena. Diky tomu nasemu CZ vzduchu co mi prospiva jsem se citila velice dobre, mela jsem chut na vsechno, tesila jsem se z prochazky i nakupu. Lidi se mi zamlouvaly, ceske rohliky a vyber jogurtu ktere nejim, hahaha......Tady nesnasim chodit do hospody nebo na discu. V CZ jsem tam byla a velice se mi to libilo, to obycejne ceske prostredi mi vyhovovalo. Posedet si pri kofole a pokecat z kamoskama nebo nekym jinym.

Musim rict ze hodne to stehovani na cloveku meni, clovek si tim taky hodne uvedomuje, to co mel a jake to bylo a jake je to ted. Rozhodnuti odjet do cizyho kraje je velice tezke a je obcas jeste tezsi vratit se zpet, to vim.

Co tim chci rict.........spocitej si jedna a jedna, podivej se kde se ti libi a co ti vyhovuje, kde se citis nejlepe. I holandsti manzele si mohou v CZ najit velice dobrou praci. Vse je mozne jestly to chces a neco proto udelas.

Ja se do cech vratim devcata, jen co dostuduji.
Kvetinka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-08-07, 18:32   #38
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Mishka schreef:
Bericht bekijken
V tom bude urcite nejaky chlap!!!
... ze by nejaky "pohledny Plzenak" ?
ne ne,zadny Plzenak
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-08-07, 15:43   #39
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
ne ne,zadny Plzenak
Co se stalo,Katy?Ze by se naskytla nejaka vyhodna prace v Cesku?A nebo proc se chces vracet?Ze by to s Markem neklapalo?
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-09-07, 12:48   #40
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Souhlasim Klarko...s kazdym slovem!
Guzac is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Forumnavigatie

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.2.0 - RSS Feed