![]() |
|
|
#31 |
|
Volwaardig Lid
|
Veroniko, Tyhle situace te dokazou nastvat a navodit depresi, to asi vsichni zname. Ale zkus to vzit trochu s nadhledem a ukaz te sefove, ze se pres to umis prenyst. Ja vim, to se mi to keca, ale ver mi, ze jsem si tim taky prosla. Mela jsem mozna vyhodu, ze jsem nejdriv delala inburgeringscursus, ale taky mi trvalo, nez jsem zacala holandsky opravdu komunikovat.
Urcite je potreba jazyk procvicovat a prizpusobit se. Jinak to nepujde, ale to je v kazde zemi. Ja mam nejvic diskriminuji zkusenosti ze staze, kterou jsme povinne museli delat v "bejaardenhuis". Tam jsme si obcas uzili hodne neprijemne pripominky jak ze strany sestricek, tak duchodcu. Ty stare lidi jsem jeste chapala, ale nektere sestricky byly hodne neprijemne. Zila jsi 3 roky v USA pises, tak bys podle me s anglictinou mohla najit lepsi praci, nez ve fabrice. Ja pracuju z 99% v anglictine, sice pro holandskou firmu, ale skoro vsichni klenti jsou zahranicni, takze pohoda. Ale zacinala jsem taky nejdriv v call-centru atd., chce to nabirat trochu zkusenosti, poohlidnout se a ujasnit si, co chces vlastne delat. A pak se registrovat u agentur (ja byla u Undutchables, Manpower, Abroad-experience a par dalsich) a psat psat psat solicitace. Prvni job jsem dostala po poslani 114-ti zadosti s CV. Kdyz se do toho obujes, tak to pujde. Drzim palce. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Actief Lid
|
Takze ja toto chapu od te zenske spis jako ze se predvadi jaka je to 100%holandanka.To je 100%vesnicanka IQ tikve.Ja jsem obcas na sebe hrda,ze se vyborne domluvim AJ a casem i 100%holandsky a cim se domluvi nekteri holandani ve svete,kdyz jich polovina nemluvi jinou reci nez NL?
TYKEV!!! No neni to o tom, jak komu davas, tak dostanes taky zpatky? Vis, ja jsem tady 3.mesic, moje holandstina je hrozna, ale takove otresne zazitky jako tady popisujes ty, jsem tady po 2 letech vztahu nezazila. Vetsina Holandanu se domluvi dalsim jazykem- anglicky, nemecky, to teda promin, ale je pravda. A ja jsem se v praci, kde se mluvi holandsky, denne setkavam s cizimi lidi, nesetkala s reakci cizinka, nerozumi nam- nezajima nas, s usmevem jde vse. |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Actief Lid
|
No to neni zas az tak pravda,jelikoz v me oblasti odkud pochazim bydli tri prdele holandanu.Maji tam penziony a buh vi co jeste.No ale shrnu to.Jak jsem jiz psala ze vidim ty rozdili zde a v USA a proste svuj nazor na holandany nezmenim.Za oceanem se mi nestalo aby me nechali nekde uprostred mistnosti a nepomohli mi s jazykovou barierou.Proste at se to libi nekomu nebo ne,ja mam svuj nazor na ne a nikdo to nezmeni.Jsou to zkusennosti.A ono zit 3roky v USAa nebo 3roky tady,tak myslim ze muzu uz srovnavat ne?Ono kdyz se sem nastehuje holka z CR a nepoznala nic jineho nezli CR tak si tu zvykne a rekne si hm jine to asi nebude.Napsala jsi svuj nazor a za to ti dekuji,a ja ted zase pisu muj.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Actief Lid
|
[quote=veronika;211541]
Veroniko,me prijde ,ze jsi nejaka az moc precitlivela nemyslis? A to,ze z tebe v praci budou delat debila,to se ti muze stat i v CR i kdyz to muze byt i kvuli necemjinymu.By me zajimalo,proc se neseberes a nejedes domu,pokud ja vim,tak uz si se mela minulej rok stehovat ne? |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Actief Lid
|
[quote=Katy;211802]
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Actief Lid
|
[quote=veronika;211809]
Citaat:
A muj prispevek byl hlavne o tom,ze mi prides az moc precitlivela na to,ze z tebe delaj praci debila,nevim,co sem zas pletes manzela ![]() |
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Chces pomoc? Tak prestan rikat jaci jsou debilove. Vis, kdyz mi nekdo rekne, ze jsem debil, tak bych mu taky asi nepomohla. Svuj nazor psat muzes, ale mel by to byt objektivne posouzeny nazor. A kdyz si myslis, ze holandske narodni jidlo jsou parky s pytliku, tak je mi te fakt lito a tveho manzela taky, protoze jsi toho z teho kultury jeste asi moc nepoznala. Co si pak myslis o Americanech a jejich narodnim jidle? Hamburger? |
|
|
|
|