![]() |
|
|
#11 |
|
Lid
|
jina zkusenost
No tak me hned po porodu nacpali do sprchy,dostala jsem paracetamol a do hodiny po porodu uz jsem byla doma.No narazila jsem proste na blbe lidi,nerikam ze to tak ma kazdy.A pak jsem za tech pet hodin v nemocnici vyplazla skoro petset euro(unive).Ja bych priste rodila doma.Chtela jsem tam vlastne jen kvuli tomu,abych dostala neco proti bolesti,coz se nekonalo,i kdyz nebyl padny duvod.Byli na me dost neprijemni. Kontrolu po porodu mi odmitli udelat,zepry neni duvod.No fakt jsem narazila asi na blbe lidi.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Volwaardig Lid
|
no tak vam dekuji vsem za komentare.Ja holandske nemocnice nemuzu posoudit ,jeste jsem nemela tu moznost tam byt.
Ale jednou uz jsem rodila v cechach a nemuzu si na nic stezovat.Byla jsem tam 4 dny a bylo to super.Nedokazu si predstavit ze bych mela jit hodinu po porodu domu,byla jsem natolik vysilena ze bych ani z te kozy neslezla,natoz abych jela domu.Dostalo se mi veskere pece a prasku a vselijake kontroly ze jsem si byla 100procentne jista ze ja i mimco jsme v poradku.A pokud bych mela byt jeste jednou tehotna tak si myslim zvolim zase cechy nez holandskou peci... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Lid
|
ja jsem tu rodila 2x doma a nemenila bych to za Cesko ani za nic. Pohoda klid domova, zadny stres, zadny lidi, ktery neznam ... proste klidek. Btw co se v Cechach dela 4 dny po porodu v nemocnici ??? Kdyz tedy neberu, ze ma nekdo cisare nebo komplikace... to je neco jineho..
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Lid
|
Tak ja taky pridam me zkusenosti. Jsem 27 tydnu tehotna a shodou okolnosti je jedna s mych kamaradek s Prahy,podotykam velkomesta PRAHy taky tehotna a taky 27 tydnu.Takze muzeme porovnavat zdravotnictvi tady a v Ceske republice.Ja si opravdu co se tyce tehotenstvi nemuzu stezovat.Myslim,ze zalezi opravdu jake si kdo plati zdravotnictvi.Kazdopadne u vsech pojisteni co si vyberes se muzes podivat co pod tve zdravotnictvi spada.Pokud tam nespada porod,samozrejme si porod v nemocnici musis uhradit sama.Treba ultrazvuk jsem mela v 8 tydnech,pak ve 13 tydnech a jeste jsem si nechala extra udelat 3D ultrazvuk v 15 tydnech( tenhle ultrazvuk si kazdy hradi sam,dostanes DVD sebou domu a taky plno fotek)pote ultrazvuk ve 20 tydnech,kde kontrolovali maleho od hlavy az k pate a i tady jsem sla domu s fotkama v ruce.mezi temito ultrazvuky samozrejme navstevy u asistentek,ktere ti kontroluji tlak,krev a jine veci.Specialni schuzka o kojeni a jine.Kdyz jsem se ptala kamaradky jak to ma ona v Praze,tak co mi rekla bylo,ja ti ani tu jednu fotku co mam nemuzu poslat,na rozdil co jsem videla u tebe.Kdyz si chtela nechat udelat ultrazvuk v 8 tydnech tak ji polali doktori domu s tim,ze stejne nic neuvidi,prvni ultrazvuk mela ve 13 tydnech,protoze potratila 2 roky zpatky,byly to jeji nejhorsi tydny v zivote plne nejistoty.Druhy ultraz. mela ve 20 tydnech,kdy taky kontrolovali mimi od hlavy k pate,a tady nedostala vubec zadny obrazek. V Cesku dostanes max. 4 fotky s ultrazvuku,ja mam opravdu cely album bez zadnych extra poplatku.Aby si mohla nechat udelat taky 3D ultraz. musela obvolat celou Prahu,nakonec v jedne nemocnici todle delaji.Ale to se musi objednat a pry ji k tomu moc nerekli,takze kdovi jak tohle jeste dopadne.Urcite hraje velkou roli,jakeho doktora a lidi kolem sebe chytnes.Ne vsichni jsou ochotni.Tohle si myslim plati jak v Cesku tak i v Holandsku. Samozrejme jsme zvykli na neco jineho,protoze jsme cely zivot vyrustali v Cesku,vyber leku v lekarne tady oproti lekarne v Cesku je minimalni,ale kvuli tomu bych si hlavu Niki nelamala.Ja jsem vdecna,ze me dite privedu na svet tady v Holandsku,a neboj pokud by jsi mela u porodu komplikace nikdo te domu ten den jeste nepozene,a pokud vse probehne hladce,diky bohu,ze za pul dne uz muzu lezet ve sve posteli a nechat se obletovat mou vlastni mamou a pritelem.Jeste jedna zkusenost,na zacatku tehotenstvi jsem dostala ukrutne krece v brise,pritel volal do nemocnice vyptat si nejake informace,a behem minuty hovor ukoncen a behem 5 minut sestricka se zvlastnim aparatem na poslech srdicka u nas u dveri.Nidko se me neptal jake mam pojisteni atd.Proste prijeli a ujistili me,ze mimi je v naprostem poradku.Jina znama tady v Holandsku rodila cisarem,4 dny zustala v nemocnici,plati si zakladni pojisteni....pokoj sama pro sebe s televizi,pristylka pro pritele,ktery u nich mohl byt 24 hodin denne.Tak urcite bych nejdrive vyzkousela pote soudila.Hodne stesti :-)Kazdopadne kdyz si budes vybirat pojisteni,zkontroluj si co pod toto pojisteni vse spada.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Volwaardig Lid
|
Ahoj Zanet,
tak diky za tve zkusenosti.Samozrejme ze je to vec zkusenosti a nazoru.Neodsuzuji holandske zfravotnictvi ,jeste jsem ho nevyzkousela.jen jsem psala co jsem slysela,Kazdopadne pokud bych mela byt tehotna nebo proste potrbovala lekare tak nepojedu pochopitelne hned do Cech a zkusim to tady. Tak diky za rady ohledne pojistovny.Snad si dobre vyberu. Tak at ti to vsechno dobre dopadne nez porodis. Zatim.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Actief Lid
|
HHMM,ja se radeji nebudu moc pripojovat k tomuto tematu,ale neodpustim si podotknout,ze pokazde kdyz jsem sla k doktorovi at to bylo kdekoliv v holandsku a u kohokoliv tak jsem vzdy odesla z nicim.Takze vam nekecam,ale zacala jsem se lecit doma sama podivnym zpusobem ktery ale vyleci.Mela jsem pred 2lety strasne bolesti ramena ze jsem nemohla ani spat a nic delat.Sli jsme k doktorovi a ten me poslal do nemocnice a tam zadny rentgen,nic jen me tu ruku prohlid a rekl hm to nic neni,a dal mi nejake prasky ktere me jen uspavali ale nelecili,o vikendu jsem se z nich pozvracela,takze jsem je okamzite hodila do kose.No tak jsem si napsala panu Zentrichovi (lidovy lecitel)a ten mi v zapeti odepsal.Poradil mi at si ohreju v hrnci sul a nasypu ji do plateneho pytliku a potru si tygri masti rameno a na to rameno dat ten horky pytlik ze soli.A co se nestalo ze?Po dvou dnech bylo po bolesti.Proto pokud jdu sem k doktorovi,tak se musim nekdy smat pro sebe a myslet si jak jsou nekdy tupi az to boli.Kdybych jim rekla ze jsem se vylecila horkou soli tak me asi poslou k chocholouskoj.No a tehotenstvi?Tak samovolny potrat pred 2lety a do ted nemuzeme prijit do jineho stavu.Kdyz jsem potracela,tak mi pani do telefonu rekla at si vezmu paracetamol.Tak jo,zadne vysetreni....Tak jsem rano zavolala do nemocnice a rekla jsem ze jsem skoro na ceste,protoze jsem nejspis potratila a ze chci prohlidnout.No prohlidka spocivala v tom ze si na me akorat posvitil svetlem ,ktere neumel doktor rozsvitit a bylo po prohlidce.Parada.No a vypada to ze asi zustaneme bezdetny.Protoze nam krava v nemocnici rekla,ze to asi nezkousime enough.Takze 2 a pul roku tu neni dostatecne tak jsem z toho jelen.No a jelikoz mam od narozeni problem z kycli,tak jsem zvedava zda( pokud tedy otehotnim)nezustanu na voziku.A doma rozhodne rodit nechci.No lepsi zemi jsem si nemohla vybrat.Manzel uz je znich taky na prasky.Tak to je co rict.Tak holky zdar a silu najdes v paracetamolu.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Volwaardig Lid
|
Ahoj Veroniko,tak to diky za tvuj douhavy komentar ktery me zase utvrdil v tom co jsem si myslela od zacatku.
Tobe teda preji hodne stesti u dalsi navstevy lekare a delej to enough. zatim... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Lid
|
Ahoj Veroniko, muzu se zeptat o ktere nemocnici mluvis? Kde s tebou zachazeli takhle po potratu atd. Ja prodelala potrat take,pred vice nez tremi lety, a otehotnela jsem az minuly rok.
Uz jsem nedoufala, ale na druhou stranu jsem byla docela nevyrovnana s cele situace,stresy a jeden velky kolotoc v praci. Podarilo se az kdyz jsem byla po vsech strankach vyrovnana.Musim teda podotknout,ze prave po tom potratu mi velice pomholi v nemocnici. Od zacatku druheho tehotenstvi jsem se hrozne bala aby to nedopadlo jako u prvniho.Proto mi delali extra ultrazvuky,prvni uz v 8 tydnech at dostanu nejake to sebevedomi,davali plno obrazku a jine veci.Asi opravdu zalezi i o jake nemocnici mluvis,nebo mas teda peknou smulu.Hodne stesti a sil, uvidis ze se to jednou podari. Zaneta |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Veroniko,
Podle mne by jste urcite po dvou letech marneho snazeni meli trvat na vysetrenich. Kamaradi se snazi marne rok o druhe a ted to zacali resit. Chodi po vysetrenich a hledaji, kde je problem. Berusko, s anglictinou mas pravdu, ale ja jsem mela vetsti problemy se setrama nez s doktorama. Hl. ty strasi, syn lezel po narozeni dva mesice v inkubatoru a obcas to bylo kvuli reci, pro mne dost drsny. Na druhou stranu se o nej starali vzorne. |
|
|
|