het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 17-02-07, 11:41   #21
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
kacenice schreef:
Bericht bekijken
no ja si prave hloupe poridila thuisprograma
a s tim mluvenim mam zkusenost, ze okoli obvykle po me prvni vete propukne v totalni smich takze to zase na nejakou dobu vzdam....
to je asi uplne nejhorsi,kdyz se uz pokousis mluvit a lidi se ti vysmejou do tvare.nejradsi bych je vsechny nakopala....ja se snazim mluvit jejich jazykem a jim to vubec nedochazi.at si jdou do cech a reknou-33333stribrnych strikacek..... ;o)))))
-ja se taky na cas uzavrela a nemluvila. jenom anglicky.pak uz zase jo a bylo mi jedno,ze se smejou.udelala jsem vzdycky oblicej,jako ze mi to vadi a oni prestali....pritelovo segra je asi nejhorsi ze vsech....pokazdy me opravuje,rekla,ze cechy jsou chudy apod.....blby holandanky....
Oud 17-02-07, 11:43   #22
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Kacula schreef:
Bericht bekijken
díky za tipy, ve čtvtek jedu do NL, tak se po tom hned podívám
-jestli se ti da verit,tak ti klidne ty knizky pujcim(muzes si udelat kopie) ;o) ja uz je stejne nebudu potrebovat....a jestli budes v amsterdamu,tak ti mohu i pomoci pri nepochopeni....
Oud 17-02-07, 11:49   #23
Nieuw Lid

Keyla's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
ascella schreef:
Bericht bekijken
ahojky, muzes si koupit holandstinu pro zacetcniky (netherlands for beginners) a muzes to sehnat v anglicko-holandskym prekladu.vetsinou jsou to ucebnice s 2CD,ktere mas na poslech a na cviceni.nekupuj si zadny Inter Taal(velky A4 ucebnice ve zlute,oranzove,modre a zelene barve),protoze to jsou neprehledne ucebnice a pouzivaji se vetsinou ve skolach/kursech.ja si koupila od vydavatelsti PRISMA (takova seda knizka s nl vlajkou a sluchatkama od walkmena.)...dostanes k tomu2CD za necelych 50€,ale hodne se z toho naucis.....maji ji vsude v knihkupectvi (schelterma, intertaal (u rijskmusea-amasterdam) apod.) drzim palce.ahoj anna

to muzu jen potvrdit...ja jedu kurz podle intertaalu...a ty knihy jsou na nic...i sami ucitele rikaji, ze gramatika je vysvetlena tak, ze i oni sami maji problem to pochopit...a je to fakt...

zrovna dneska jedu do intertaalu k rijskmuzeu podivat se, co tam maji dalsiho...pry beter nederlands je dobra na pochopeni gramatiky...tak uvidim...kouknu se i po prisme
Oud 17-02-07, 11:53   #24
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Keyla schreef:
Bericht bekijken
to muzu jen potvrdit...ja jedu kurz podle intertaalu...a ty knihy jsou na nic...i sami ucitele rikaji, ze gramatika je vysvetlena tak, ze i oni sami maji problem to pochopit...a je to fakt...

zrovna dneska jedu do intertaalu k rijskmuzeu podivat se, co tam maji dalsiho...pry beter nederlands je dobra na pochopeni gramatiky...tak uvidim...kouknu se i po prisme
--jestli mas moznost udelat si kopie,rada ti svoje knizky pujcim (mam2+4CD) a male knizky s frazema....v cestine. a ty knizky jsou 1 pro zacatecniky a 2.pro pokrocile (je fakt dobra!!!) a zadnou treti nepotrebujes,protoze pak uz si to mluvenim vypilujes :o)) odkud jsi?
Oud 17-02-07, 11:57   #25
Nieuw Lid

Keyla's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
No a recept na tenhle sileny jazyk??fakt ucit se a mluvit(coz ja nedelam) nejlpesi je byt mezi lidma,kdo neumi ani cesky ani anglicky,to pak jde samo
ale najdi nekoho takoveho, ze???ja jsem na tom stejne jako ty...mluvit mluvit mluvit...uz by bylo nacase, abych zacala...
Oud 17-02-07, 11:58   #26
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Keyla schreef:
Bericht bekijken
ale najdi nekoho takoveho, ze???ja jsem na tom stejne jako ty...mluvit mluvit mluvit...uz by bylo nacase, abych zacala...
jak dlouho jsi tady?mas pritele holandana?
Oud 17-02-07, 11:59   #27
Nieuw Lid

Keyla's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
ascella schreef:
Bericht bekijken
--jestli mas moznost udelat si kopie,rada ti svoje knizky pujcim (mam2+4CD) a male knizky s frazema....v cestine. a ty knizky jsou 1 pro zacatecniky a 2.pro pokrocile (je fakt dobra!!!) a zadnou treti nepotrebujes,protoze pak uz si to mluvenim vypilujes :o)) odkud jsi?
mno to ja o kopirovani nevim...kde bych si to tak mohla nechat kopirovat...tady bydlim hned vedle amstel station...a kde ty?koukam, ze jsi taky v adamu
Oud 17-02-07, 12:04   #28
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
ascella schreef:
Bericht bekijken
mas pritele holandana?
nevim jestli pritel holandan je vzdycky plus... ten muj na me vyhradne mluvi anglicky... ze prej ho to holandsky nebavi protoze mu nerozumim....
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 17-02-07, 12:06   #29
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
ascella schreef:
Bericht bekijken
to je asi uplne nejhorsi,kdyz se uz pokousis mluvit a lidi se ti vysmejou do tvare.nejradsi bych je vsechny nakopala....ja se snazim mluvit jejich jazykem a jim to vubec nedochazi.at si jdou do cech a reknou-33333stribrnych strikacek..... ;o)))))
-ja se taky na cas uzavrela a nemluvila. jenom anglicky.pak uz zase jo a bylo mi jedno,ze se smejou.udelala jsem vzdycky oblicej,jako ze mi to vadi a oni prestali....pritelovo segra je asi nejhorsi ze vsech....pokazdy me opravuje,rekla,ze cechy jsou chudy apod.....blby holandanky....
ja bych je vzdycky profackovala... do dneska se nenaucili ani vyslovit moje jmeno ale me se budou tlemit...
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 17-02-07, 12:10   #30
Nieuw Lid

Keyla's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
ascella schreef:
Bericht bekijken
jak dlouho jsi tady?mas pritele holandana?
nemam...jestli o nekom vis

ja mam "smulu"v tom, ze pracuju pro amiky...na zacatku jsme si myslela, ze je to vyhra...ze si s ajinou vystacim, ovsem ted na tom prodelavam...ja mam primo zakaz s detima mluvit holandsky...protoze hol. slysi vsude okolo, proto se doma mluvi jen anglicky...dvojcata ted zacala mluvit a michaji hol s ajinou dohromady...nekdy na mne promluvi hol, tak jim hol. odpovim(na to moje zaklady staci)a kdyz to slysi Ooshani, hned na me, ze hol. nenene, jen anglictina...

ja jsem prijela v kvetnu2005 jen na otocku, na par mesicu...mno ale jaksi me adam dostal...a ted tu chci zustat a tak tu sama se sebou bojuju s holandstinou...abych se mohla osamostatnit....

Onderwerp-opties

Berichtregels