![]() |
|
|
#21 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
-ja se taky na cas uzavrela a nemluvila. jenom anglicky.pak uz zase jo a bylo mi jedno,ze se smejou.udelala jsem vzdycky oblicej,jako ze mi to vadi a oni prestali....pritelovo segra je asi nejhorsi ze vsech....pokazdy me opravuje,rekla,ze cechy jsou chudy apod.....blby holandanky....
|
|
|
|
|
#22 |
|
Volwaardig Lid
|
-jestli se ti da verit,tak ti klidne ty knizky pujcim(muzes si udelat kopie) ;o) ja uz je stejne nebudu potrebovat....a jestli budes v amsterdamu,tak ti mohu i pomoci pri nepochopeni....
|
|
|
|
#23 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
to muzu jen potvrdit...ja jedu kurz podle intertaalu...a ty knihy jsou na nic...i sami ucitele rikaji, ze gramatika je vysvetlena tak, ze i oni sami maji problem to pochopit...a je to fakt... zrovna dneska jedu do intertaalu k rijskmuzeu podivat se, co tam maji dalsiho...pry beter nederlands je dobra na pochopeni gramatiky...tak uvidim...kouknu se i po prisme ![]()
|
|
|
|
#24 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
#25 |
|
Nieuw Lid
|
ale najdi nekoho takoveho, ze???ja jsem na tom stejne jako ty...mluvit mluvit mluvit...uz by bylo nacase, abych zacala...
|
|
|
#26 |
|
Volwaardig Lid
|
jak dlouho jsi tady?mas pritele holandana?
|
|
|
|
#27 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
![]()
|
|
|
|
#28 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Nieuw Lid
|
nemam...jestli o nekom vis
ja mam "smulu"v tom, ze pracuju pro amiky...na zacatku jsme si myslela, ze je to vyhra...ze si s ajinou vystacim, ovsem ted na tom prodelavam...ja mam primo zakaz s detima mluvit holandsky...protoze hol. slysi vsude okolo, proto se doma mluvi jen anglicky...dvojcata ted zacala mluvit a michaji hol s ajinou dohromady...nekdy na mne promluvi hol, tak jim hol. odpovim(na to moje zaklady staci)a kdyz to slysi Ooshani, hned na me, ze hol. nenene, jen anglictina... ja jsem prijela v kvetnu2005 jen na otocku, na par mesicu...mno ale jaksi me adam dostal...a ted tu chci zustat a tak tu sama se sebou bojuju s holandstinou...abych se mohla osamostatnit....
|