![]() |
|
|
#11 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Tento prizpevek je zmateny.Ten vrsek ze si neplatim socialni zde ani v CR neni ode mne. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Actief Lid
|
Ja tomu taky presne nerozumim, ale z kazdeho platu odvadis povinne neco jako socialni pojisteni. Navic se muzes ale pripojistit, napr. na dlouhodobou prac. neschopnost, predcasny duchod, a tak dale. Ja jsem pojistena u ABP (penzijni fond), jako vsichni zamestnanci univerzity, a tam se muzes pripojistit. Jeste jsem to neudelala, to duchodove se i zde dost meni, uz to taky osekavaj.:-(
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Actief Lid
|
Vetsinou, kdyz neni vast kontrakt, tak to na ten pension fonds nejde, ale zalezi to na zamestnavateli. ja mela tijdelijke contract a tak bylo to pojisteni. Doporucuju se proste obratit na P&O oddeleni zamestnavatele, nez poslouchat tetu.:-)))))
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Actief Lid
|
pokud nema vast kontrakt tak mu nic nejde na dobrovolne extra pripojisteni. Na zakladni AOW (mrkni se kolik) narok bude mit v 65. To ma kazdy kdo zije v NL (at uz pracuje nebo ne). Pocitaji se pouze roky trvaleho bydliste v NL od 15ti do 65. Takze pokud jsi sem prisla napriklad v petadvaceti tak TOBE chybi 10 let takze dostanes o 20% min z te castky na kterou mas narok. Behem prvniho roku pobytu je mozne si ty chybejici roky dokoupit.
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
to jako dostanu duchod tady i jako cizinka,co tu jen bydli a nikdy nedelala jo?nebo sem to spatne pochopila ![]() |
|
|
|
|