|
|
#21 |
|
Actief Lid
|
Re: Cesky akcent
...a nejlepší je se přitom na sebe koukat do zrcadla...to jsou škleby!
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Volwaardig Lid
|
Tak jsem to vyzkousela a snad to funguje. Zni to docela dobre. Diky za tip.
![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Volwaardig Lid
|
Ziji v Holandsku 37 let. Holandani na me nepoznaji ze nejsem prava Holandanka. Ja jsem nikdy do zadneho kurzu nechodila ale snazila jsem se hodne cist a hlavne po 3 dnech pobytu v Holandsku jsem sla do prace. Nebylo to lehke ale i to mi pomohlo v prekonani jazykoveho problemu. Nemam zadny akcent a kdybych ho mela vubec bych se za nej nestydela.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Volwaardig Lid
|
je bydlel v cr 5 let a lidi hned poznaly ze jsem mel accent. skoda. holandsky cesky acent.
ja take nestydel za to. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Volwaardig Lid
|
Bydlim tu jiz 12 let. A to ne jen tak v holandsku, ale ve Frieslandu. Jiz od zacatku jsem se ucil 2 reci najednou, holandky a fries. Bylo to docela hruza, ale casem se vsechno da. Dnes mluvim obema recma plynule a i cteni a psani mi jde vyborne. Ve frislandu kazdy okamzite slysi muj cesky akcent, ale mimo friesland si kazdy mysli ze jsem fris.
Kdyz jsem tu bydlel 2 roky tak si hodne lidi myslelo, ze jsem belgican. Budte hrdi na svuj prizvuk, da vasi holanstine ten spravnej smrnc!!! |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Actief Lid
|
Hodne lidi si mysli kdyz slisi cesky akcent ze pochzis z Friesland.
Mne na to taky vzdycky tipujou. A potom jenom koukaj kdyz je z toho omylu vyvedu a reknu ze jsem ceska. A ze bych se za to stydela, ani omylem, ba na opak |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Legende
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Lid
|
To me take zajima. Jak to, ze nekteri Cesi zijici v zahranici, maji uz po par letech cizi akcent ??? Nemaji vubec kontakt s Cestinou ? Cim to je ??? Nedokazu si vubec predstavit, ze bych ten cizi akcent mela ja :-)
|
|
|
|