het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 01-02-08, 15:46   #31
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Veroniko, Tyhle situace te dokazou nastvat a navodit depresi, to asi vsichni zname. Ale zkus to vzit trochu s nadhledem a ukaz te sefove, ze se pres to umis prenyst. Ja vim, to se mi to keca, ale ver mi, ze jsem si tim taky prosla. Mela jsem mozna vyhodu, ze jsem nejdriv delala inburgeringscursus, ale taky mi trvalo, nez jsem zacala holandsky opravdu komunikovat.

Urcite je potreba jazyk procvicovat a prizpusobit se. Jinak to nepujde, ale to je v kazde zemi.

Ja mam nejvic diskriminuji zkusenosti ze staze, kterou jsme povinne museli delat v "bejaardenhuis". Tam jsme si obcas uzili hodne neprijemne pripominky jak ze strany sestricek, tak duchodcu. Ty stare lidi jsem jeste chapala, ale nektere sestricky byly hodne neprijemne.

Zila jsi 3 roky v USA pises, tak bys podle me s anglictinou mohla najit lepsi praci, nez ve fabrice. Ja pracuju z 99% v anglictine, sice pro holandskou firmu, ale skoro vsichni klenti jsou zahranicni, takze pohoda.

Ale zacinala jsem taky nejdriv v call-centru atd., chce to nabirat trochu zkusenosti, poohlidnout se a ujasnit si, co chces vlastne delat. A pak se registrovat u agentur (ja byla u Undutchables, Manpower, Abroad-experience a par dalsich) a psat psat psat solicitace. Prvni job jsem dostala po poslani 114-ti zadosti s CV.
Kdyz se do toho obujes, tak to pujde. Drzim palce.
Petra3h is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-02-08, 16:12   #32
Nieuw Lid

Nationaliteit:
zdravim vas vsechny

ahoj holky mozna aji kluci tak to tady ctu tak mi reknete jak je to s tou oeaci tady..kde zacit?????
klaratje is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-02-08, 21:04   #33
Actief Lid

Jandulka's avatar

Nationaliteit:
Takze ja toto chapu od te zenske spis jako ze se predvadi jaka je to 100%holandanka.To je 100%vesnicanka IQ tikve.Ja jsem obcas na sebe hrda,ze se vyborne domluvim AJ a casem i 100%holandsky a cim se domluvi nekteri holandani ve svete,kdyz jich polovina nemluvi jinou reci nez NL?

TYKEV!!!
No neni to o tom, jak komu davas, tak dostanes taky zpatky?
Vis, ja jsem tady 3.mesic, moje holandstina je hrozna, ale takove otresne zazitky jako tady popisujes ty, jsem tady po 2 letech vztahu nezazila.
Vetsina Holandanu se domluvi dalsim jazykem- anglicky, nemecky, to teda promin, ale je pravda.
A ja jsem se v praci, kde se mluvi holandsky, denne setkavam s cizimi lidi, nesetkala s reakci cizinka, nerozumi nam- nezajima nas, s usmevem jde vse.
Jandulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-02-08, 21:30   #34
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Jandulka schreef:
Bericht bekijken
Takze ja toto chapu od te zenske spis jako ze se predvadi jaka je to 100%holandanka.To je 100%vesnicanka IQ tikve.Ja jsem obcas na sebe hrda,ze se vyborne domluvim AJ a casem i 100%holandsky a cim se domluvi nekteri holandani ve svete,kdyz jich polovina nemluvi jinou reci nez NL?

TYKEV!!!
No neni to o tom, jak komu davas, tak dostanes taky zpatky?
Vis, ja jsem tady 3.mesic, moje holandstina je hrozna, ale takove otresne zazitky jako tady popisujes ty, jsem tady po 2 letech vztahu nezazila.
Vetsina Holandanu se domluvi dalsim jazykem- anglicky, nemecky, to teda promin, ale je pravda.
A ja jsem se v praci, kde se mluvi holandsky, denne setkavam s cizimi lidi, nesetkala s reakci cizinka, nerozumi nam- nezajima nas, s usmevem jde vse.
Tak to mas stesti no.Ale ja si na hlavu hazet bobky nenecham o sve narodnosti.Ja taky nerikam holandanum v CR ze se maji naucit cesky kdyz neco potrebuji.A nebo ze jim nepomuzu kdyz se jim neco stane,jako se to prihodilo v lete na letisti.Takze kdybych se mela chovat stejne jako ta zenska, tak tam ty chudaky holandany necham stat na letisti a byli by tam dodnes.To je jedno,mas lepsi zkusennosti a ja zase ne a kazdy zijeme v jinem koutu holandska,vsude jsou lidi zli a dobry.At je to tu ci v tramtarii.Nevim kdo mi tam odepsal,ale docela me povzbudila ta osubka a zase je mi lepe.Ber to tak,ze kdyby bylo vse ok v NL ,tak nemame ani o cem psat.Takhle se nekdy i nasmejeme nasim zazitkum.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-02-08, 21:45   #35
Actief Lid

Jandulka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Bericht bekijken
Tak to mas stesti no.Ale ja si na hlavu hazet bobky nenecham o sve narodnosti.Ja taky nerikam holandanum v CR ze se maji naucit cesky kdyz neco potrebuji.A nebo ze jim nepomuzu kdyz se jim neco stane,jako se to prihodilo v lete na letisti.Takze kdybych se mela chovat stejne jako ta zenska, tak tam ty chudaky holandany necham stat na letisti a byli by tam dodnes.To je jedno,mas lepsi zkusennosti a ja zase ne a kazdy zijeme v jinem koutu holandska,vsude jsou lidi zli a dobry.At je to tu ci v tramtarii.Nevim kdo mi tam odepsal,ale docela me povzbudila ta osubka a zase je mi lepe.Ber to tak,ze kdyby bylo vse ok v NL ,tak nemame ani o cem psat.Takhle se nekdy i nasmejeme nasim zazitkum.
Rozdil asi je ze ty tu zijes, vetsina tech Holandanu v Cechach je tam na navsteve!!Ty se taky nebudes ucit kubansky kdyz pojedes na Kubu na 14 dni na dovolenou nebo jo?
Oud 03-02-08, 08:15   #36
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Jandulka schreef:
Bericht bekijken
Rozdil asi je ze ty tu zijes, vetsina tech Holandanu v Cechach je tam na navsteve!!Ty se taky nebudes ucit kubansky kdyz pojedes na Kubu na 14 dni na dovolenou nebo jo?
No to neni zas az tak pravda,jelikoz v me oblasti odkud pochazim bydli tri prdele holandanu.Maji tam penziony a buh vi co jeste.No ale shrnu to.Jak jsem jiz psala ze vidim ty rozdili zde a v USA a proste svuj nazor na holandany nezmenim.Za oceanem se mi nestalo aby me nechali nekde uprostred mistnosti a nepomohli mi s jazykovou barierou.Proste at se to libi nekomu nebo ne,ja mam svuj nazor na ne a nikdo to nezmeni.Jsou to zkusennosti.A ono zit 3roky v USAa nebo 3roky tady,tak myslim ze muzu uz srovnavat ne?Ono kdyz se sem nastehuje holka z CR a nepoznala nic jineho nezli CR tak si tu zvykne a rekne si hm jine to asi nebude.Napsala jsi svuj nazor a za to ti dekuji,a ja ted zase pisu muj.
Oud 04-02-08, 14:01   #37
Actief Lid

Nationaliteit:
[quote=veronika;211541]

Veroniko,me prijde ,ze jsi nejaka az moc precitlivela nemyslis? A to,ze z tebe v praci budou delat debila,to se ti muze stat i v CR i kdyz to muze byt i kvuli necemjinymu.
By me zajimalo,proc se neseberes a nejedes domu,pokud ja vim,tak uz si se mela minulej rok stehovat ne?
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-02-08, 14:17   #38
Actief Lid

Nationaliteit:
[quote=Katy;211802]
Citaat:
veronika schreef:
Bericht bekijken

Veroniko,me prijde ,ze jsi nejaka az moc precitlivela nemyslis? A to,ze z tebe v praci budou delat debila,to se ti muze stat i v CR i kdyz to muze byt i kvuli necemjinymu.
By me zajimalo,proc se neseberes a nejedes domu,pokud ja vim,tak uz si se mela minulej rok stehovat ne?
Tak kdyz to tak vis,tak ja jsem vdana pokud to tedy vsechno vis a nevdavala jsem se ze srandy.Co ma spolecneho muj manzel s nekym kdo se povysuje nad druhyma aby si zvedl sebevedomi?K vuli takovym lidem se mam rozvadet?Muj manzel za to nemuze ze je hollandan a nemuze za to,ze jsou tu nekdy prasteny lidi.Takze prr.
Oud 04-02-08, 14:41   #39
Actief Lid

Nationaliteit:
[quote=veronika;211809]
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
Tak kdyz to tak vis,tak ja jsem vdana pokud to tedy vsechno vis a nevdavala jsem se ze srandy.Co ma spolecneho muj manzel s nekym kdo se povysuje nad druhyma aby si zvedl sebevedomi?K vuli takovym lidem se mam rozvadet?Muj manzel za to nemuze ze je hollandan a nemuze za to,ze jsou tu nekdy prasteny lidi.Takze prr.
No hlavne ze jsi tu nedavno psala,ze se budes rozvadet a stehovat ne?????..............A snad manzel muze jit s tebou do CR,kdyz se ti tu tak nelibi ne?
A muj prispevek byl hlavne o tom,ze mi prides az moc precitlivela na to,ze z tebe delaj praci debila,nevim,co sem zas pletes manzela
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-02-08, 14:46   #40
Actief Lid

Jandulka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Bericht bekijken
No to neni zas az tak pravda,jelikoz v me oblasti odkud pochazim bydli tri prdele holandanu.Maji tam penziony a buh vi co jeste.No ale shrnu to.Jak jsem jiz psala ze vidim ty rozdili zde a v USA a proste svuj nazor na holandany nezmenim.Za oceanem se mi nestalo aby me nechali nekde uprostred mistnosti a nepomohli mi s jazykovou barierou.Proste at se to libi nekomu nebo ne,ja mam svuj nazor na ne a nikdo to nezmeni.Jsou to zkusennosti.A ono zit 3roky v USAa nebo 3roky tady,tak myslim ze muzu uz srovnavat ne?Ono kdyz se sem nastehuje holka z CR a nepoznala nic jineho nezli CR tak si tu zvykne a rekne si hm jine to asi nebude.Napsala jsi svuj nazor a za to ti dekuji,a ja ted zase pisu muj.
Tak to zase trochu zpomal, ja jsem v cizine uz taky par let zila. A ono jestli cekas, az si te vzdycky nekdo vsimne, tak to budes v koute stat hodne dlouho = nechali nekde uprostred mistnosti stat a nepomohli s jazykovou barieru.
Chces pomoc? Tak prestan rikat jaci jsou debilove. Vis, kdyz mi nekdo rekne, ze jsem debil, tak bych mu taky asi nepomohla.
Svuj nazor psat muzes, ale mel by to byt objektivne posouzeny nazor. A kdyz si myslis, ze holandske narodni jidlo jsou parky s pytliku, tak je mi te fakt lito a tveho manzela taky, protoze jsi toho z teho kultury jeste asi moc nepoznala.
Co si pak myslis o Americanech a jejich narodnim jidle? Hamburger?
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels