het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 29-11-07, 09:06   #11
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Penize sice nejsou vsechno, ale i tak se mezi nami najdou ti, co si z NL do Cech dojizdeji pro ruzny socialni davky! ...

Citaat:
Jay62 schreef:
Bericht bekijken
Ja musim osobne za sebe rict, ze moznosti tady a v CR se srovnat nedaji. Denne sleduji zpravy z Cech a mluvi se tam jenom o zdrazovani. Je tu znatelne citit ekonomicka sila, alespon ja to tak citim. Vzdyt v CR uz maji drazsi mleko a maslo...a platy? Radeji nekomentuju..
To s tema mlecnyma vyrobkama, to mas pravdu, to jsem se posledne nestacila divit, kolik za to maslo chteji... ... ono jak jde o jidlo, tak ty penize za potrebi jsou. To mi nikdo nevyvrati. Koneckoncu je fajn si zajit do samosky a koupit si na co mam chut, nez tam pul hodiny patrat u regalu a hledat, co je nejlevnejsi, abych si to mohla dovolit.
Oud 29-11-07, 09:56   #12
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
kacenice schreef:
Bericht bekijken
Beru to podobne... to ze se mi muzu poridit za plat mozna vic nez bych mohla doma mi nemuze vyrovnat to ze se tady necitim dobre... proste podle me penize nejsou vsechno...
Ano, rodinne zazemi hraje svou roli....tomu rozumim...ja nikdy to zazemi nemela, proto to citim jinak...
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-11-07, 10:40   #13
Actief Lid

Lesněnka's avatar

Nationaliteit:
Otázka právě je, jestli je pro člověka životně důležité nebo dobré si koupit na co má chuť.
Lesněnka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-11-07, 10:44   #14
Moderator

pepo's avatar

Nationaliteit:
Co je index lidskeho rozvoje?

index lidskeho rozvoje:
Bijgesloten Bestanden
Bestandstype: pdf index_lidskeho_rozvoje.pdf (70,6 KB, 20x bekeken)
pepo is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-11-07, 10:59   #15
Actief Lid

Lesněnka's avatar

Nationaliteit:
Takže: v obou zemích jsme v té správné části světa - index větší než 0,8. A to, co se nám nezdá, bude pravděpodobně "tussen de oren".
Lesněnka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-11-07, 12:33   #16
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Jay62 schreef:
Bericht bekijken
Ano, rodinne zazemi hraje svou roli....tomu rozumim...ja nikdy to zazemi nemela, proto to citim jinak...
Ano, to je pravda. Já jsem se přistihla, že závidím sestřenici, protože MUSELA naší babičce na nákup..(ono je to otrava, tahat se bábi s mlíkem a sirupem), ale jde o to, že ona návštěvu zvládne po dálnici za 20 min., jenže já jsem si nemohla říct TAK! Odpoledne jedu k babičce a po víkendu se zastavím u našich...já to musela plánovat a cítila jsem to jako velkou nespravedlnost...
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-11-07, 22:11   #17
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Jay62 schreef:
Bericht bekijken
Jedno je ale jiste, za 3,5 roku jsem si toho poridila vice nez v CR za 20 let...
Stastna to zena....
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-12-07, 09:48   #18
Actief Lid

Nationaliteit:
[quote=Mishka;195252]Penize sice nejsou vsechno, ale i tak se mezi nami najdou ti, co si z NL do Cech dojizdeji pro ruzny socialni davky! ...

Nevim,proc se tu porad narazi na tema brani davek z Cech Pokud nekdo x let v Cechach pracoval a platil dane a ted nepracuje a stara se o potomka,ma na to snad narok ne....
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-12-07, 09:52   #19
Actief Lid

Nationaliteit:
To s tema mlecnyma vyrobkama, to mas pravdu, to jsem se posledne nestacila divit, kolik za to maslo chteji... ... ono jak jde o jidlo, tak ty penize za potrebi jsou. To mi nikdo nevyvrati. Koneckoncu je fajn si zajit do samosky a koupit si na co mam chut, nez tam pul hodiny patrat u regalu a hledat, co je nejlevnejsi, abych si to mohla dovolit. [/quote]

jo penize za potrebi jsou ale jak chybi zdravi a spokojenost ,tak je to v prdeli.......
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-12-07, 13:55   #20
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ja souhlasim s kacenici. Jsem tady uz skoro rok a je mozna pravda,ze ekonomicky si tady kazdy zije lip,ale je taky pravda,ze holandani si neustale stezujou,jak je vsechno drahe a nedokazou mluvit o nicem jinem nez o penezich.
Kdyz to srovnam a vyjadrim svuj soukromy nazor,v cesku ty penize proste mit nebudu,ale mam tam velmi dobre pratele a definitivne se tam citim lip.O holandanech opravdu rict nemuzu,ze by to byli pratelsti a poctivi lide.I kdyz to plati vseobecne.Idioti se najdou vsude.
A tak jsem se nakonec rozhodla,ze se vratim domu do CR a uz zustanu tam.Proste ty slavne penize mi nevynahradi nudny zivot bez pratel a stesti si za ne taky nekoupim.A at si rika,kdo chce,co chce...Co vidim tady,tak moc stastne lidi urcite ne.
Vendula is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels