het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 10-03-05, 17:29   #21
Volwaardig Lid

Svetluska's avatar

Nationaliteit:
Re: Kurs holandstiny

Ja chodim take na kurz v ROC a na rok je zaplatila jen okolo 60 euro, rekla bych ze je to jen za knizku a materialy, co jsme dostali. Jinak zbytek, tedy vlastne skoro vsechno, plati gemeente. Ale mame to docela prisny, kdyz budeme casto chybet a zapomeneme se treba omluvit, tak nas hnedka vyhodi a vezmou dalsi.
Taky jsem byla tou castkou mile prekvapena, kazdy tady mluvil o tisicech a oni mi nakonec reknou 'jen 60 euro'
:-)
Svetluska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-03-05, 17:34   #22
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:

Tak to mas jeste levnejsi...
Presne tak jakmile nekdo bude chybet delsi dobu bez omluveni,tak ho vyhodi. Dochazka ma byt 80 procent. Ale sama jsem na to zvedava,kdy vyhazovy zacnou,protoze spousta lidi si prodluzuje vikend a na kurz nechodi. Ale je to jejich chyba.
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-03-05, 17:36   #23
Volwaardig Lid

Svetluska's avatar

Nationaliteit:

U nas taky spousta lidi nechodi, bud jsou nemocni, nebo rodinne duvody. Ja jsem snad jedina, jeste s jednou nemkou, kdo tam chodi pravidelne. Asi je to tim, ze my se ten jazyk naucit chceme a ti ostatni tam museji chodit povinne kvuli povoleni k pobytu..
Svetluska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-03-05, 21:39   #24
Nieuw Lid

no nam tady primo v gemeente rekli, ze jelikoz jsem z EU, tak nepatrim pod "nieuwkomers" tudiz nemam narok na kurz holandstiny. Byla jsem se i primo zeptat na ROC a tam mi rekli, ze me nemuzou vzit, pokud nedostanou dopis od gemeente.

Ted chodim na kurzvy na univerzite, prijali me do pokrocilych a v cervnu bychom meli dosahnout urovne NT2 programma 2, tak uvidime.
candy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-03-05, 12:30   #25
Actief Lid

Nationaliteit:

no u nas nektery lidi taky vidam tak jednou tydne 2 sme jeste ani nevideli
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 13-03-05, 22:00   #26
Irena L
Gast

Ahoj Candy,
na jake univerzite studujes?
Volala jsem minuly tyden do Albeda College. Rekli mi, ze platit nemusim, protoze CR je v EU.
Zitra jdu na pohovor, tak uvidim...
  Bericht citeren in antwoord
Oud 14-03-05, 11:15   #27
Nieuw Lid

ahoj Ireno
Patri to pod Radboud univerzitu, UTN v Nijmegenu.
candy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-03-05, 20:23   #28
Actief Lid

Nationaliteit:

ahoj,chci se zeptat vas,co taky chodite do skoly,jak vam to tam jde???a jaky tam mate lidi?
co treba vesely skolni historky
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-03-05, 13:15   #29
Actief Lid

Nationaliteit:

Skola je fajn. Za dva mesice jsem o jedno niveau pokrocila, coz pro me neni spatne. Lidi jsou take super. Obcas me ovsem zarazi, ze jim nikdo neuzna jejich odbornou kvalifikaci, co meli ve vlastni zemi. Napr. pan s univerzitou z biologie dela uklizece! Proste mu to tu neuznali. To nejdriv by musel znova studovat taky asi 5-7 let a jeste jazyk a pak mozna. A to me pripada nespravedlive. A takovych je tam vic. Myslim, ze tady ma s tim take nekdo zkusenosti, ze? Nebo ne?
Martina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-03-05, 22:18   #30
Lid

Charaska's avatar

Nationaliteit:

Hoiky hoiky, tak nakonec to je jinak s tou skolou. IQ testy jsem udelala ( ), ale bylo mi receno, ze pro me misto stejne neni. Uhaneli jsme je tak dlouho, az se proste jedno mistecko naslo a konecne uz jsem dva tydny ve skole. Zaplatila jsem 301 EUR, coz je na rok a je to udajne za knizky. Do skoly chodim kazdy den od 9 - 12:15 a odpoledne mohu jit do pocitacove samostudovny, kde se ucim v jistem programku na pocitaci (znate Melvina, Toma a spol.? )
Ve tride je nas kolem 18, nekteri dochazi jen par dnu v tydnu, ja se snazim kazdej den.
Mame dobrou ucitelku, je s ni sranda. Skola je umistena v klastere, takze obcas potkame i nejake jeptisky.
Docela mi to jde. Psane holandstine (napr. titulky v TV) - to docela zvladam, ale jakmile na me nekdo promluvi, mam problem. Ja zkratka nerozumim. Nemate na to nejaky recept? Jen prosim nepiste, at vic nastrazim usi
Charaska is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels