het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 19-02-08, 10:25   #61
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
goddart schreef:
Bericht bekijken
ahoj Verco a vsichni kdo mate zajem!
Na tomto odkazu najdete abecedni seznam holandskych prislovi a jejich anglicky preklad.
http://en.wikiquote.org/wiki/Dutch_proverbs

A tady jsou nejaka ceska s anglickym prekladem:
http://en.wikiquote.org/wiki/Czech_proverbs

PS: Tot vysledek hledani na internetu, ktere trvalo par vterin. Ooit van google gehoord???
Teeda tam toho je,ale nejvic me zaujalo- Oost West,thuis best.Moc diky.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-04-08, 21:05   #62
Nieuw Lid

Nationaliteit:
deti, jsme v NL, tak musim mluvit NL, to v CR taky plati... a zamestnavatele se chovaji spise k lidem jako k individualitam a ne k narodnostem, dle mych zkusenosti. zazil jsem hajzliky ale i supr lidi jak v NL tak v CR. je pravda, ze pro cizince je to vsude tezsi pac i kdyz se snazi chrochtit, proste to obcas seka... zatimec.pepinek
pepino is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-04-08, 22:17   #63
Lid

Nationaliteit:
Ahoj, uplne te chapu. Podle toho co jsem si stihla v rychlosti precist tak moje holandstina je o moc horsi nez tvoje, ale s takovymhle pristupem jsem se jeste nesetkala.....teda od holandanu ne ! Vetsinou mam stesti na prijemny lidi a nebo aspon priznaj ,ze anglicky neumi tak se domlouvame rukama nohama ,ale to vidim, ze se spis cejtej blbe, ze neumej anglicky nez aby mi dali "sezrat",ze ja neumim holandsky. Ja delam postovni dorucovatelku. Platove to sice neni buhvico, ale ja jsem spokojena , prace me bavi a jazyk ani moc nepotrebuju. S sefem se domluvim i anglicky a pokud na me pri hazeni dopisu do schranky nekdo promluvi tak priznam rovnou, ze moje holandstina je hrozna.Lidi z meho rajonu uz si na me zvykli a berou me tak jak jsem.
monce is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 16-04-08, 20:47   #64
Actief Lid

Nationaliteit:
Ahoj, i ja pridam svoji trosku do mlyna, pracuji v holandske firme, zabyvam se obchodem do vychodni Evropy. Jsem tady 5 mesicu, moje holandstina nic moc, ve firme jsem mesic a za tu dobu, musim priznat, ze mam znatelne pokroky. Samozrejme konverzace ve firme je v anglictine, nemcine, holandstine a dalsi jazyky podle zakazniku. Jeste se mi nestalo a to za celou dobu pobytu, abych mela jakekoliv problemy s tim, ze poradne nemluvim.
Sef na me mluvi holandsky, vetsina ostatnich kolegu se mnou komunikuje stejne, po telefonu anglicky, aby se usnadnila situace. Ale jinak parada, ja sama zacinam sama na vsechny mluvit holandsky, psat male emaily v holandstine.
Proste bych jen rada vsem dodala odvahu, ze to jde, jo je to tezky-ja sama uz jsem tolikrat zablokovala pocitac v kancelari, ze se to snad ani neda spocitat...A mi kolegove, vzdy mi jen reknou, chybama se clovek uci, kdyz si to napisu 30x nezapomatuji si to tak jako kdyz to reknu nahlad blbe a spolecne se nad tim zasmejeme.
Preji vsem hodne stesti!!!
Jandulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels