het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 30-10-07, 15:52   #111
Actief Lid

Nationaliteit:
Ale samozrejme, zivot v NL je o dost jednodussi, to nema cenu si nalhavat.[/quote]

ZIVOT JE VZDYCKY TAKOVY JAKY SI HO UDELATE!!!
Jandulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-10-07, 16:25   #112
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
Taky mi to prislo od Jandulky jako trochu silna reakce... Moje tchyne, co zije uz v NL 35 let, ale tvrdi, ze uz i v NL ten system podpory a soc. davek hodne osekali a ze je taky spousta lidi, co s tim taktak vyziji.

no je to pravda,uz to neni takovy raj,jako asi kdysi byval a co ja vim,tak spoustu tech,co ji berou ,se snazi gemente nasoupat do prace a pokud nemaj ty lidi zadny poradny vzdelani,tak musej chodit povinne do skoly.
ale zas nemaj se zas tak spatne,ono dobre kolem 1200euro mesicne to hodi ,pro priklad matku s jednim ditetem ,a holt neni na zbytecnosti,ale hlady se neumre
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-10-07, 17:07   #113
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
no je to pravda,uz to neni takovy raj,jako asi kdysi byval...
Jo, ty doby, kdy se studujicim detem z "chudych" rodin davaly zadarmo pocitace, uz asi pominuly....
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-10-07, 17:31   #114
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Bericht bekijken
Jo, ty doby, kdy se studujicim detem z "chudych" rodin davaly zadarmo pocitace, uz asi pominuly....
ba ne,jeste se davaj....
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-10-07, 11:49   #115
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Jandulka schreef:
Bericht bekijken
Ale samozrejme, zivot v NL je o dost jednodussi, to nema cenu si nalhavat.

ZIVOT JE VZDYCKY TAKOVY JAKY SI HO UDELATE!!!
Ono to vzdycky tak jednoduchy neni, vis?

Nic neni jen cerny nebo jen bily. Podle toho jak tu o sobe pises, bys to se svymi zkusenostmi mela vedet!
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-10-07, 12:07   #116
VIP Lid

Beruska's avatar

Nic neni jen cerny nebo jen bily, ale to tu snad nikdo nerika.
Vsechno je zcasti stesti a zcasti vlastni snaha. A to, z kolika procent stesti a z kolika procent vlastni snahy, se zivot sklada, zalezi hlavne na vlastni snaze a na stesti ...
Oud 05-11-07, 21:23   #117
Nieuw Lid

Nationaliteit:
K tomuto tematu se i ja rada pridam. Stojim prave pred rozhodnutim, jit nebo nejit smer nl,ale jak to tak sleduji, zustane tam nekdo? Protoze verim, ze i ja budu hledat spojence, kamaradku..... Verte,ze ale vim co prozivate..momentalne ziji v cechach....pritel je holandan...seznamili jsme se v Rakousku,kde jsme oba pracovali a urcity cas zili...ja uz jsem v Rak.zhruba 12let-pracovne....hlavne sezony, nyni dojizdim...v Rakousku jsme bydleli asi 2,5roku...nez jsem se mela rozhodnout kam bude muj syn chodit do skoly...i ja mela tenkrat pocit,ze uz dal to nejde..chtela jsem strasne domu..za rodinou,kamaradkami a zacit zit,, normalni,, zivot...muj pritel to toleroval a souhlasil....po pul roce, jsem zacala dochazet k tomu,ze to asi nebylo to prave orechove...rok jsem shanela nejakou praci, kde i trochu zaplati...blahove jsem se domnivala, ze znalost nemciny mi pomuze...pomohla mi... dojizdim 120km do prace,do Rakouska...s pritelem se vidame podle jeho prace...jezdi po montazich...s kamaradkami se vidam...ale za tu dobu se par veci zmenilo a kazda ma svuj zivot...prislo mirne rozcarovani...ale na druhou stranu se z tohoto uz zase zabehnuteho stereotypu nechce...jenze se zacina ozyvat pritel, rad by do holandska, usadil se..coz chapu oba zijeme v aute, chci to same....tak a ted babo rad'....kam
Martina W. is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-11-07, 10:10   #118
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Ja jako co se penez tyce, - pokud sezenu v CR praci za 15.000Kc, bude mi to bohate stacit, a to si myslim, ze bych sehnat mohla, - protoze ja verim, ze pokud clovek chce, praci vzdycky najde. Jsou tam prece jine ceny a pokud bych davala 8.000Kc mes. za byt, tak se budu mit fajn, pokud tedy pocitam, ze bych bydlela sama. No a dva pracujici to maji jeste lehci...
Ja nepotrebuju luxus, hlavni je byt spokojeny
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-11-07, 20:29   #119
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj Almo. S tim,ze kazdy kdo chce, si praci najde,souhlasim. Praci za 15tis. sezenes urcite take, ale nebude to na zadne velke vyskakovani. Urcite,pokud jsi sama,je to o neco lehci. Ja sama nejsem. I byt za 8000,- se sezene, podle toho kde, bude i velikost bytu, tedy pokud mas na mysli pronajem. Ja treba u nas platim za 1+1 5000,- a to muzu mluvit o velkem stesti,ne ale dlouho. Musim se pomalu divat po necem novem. Najem se zveda, pronajem vetsiho bytu 2+1,3+1...9,10tis, ale i 15tis. a to je ve Zdare. A prace jak uz jsem psala,souhlasim...kdo chce...jenze pocitat se i tak musi...chtela jsem si koupit byt...takze jsem hledala praci podle banky,kde mi rekli, ze pokud chci hypoteku musim vydelavat aspon 20tis....u nas na vysocine tezce...bud to byli prace, kde slibovali vysoky vydelek,ale! bez fix.platu (pojistovani,Tele2 atd.)..nebo..jak jsem stale doufala cizi firmy, jenze ty zde jsou,coz je tak nejak logicke, kvuli levne pracovni sile, takze mi bylo nabidnuto na obchodnim 11tis...kdyz vse spocitam..najem,jidlo,tv+internet,mobil,pojisteni-auto atd.a spoustu dalsich veci(drogerie, obleceni, skola...) jen to naskakuje...takze jsem to prozatim vyresila opet praci v Rakousku, ale ver mi, neziji luxusnim zivotem...co mozna luxus je..nemusim svemu synovi, kdyz jdeme nakoupit,a chce nejakou sladkost, nebo blbustku, rict, ne, jak nektere moje kamaradky musi, aby vysly s penezi......tim te nechci nijak zastrasovat, nebo presvedcovat...jak uz jsem psala, i ja prozivala to same, strasne jsem chtela domu o nicem jinem, jinych moznostech jsem nechtela slyset uz jsou to 3 roky co jsem doma...jako vse, ma to sve pro a proti..ohanet se budes muset kdekoli, pokud tedy nenajdes bohateho zenicha nebo nevyhrajes v loterii uvidis,co ti srdicko poradi a preji jen to nejnej a hodne stesti
Martina W. is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud gisteren, 15:50   #120
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Zdravim,

vite nekdo jestli si pokud se odstehuju muzu porad nechat holandsky ucet? Pristi rok budu jeste zadat o vraceni dani za letosek a tak bych si do te doby rada nechala holandsky ucet a az teprve to bude vyrizeno penize prevedla na svuj cesky ucet a ten holandsky zavrela. Nemam ale predstavu jestli je to mozne i bez trvaleho pobytu v holandsku.
Diky za rady.
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels