![]() |
|
|
#91 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
No...chlap zatim zustava...
My se nerozchazime a bude to zaroven i test, jak moc si budeme chybet... je to blbe, racionalni a studene jako kalkulace, nema to s city nic spolecneho, ale nejak se to resit musi... Jedu ted oficialne do noveho roku, (predevsim kvuli zdravi, chcu se nechat vysetrit a lecit u nas), ale musim se priznat, ze uz jsem se zajimala i o pracovni nabidky u nas, nektere me fakt zaujaly. No, pro pritele jsem se divala taky, nasel by praci pomerne jednoduse s jeho oborem i v CR,ale myslim, ze se mu dvakrat stehovat nechce, i kdyz uz pripustil, ze by to udelal., ovsem bez vyskoku metr dvacet od radosti a nadseni...taky jsem si rikala, ze kdyz odjedu, tak uz se u nas neco POHNE! Ne furt o tom jenom diskutovat a potom NIC.... |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Taky jsem si rikala, jak se u nas zvedaji ceny a platy furt zustavaji male, akorat v nekterych prestiznich oborech se maji lidi dobre.....taky se me nelibi, jak v CR balamuti lidi... byla jsem napr. o prazdninach v shopping parku a obleceni, ktere tady uz visi ve vyprodeji "vse za 5 euro" stoji u nas jeste furt 600 - 700 Kc, i kdyz si myslim, ze takove ty velke obchody jako C&A nebo H&M by mely slevnovat ty same veci soubezne ve vsech zemich...a zadne novinky, obchod jedne a te same znacky je v NL nabity az po strop a v CR visi par kousku..
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
ale mam ted ten novy rok jako ten predel, bud a nebo, ale asi spis jo nez ne... nejak se tu ze me stala desna fnukna ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Actief Lid
|
no a co se ma pak delat s tim verblijfsvergunning??to se vraci ta karticka,nebo si ji muzes nechat pro pripad,ze by ses sem vratila????
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Ja se nevracim, me se tady libi teda "zatim" jsem spokojena ![]()
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
No ja uz ho mam stejne proslej a jak jsem se byla na gemeente upominat pro novy, tak mi tam zenska rekla, ze ho uz nepotrebuju, kdyz jsem se uz jednou registrovala, ze mi staci od kvetna 2007 jenom pasport. Jak to pak je, kdyz se vracis, jo... to nevim... Mely bychom pak v CR udelat sraz ZDRHACU ze zapadniho blahobytu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Actief Lid
|
No ja se do Holandska ted natrvalo stehuju. Almo, preji ti at ti vsechno vyjde. Ja bych se te vzdalenosti bala.
My takhle cestovali- letali mezi Anglii a Holandskem pres rok a s pracovnim vytizenim nas obou, to byl docela zaprah. Ja uz se proste jen tesim na normalni vikend, kdy ani jeden z nas nebude muset nikam jet, cekat na let, nebo v zacpe na dalnici atd. A zalezi to vzdycky na dvou lidech. Nevim jak se da dobre cestovat z Cech do Holandska, ale asi to neni tak jednoduche jako 30 minutovy let z Londyna. Ale kdyz se vam styska, tak je asi lepsi zkusit se vratit do Cech, pravdou je, ze i tam se vsechno za tu dobu co jste byli pryc, veci zmenily. Ale i tak GOOD LUCK!!! |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#100 |
|
Actief Lid
|
no je zase pravda,ze jedina nevyhoda navratu do Cech je ta financni stranka-ruku na srdce-v Holandsku i pres to vsechno je porad lip a i kdyz tam delas jen nejakou ne zrovna kvalifikovanou praci,tak porad mas zivotni uroven lepsi nez v Cechach.Ja mam treba vyhodu-jsem kousicek od Plzne a v Plzni se jda najit job celkem snadno,ale chudaci co jsou nekde z nejakych vesnic,ty musi fakt susit tam hubu
![]() |
|
|
|