Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Diplomaherwaardering-prehodnoceni maturitniho vysvedceni!

Diplomaherwaardering-prehodnoceni maturitniho vysvedceni!

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 03-12-06, 18:40   #11
janicka36
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
Tak si udelej aspon kus skoly tady. Jednak se tim naucis lip holandsky, zamestnavatel se na to diva lip. Sice si to pravdepodobne budes platit sama, ale je to investice ktera se ti mnohonasobne vrati.

Tip: Az se budes nekdy uchazet o opravdove zamestnani, nikdy tam neuvadej, ze jsi tu uklizela. Z vlastni zkusenosti vim, ze dokud jsem mela uklid v zivotopise, tak jedno odmitnuti za druhym uz jen na dopis. Vymazala jsem uklid, poslala to na 3 mista, mela 3 pohovory a vsichni tri me chteli prijmout.

tak uklid do zivotopisu bych tak i tak nikdy nikde nenapsala....
delala jsem au pair to zas neni tak spatne

no jo,ale kde na to mam vzit je to tu nehorazne drahe :snik:
Oud 03-12-06, 21:29   #12
anavi
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
Jo, jde to. Ale prozijes si depku, vztek a beznadej. Ono neni zadna prdel tady najit dobrou praci pro holandaka natoz tak pro cizince. Je to normalni konkurence na pracovnim trhu a kazdy cizinec a navic zenska a bez praxe v oboru ma proste handicap.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-12-06, 21:37   #13
Alma
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
Jo, jde to. Ale prozijes si depku, vztek a beznadej. Ono neni zadna prdel tady najit dobrou praci pro holandaka natoz tak pro cizince. Je to normalni konkurence na pracovnim trhu a kazdy cizinec a navic zenska a bez praxe v oboru ma proste handicap.
To je fakt, vim o par lidech, co si peclive drzi pracovni misto, konkurence je velka.... A nekteri zamestnavatele, skoda mluvit, vsak to je i u nas, tady jsem sice jeste nepracovala,ale zrovna vcera jsem videla, jak zenska, majitelka kramku zaucovala chlapika na prodej a pred nama a asi jeste dalsima peti zakaznikama ho zvysenym hlasem buzerovala, jak ma co zabalit, -"tak ne!, naopak" apod. Bylo mi ho docela lito, mela mu to baba vysvetlit pred smenou a ne ho tam ztrapnovat. A kdyby byl aspon mladej, ale on uz byl tak kolem ctyriceti.... Ze ji to nebylo trapne...
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-12-06, 16:10   #14
Mishka
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Jay62 schreef:
Chtela jsem se vas zeptat, zda jste si nekdo nechavali ohodnotit maturitni vysvedceni. Mam obchodni akademii a hodnotu tady ma "havo-eindniveau"
Moc se v tom nevyznam, tak se ptam, zda mate nejake zkusenosti.
Diky moc.
Ahoj Jay,
mam stejne ohodnoceni. MBO + HAVO + VWO je jedna skupina, prakticky stredoskolske vzdelani. MBO je vetsinou se zamerenim, tudiz mas nejakou orientaci, HAVO+VWO je priprava na vysokou nebo universitu. Ale protoze obchodni nebo ekonomicky skoly uz jsou na trosku vyssi urovni, proto je to MBO jako se zamerenim + Havo eindniveau podle skolnich let.
Teda asi to tu patlam paty pres devaty, ale snazim se
A jestli jsem to nejak popletla, tak si to tady urcite vyslechnu

Doma v CR jsem nekolik let delala ucetnictvi, coz mi tady je asi k nicemu, jelikoz ucetni tu musi mit vystudovanou vysokou, tak bych musela mavat s HBO diplomem Na CWI mi bylo doporuceno divat se po pozicich jako 'financieel, boekhouding assistent nebo medewerker. Tech je tady docela dost. To pisu jen kdybys mela zajem si hledat praci. Oni ti i poradi v uitzendbureau. Alespon myslim...
Oud 07-12-06, 12:02   #15
Malina
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Jay62 schreef:
Ahoj Mishko,
jsi zlaticko, ze ses takhle pekne rozepsala.Nekdy se musim pousmat nad tim, ze koukaji na to, kolik let studujes, ale uz nekoukaji na to, zda studujes dalkove nebo denni studium.
No ja si ted delam opleiding ICT a spis me zajimalo, zda budu moct ten muj diplom-maturitu "ombouwen" ...protoze tento opleiding trva pro nas jeden rok, ale normalne je na dva roky. Jsme nejaky experiment-project, cili nevim, ale na konci bychom meli delat normalni examen s diplomem.
Ahoj Jay,

Muzu se zaptat, co je to presne za opleiding a jestli si to platis sama nebo to mas pres CWI? Dik.
Malina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-12-06, 16:14   #16
Katy
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Malina schreef:
Ahoj Jay,

Muzu se zaptat, co je to presne za opleiding a jestli si to platis sama nebo to mas pres CWI? Dik.

no s tim placenim-dobra otazka
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-12-06, 16:53   #17
Malina
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
no s tim placenim-dobra otazka
Jak to myslis Katy? Ze je neslusny se na to zeptat nebo ze ti CWI nic neproplati. Jay, pokud se ti to nechce psat verejne muzes mi prosim pslat PM. Taky hledam moznost, jak se dovzdelat.
Oud 07-12-06, 17:00   #18
Katy
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Malina schreef:
Jak to myslis Katy? Ze je neslusny se na to zeptat nebo ze ti CWI nic neproplati. Jay, pokud se ti to nechce psat verejne muzes mi prosim pslat PM. Taky hledam moznost, jak se dovzdelat.

neeee to nebylo mysleno ve zlym,spis to melo vyznit jako -kdo to jako teda zaplati v pripade zajmu
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-12-06, 17:16   #19
Malina
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
neeee to nebylo mysleno ve zlym,spis to melo vyznit jako -kdo to jako teda zaplati v pripade zajmu

Ja, vim. Ty taky schanis nejakou skolu. Ja jsem jenom na vaskach jestli to neni moc " vlezla" otazka
Oud 07-12-06, 17:16   #20
Malina
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Malina schreef:
Ja, vim. Ty taky schanis nejakou skolu. Ja jsem jenom na vaskach jestli to neni moc " vlezla" otazka

Na vazkach
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed