het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 06-03-07, 18:44   #11
Volwaardig Lid

adam.zach's avatar

Nationaliteit:
A co volby?

Ono to muze mit taky nejake prakticke dusledky. Napriklad nevim, jak je to tu s volebnim pravem cizincu apod. Taky pokud chce clovek zustat v nejake zemi na dlouhou dobu a mezitim se mu nekde neco stane na dovolene v uplne jine zemi (uraz, unos, jakykoliv konflikt se zakonem), tak ma mnohem vetsi smysl to resit pres ambasadu te zeme, kde ted zije a ne te, kde se kdysi narodil....
Tudiz myslim ze to neni jen formalni otazka ...
adam.zach is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-03-07, 19:07   #12
Actief Lid

goddart's avatar

Nationaliteit:
ahoj Adame,
s volebnim pravem je to tak,ze jako cizinec muzes volit v obecnich volbach ( cleny obecniho zastupitelstva - gemeente ) ,ale tim to konci napr. zitra jsou volby provincialni a tam uz me nepozvali :traan:
Anebo kdyz budu chtit joooo volit, tak muzu jeste v ceskych volbach v Den Haagu , jenze to je dost tezky, kdyz o tom ctu jen v novinach a ten prehled nemam takovy , jako tady, kde ziju...
Oud 21-07-08, 23:21   #13
Lid

Lenka B's avatar

Nationaliteit:
Tak ja se k vam taky pridam a silene barbasky se zeptam: nehlede financi, co stoji holandska narodnost a asi se zreknuti ceske........co takhle si vzit holandskou narodnost, protoze to je jednodussi a kdyz se pak nekdy rozhodnu prestehovat do Cech v budoucnosti, ono by pak melo byt jednodussi vzit si ceskou narodnost na zpatek. A dohodim k tomu, ze cizinci si v Praze v mezinarodnich firmach vetsinou vydelaji tu desitku hrubeho mesicne vic nez Cesi. (a pak ze neni pracovni diskriminace ve vlastni zemi)

Ma nekdo zkusennosti?
Lenka B is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-07-08, 23:40   #14
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Lenka B schreef:
Bericht bekijken
Tak ja se k vam taky pridam a silene barbasky se zeptam: nehlede financi, co stoji holandska narodnost a asi se zreknuti ceske........co takhle si vzit holandskou narodnost, protoze to je jednodussi a kdyz se pak nekdy rozhodnu prestehovat do Cech v budoucnosti, ono by pak melo byt jednodussi vzit si ceskou narodnost na zpatek. A dohodim k tomu, ze cizinci si v Praze v mezinarodnich firmach vetsinou vydelaji tu desitku hrubeho mesicne vic nez Cesi. (a pak ze neni pracovni diskriminace ve vlastni zemi)

Ma nekdo zkusennosti?
sama nemam,ale slysela jsem z druhy ruky,ze to znovuziskani obcanstvi neni taky zadna sranda

ale treba to neni pravda
Oud 22-07-08, 08:20   #15
Actief Lid

Jandulka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
sama nemam,ale slysela jsem z druhy ruky,ze to znovuziskani obcanstvi neni taky zadna sranda

ale treba to neni pravda
Dobre rano, taky by me zajimaly konkretni zkusenosti. Najde se nekdo s relevantnimi informacemi ze soucasnosti?
Jandulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-07-08, 10:53   #16
Actief Lid

Nationaliteit:
Kdyby tu byl nekdo, kdo si v polsedni dobe zadal o holandske obcanstvi nebo se na to chysta (a zaroven si nechaval ceske, protoze na to holandske mel narok po svatbe - coz je jedinna moznost jak si nechat obe), uvitala bych informace, co a jak a kde. Ja si budu moct pozadat az pristi rok v zari, ale rada bych vedela "do ceho jdu". Diky moc.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels