![]() |
|
|
#11 |
|
Actief Lid
|
Re: Kurs holandstiny
ono takhle-prej je dobry,kdyz ses tady prihlasena,protoze ot plati gemeente a ja kdyz sem se zminila prvni den,ze zatim jsem na gemeente vubec nebyla atd,tak sem dostala vynadano,ze kdyby na to nekdo prisel, byl by to problem
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Gast
|
A prihlasila ses? K tomu je asi ale potreba pracovni povoleni??
|
|
|
|
#13 |
|
Actief Lid
|
jojo prihlasila,nechci mit nejaky potize.povoleni zatim nemam, a asi uz o nej zadat nebudu,protoze pristi rok uz nebude potreba, a aspon usetrim
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Lid
|
No jen, aby ta sva pravidla a zakony zase nezmenili :-) Ted muzou rikat to, pristi rok zase neco jineho
Nechame se prekvapit...Ja jdu zitra na pohovor do skoly (ROC) v Amersfoortu. Cekaji me pravdepodobne nejake IQ testy a dle nich me zrejme zaradi do skupiny. Byla bych rada ve skupine s Alici Dopredu uz vim, ze budu ve skupine pro zacatecniky, ikdyz uz nejake zaklady mam z Prahy. Skolu si budu muset platit sama - pry neco kolem 300 EUR. Kurz by mel byt na 3 mesice. Detaily vsak jeste neznam. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Gast
|
K prihlaseni na gemeente nepotrebujes pracovni povoleni?
Co je tedy treba? Dik za odpoved ![]() |
|
|
|
#16 |
|
Volwaardig Lid
|
Ahojky, k prihlaseni na gemeente potrebujes:
pas rodny list s apostilou potvrzeni o stavu s apostilou (pokud jsi rozvedena v CR, tak i rozsudek od soudu, take s apostilou) partneruv (ci jina osoba u ktere budes bydlet) pas To by snad melo byt vse. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Actief Lid
|
a jeste malej detail-ten kdo bydli v malym meste jako ja ted musi chodit na ''vyssi''urad-tam se prihlasuji cizinci.
napr bydlim v Lichtenvoorde,ale prihlasit sem se musela v Doetinchemu |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Nieuw Lid
|
Asi fakt zalezi na gemente. Me tu v Nijmegenu rekli, ze si vse musim platit sama, protoze jsme v EU. Kurz v ROC by stal asi tak 2000 Eur. Jak mi bylo receno, nektere gemeente plati vse a nektere nic. Dost zvlastni.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Actief Lid
|
me taky strasili s 4000euro a nakonec nic
![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Volwaardig Lid
|
Ja chodim na kurz v ROC a rocni skolne je 301 euro, ale udajne ta castka je vyssi,ale financuje to gemeente.
Taky se ke me dostala informace,ze to stoji vic,tak jsem byla touhle castkou mile prekvapena. ![]() |
|
|
|