het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 08-09-06, 10:56   #11
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Ja si v Cechach socialni ani penzijni pojisteni neplatim. Ale co vim,tak mi manzel vyrizoval penzijni pojisteni s nim. Ale jak se to jmenuje to opravdu nevim. Tvuj manzel musi mit taky ze zakona penzijni pojisteni,tak mu proste rekni,ze se chces k nemu napsat.
Tak ted jsme se zrovna pohadali,protoze muj milej zlatej na me kouka jak poleno.Ja nevim jaky penzijni pojisteni mam?Pracuje pro pracovni agenturu takze se asi nejspis tam musi zeptat.Je to strasne na nervy kdyz ten muj je jak jelen,nic nevi.A kdyz mu rikam tak se zaptej tak mi rekne ze myslim jen na penize.Samozrejme ze myslim na penize(myslim na budoucnost),jak uz jsem psala nerada bych skoncila na ulici v 65letech.[/quote]

Tento prizpevek je zmateny.Ten vrsek ze si neplatim socialni zde ani v CR neni ode mne.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-09-06, 14:38   #12
Actief Lid

Nationaliteit:
Ja tomu taky presne nerozumim, ale z kazdeho platu odvadis povinne neco jako socialni pojisteni. Navic se muzes ale pripojistit, napr. na dlouhodobou prac. neschopnost, predcasny duchod, a tak dale. Ja jsem pojistena u ABP (penzijni fond), jako vsichni zamestnanci univerzity, a tam se muzes pripojistit. Jeste jsem to neudelala, to duchodove se i zde dost meni, uz to taky osekavaj.:-(
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-09-06, 14:45   #13
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Ja tomu taky presne nerozumim, ale z kazdeho platu odvadis povinne neco jako socialni pojisteni. Navic se muzes ale pripojistit, napr. na dlouhodobou prac. neschopnost, predcasny duchod, a tak dale. Ja jsem pojistena u ABP (penzijni fond), jako vsichni zamestnanci univerzity, a tam se muzes pripojistit. Jeste jsem to neudelala, to duchodove se i zde dost meni, uz to taky osekavaj.:-(
Mi jsme se na to vcera ptali manzelovi tety(vsevedouci)protoze manzel nema Vast kontrakt proto co mu chodi vypisy kolik dostane nebo dostal na ucet,tak tam je kolonka pension(N) jako ze mu nic nejde na duchod.Takze teta nam rekla,ze pokud nema vast kontrakt,tak se mu nic na penzi nestrhava.Stejne to porad nechapu.To je tedy jako by vubec nedelal,nebo co?Proste asi se nikde nic konkretniho nedozvim.
Oud 10-09-06, 14:50   #14
Actief Lid

Nationaliteit:
Vetsinou, kdyz neni vast kontrakt, tak to na ten pension fonds nejde, ale zalezi to na zamestnavateli. ja mela tijdelijke contract a tak bylo to pojisteni. Doporucuju se proste obratit na P&O oddeleni zamestnavatele, nez poslouchat tetu.:-)))))
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-09-06, 14:51   #15
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Vetsinou, kdyz neni vast kontrakt, tak to na ten pension fonds nejde, ale zalezi to na zamestnavateli. ja mela tijdelijke contract a tak bylo to pojisteni. Doporucuju se proste obratit na P&O oddeleni zamestnavatele, nez poslouchat tetu.:-)))))
Jo vzdyt mu to porad rikam at se na ni uz ....
Oud 10-09-06, 18:53   #16
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
pokud nema vast kontrakt tak mu nic nejde na dobrovolne extra pripojisteni. Na zakladni AOW (mrkni se kolik) narok bude mit v 65. To ma kazdy kdo zije v NL (at uz pracuje nebo ne). Pocitaji se pouze roky trvaleho bydliste v NL od 15ti do 65. Takze pokud jsi sem prisla napriklad v petadvaceti tak TOBE chybi 10 let takze dostanes o 20% min z te castky na kterou mas narok. Behem prvniho roku pobytu je mozne si ty chybejici roky dokoupit.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-09-06, 08:17   #17
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
pokud nema vast kontrakt tak mu nic nejde na dobrovolne extra pripojisteni. Na zakladni AOW (mrkni se kolik) narok bude mit v 65. To ma kazdy kdo zije v NL (at uz pracuje nebo ne). Pocitaji se pouze roky trvaleho bydliste v NL od 15ti do 65. Takze pokud jsi sem prisla napriklad v petadvaceti tak TOBE chybi 10 let takze dostanes o 20% min z te castky na kterou mas narok. Behem prvniho roku pobytu je mozne si ty chybejici roky dokoupit.
Diky moc.Tak ja se na to preptam.Tak to bude asi pekna suma.Jsem tu vlastne skoro od 29let.Ale jeste by se to dalo doplatit.
Oud 11-09-06, 08:37   #18
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
to je zavisle na prijmu - ale kolik presne to se musis poptat na tom SVB
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-09-06, 08:42   #19
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
to je zavisle na prijmu - ale kolik presne to se musis poptat na tom SVB
Tak to je nahoda.Tam mame zrovna tento tyden schuzku k vuli tomuto.Diky moc.Tam mi i vzdy dobre poradili se vsim.
Oud 11-09-06, 09:01   #20
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:

to jako dostanu duchod tady i jako cizinka,co tu jen bydli a nikdy nedelala jo?nebo sem to spatne pochopila
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels