![]() |
|
|
#11 |
|
Actief Lid
|
Ahoj, jsem tu rok a pul a manzel je holandan, pul roku jsem se zabydlovala a snazila se ucit holandsky a pri te prilezitosti jsem hledala praci co by byla aspon v zakladnich rysech podobna te co jsem delala v CR - policii. Nasla jsem praci u OSN u jugoslavskeho tribunalu, jako "justicni straz", vzali me okamzite. Prace je to nenarocna, dobre placena, rec anglictina, ale zaroven je tu pro me strasna nuda. Takze vyhlizim dobu, kdy si budu moct zazadat o NL pas a jit pracovat k policii. Ve volnem case si zlepsuji holandstinu, protoze jako policajt budu muset dobre rozumet a mluvit, ale nekdy je to tezke, kdyz celej den mluvim anglicky, tak se mi to pak pekne mota:-)). Fandim vsem, co se tu dokazali prosadit, o me se to zatim da rict jen na pul, protoze nepracuju "pro holandany".
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Actief Lid
|
Ahoj, ja jsem v NL patym rokem. Po trech letech matersky a procvicovani holandstiny, jsem se rozhodla, ze je cas najit si nejake to zamestnani. Vzala jsem si k srdci vyrok Boba a Bobka, ze "prace slechti" a zagooglovala jsem. Nasla "opening", poslala CV, sla na pohovor a byla prijata. To vse behem jednoho tydne! A nez jsem se z toho vzpamatovala, byl ze me Account Receivable u jedny americky firmy.
Tak nevim, jestli to nebylo stesti, tak jsem jim byla asi hodne sympaticka nebo jim byl sympaticky muj zivotopis Kazdopadne jsem moooc spokojena. Je nas tam pekna hromada cizincu, tak se tam clovek neciti tak blbe. Holandan s holandstinou mi staci doma a tak jsem rada, ze si muzu pokecat taky anglicky, spanelsky a dokonce i cesky!Jinak pri tom googlovani jsem nasla nabidku prace u DAF v Eidhovenu. Hledali cesky mluviciho financieel medeweker. bylo to sice uz pred Vanoci, ale pokud nekdo hleda, zkuste se mrknout na jejich stranky, treba se tam zas neco objevi.
|
|
|
|
#13 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
Rukama nohama jsme se ale vzdycky dorozumnely..![]() Ale uz je to lepsi a jsem tu spokojena.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj. Jmenuji se Monika a jsem v Holandsku druhy mesic. Muj manzel je samozrejme holandan, ale mluvime spolu anglicky. Strasne rada bych sla nekam do prace, ale jak to tady ctu asi na to bez holandstiny muzu zapomenout. Ach jo. Posledni 3 roky jsme zili v Dubaji (skoro Asie) tak mam urcite zkusenosti s hledanim prace tam a taky to moc sranda nebyla, ikdyz mi stacila anglictina. Za jak dlouho jste se naucili holandsky? Muzete mi prosim vas nekdo doporucit nejaky kurz nebo skolu nebo ucebnici, ktera vam pomohla?
Pokud se chystate nekdo do Middle East tak mohu poskytnout par uzitecnych rad a informaci. Mejte se krasne M. |
|
|
|