|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#11 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
Berusko, a proc by ses citila cizincem ve vlastni zemi? To bys jako porad myslela na to, jaky pas mas v tasce? To neni o kousku papiru, ale o tom, kdo jsi! Jsem ceska jako poleno a zadny pas to nezmeni. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Podle meho se s NL pasem otevre spousta zavrenych dveri, napriklad vyrizovani viz do USA apod. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Actief Lid
|
deti narozene tady maji stejne automaticky i holandskou narodnost a vyrostou z nich holandani jak poleno. To bys je musela izolovat od veskereho deni. Ceskou komunu tak jak treba tureckou tady nenajdes.
I s tim pocitem byt ceska je to pofiderni - zila jsem 20 let tam 20 let tady. Ale nejak se uz nedokazu ztotoznit s nynejsim ceskama tam. Navic samozrejme me ty leta tady taky ovlivnily. Urcite se ze me stala holandska matka, protoze se tvrdohlave drzet ceskych konvenci ve vychove podle me nema smysl. To by deckam asi moc neprospelo. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
A ze se citim porad Ceska? Asi to bude proto, ze se v zadnym pripade nechci ztotoznovat s Holandankama. Ale zivot v cizine rozhodne kazdeho svym zpusobem poznamena. Nejvic me nastvalo, kdyz mi na vanoce vykradli auto... asi si mysleli, hmm, nejakej "bohatej" Holandan a pritom okradli "chudou" Cesku. V tom okamziku jsem se docela citila jako cizinec ve vlastni zemi... a rozhodne to nebylo mym pasem! |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Actief Lid
|
me se to taky prici - holandanka - bleeeeeeeh
jenze co s tim nadelam, ta druha alternativa byla pred dvaceti rokama se zakonzervovat a uzavrit pred jakymkoliv vyvojem. Tak je mi to ted uz putna, pasy mam oba a citim se jako "ja" a ostatni at si vyberou z ktere becky to je. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
Napr. kdyz vidim ceske mamy (semetriky), jak zachazeji s detma, tak je mi tech deticek opravdu lito. Rozmazlovat je a dovolit jim vsechno jako tady taky nechci. Jinak jsem jaka jsem a kazdy at si to prebere podle svyho. |
|
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Actief Lid
|
Ja se jen tak informovala,jelikoz mam rodinu v Americe,rada bych se tam jela podivat na dovolenou,ale s ceskym pasem musim mit vizum.A s holandskym ho nepotrebujes.Tak jsem chtela vedet jak to s tim pasem je.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Actief Lid
|
A opravdu to nejde mit oboji narodnost?Vy o tom urcite vite vic.
|
|
|
|