Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
holandská výslovnost

holandská výslovnost

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 25-04-07, 12:09   #11
Anna P
Lid

Nationaliteit:
Je to tak

Dobrej příběh, zamotanej ale výstižnej

A nebo: Dobrý příběh, zamotaný, ale výstižný?
Anna P is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-04-07, 12:17   #12
kacenice
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
[quote=adam.zach;155668] zatimco tvuj pritel proste mluvi, jak mu zobak narost a jak mluvi i vsichni kolem nej. [quote]
stejne mi prijde ze tu kazdy vetsi misto ma vlastni "vyslovnost", na rodinne party se nam tu sesli rodinni prislusnici z Rotterdamu, Amsterdamu, Limburgu a 's-Hertogenbosche a kdyz jsem je tak poslouchala kazdej vyslovuje trochu jinak...
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-04-07, 16:17   #13
petracurly
Nieuw Lid

petracurly's avatar

Nationaliteit:
Doufám, že to co teď napíšu nebude číst má učitelka Nizozemštiny. ta taky tvrdí že "ij" se má číst jako ej, ale můj přítel to absolutně nechápe, že se to tak neřká. Mám přes satelit holadnské kanály a ve zprávách taky říkají AJ !!!
Takže polovina třídy říka podle učitelky ej, to zní hrozně a rve mi to uši a polovina aj protože máme holanďany.
No jo, buď me rádi, že vůbec máme nějakou učitelku tady v Česku. Bylo těžký něco sehnat.

Nemáme holandský přízvuk :traan:

Dag
Oud 25-04-07, 17:47   #14
adam.zach
Volwaardig Lid

adam.zach's avatar

Nationaliteit:
Jestli to nekdo chcete vzit opravdu poctive a dukladne, tak proste vyslovujte jedno a pritom si v duchu predstavujte, ze vyslovujete to druhe. (Treba jako kdyz spolknete nejake to N na konci slova a presto si ho tam v duchu myslite.) Tim se pak nezproneverite ani ucitelce ani svemu Holandanovi.

Ja mam bohuzel mnohem zasadnejsi potize: Pri psani si vsechno v duchu diktuju foneticky a kdyz mluvim cesky, tak si taky počešťuju treba nazvy holandskych mestech. Pak si na to obcas natolik zvyknu, ze to stejne foneticky vyslovim i v holandstine.
adam.zach is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-07-07, 14:00   #15
giovannna
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahojte lidi, mam prosbu.. Za necele 2 tydny bych mela odjizdet jako au pair do Holandska..Nevite nekdo o nekom kdo v Holandsku vyucuje holandstinu pro cechy? Jednou jsem nasla nejakou pani (cesku) , ktera zije v Holandsku 10 let a vyucuje prave holandstinu pro cechy,ale ja ji uz nemuzu najit nevite nekdo o nekom v Holandsku prosim? Budu bydlet v meste Hilversum, coz je kousek od Utrechtu.. Predem Vam dekuji!!

Tady je kdyztak i muj email: giovannna@seznam.cz

Jana
giovannna is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed