het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 07-09-06, 01:53   #51
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Kaca schreef:
Ahojda,nemate nekdo nejaky informace jak to bude od ledna?Jestli budeme muset jeste zadat o pracovni povoleni?A jeste jak je to s ridicakama?Vcera me chytli(no jela jsem trosku rychle noa polda na me ze bych si mela zazadat o holandsky ridicak na gemeeente,ale ja si myslim ze ten nas novy by mel stacit,vzdyt se nehodlam zatim stat Holandankou,ne?
Holandsky ridicak si proste musis vyridit,je to do 1 roku od zaregistrovani,ja se ptala minule pondeli na gemeente.Ale ja si jeste pockam a zazadam si az od 1 october,to uz tady taky budou karticky,jako mame my v Cesku.
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-09-06, 06:49   #52
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
Cesky ridicak plati do te doby, dokud je platny....vim to zcela urcite. Mam to dokonce od gemeente "cerne na bilem"...me plati ridicak do roku 2014...takze nic nemenit, jsou to vyhozene penize!!!
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-09-06, 07:07   #53
Volwaardig Lid

adam.zach's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
...A volat teda budu, pac jestli me tam nekde zahrabou dospoda a budou na to kaslat, tak to teda ne!!! ...
Volej, volej, chod tam ...
Ja jsem kdysi dostal stipendium asi i diky tomu, ze jsem se furt chodil ptat, jak to s tou mou zadosti vypada. Kulturni atache (nebo kdo to byl) si vzdycky vytahnul mou slozku ze stosu podobnych, chvili do ni koukal, pak tam jeste pridal par novych papiru, co jsem mu donesl a pak to vsechno polozil nahoru. Nejdriv ji vytahoval zdola, pak nekde z prostredka, a pak uz vetsinou skoro zhora a to uz si me pamatoval i jmenem. Ja jsem si pak daval pozor, abych mu i priste mohl prinest nejake dalsi potvrzeni nebo doporuceni, no a kdyz se pak rozhodovali, komu to dat, tak me uz jaksi nemohli prehlednout .
Takze jestli se jim zadosti hromadi tak, jak prijdou, tak mas sanci, ze kazdym zavolanim zase predbehnes ty nove prichozi .
adam.zach is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-09-06, 19:00   #54
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Jay62 schreef:
Cesky ridicak plati do te doby, dokud je platny....vim to zcela urcite. Mam to dokonce od gemeente "cerne na bilem"...me plati ridicak do roku 2014...takze nic nemenit, jsou to vyhozene penize!!!

no ja kdyz byla pro ridicak,tak me rekli,ze ten kdo je nahlaseny v holandsku,musi mit i holandsky ridicak a to pul roku od nastehovani,byla jsem tam dokonce dva dny pre uplynuti te ''pulrocni'' lhuty a bylo mi receno,ze jdu tak akorat vcas
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-09-06, 19:06   #55
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Taky by me zajimalo, jestli jsou clenove novych zemi EU a ostatnich zemi v jedne hromade. Jesli jo, tak to je to clenstvi opravdu na prd....Akorat, ze to mam zlatou firmou natisteno na pasportu. A s tim muzu tak leda......., radsi se nevyjadrovat...

kdo pocka,ten se docka nemyslim to samozrejme zle,prala bych ti,abys mela tu karticku co nejdriv,bohuzelani jedna z nas s tim nic neudela.

spis bych rekla,ze zalezi odkud si,cim mensi mesto,tim vetsi nadeje,ze to dostanes driv
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-09-06, 21:04   #56
Actief Lid

Gabis's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
no ja kdyz byla pro ridicak,tak me rekli,ze ten kdo je nahlaseny v holandsku,musi mit i holandsky ridicak a to pul roku od nastehovani,byla jsem tam dokonce dva dny pre uplynuti te ''pulrocni'' lhuty a bylo mi receno,ze jdu tak akorat vcas
to se mi nezda. Me taky rekli ze ridicak muzu pouzivat dokud je platny a nezalezi na tom jestli v holandsku nebo v cechach. Taky uz me tu jednou chytli policajti a nic na to nerekli
Gabis is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-09-06, 00:45   #57
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Jay62 schreef:
Ja jsem fakt byla na gemeente minule pondeli ohledne ridicaku a bylo mi receno,ze je ho zapotrebi vymenit.Takze to taky udelam,ale urcite to zalezi na jakem gemeente jste zaregistrovani.
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-09-06, 06:50   #58
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
motylek schreef:
Ja jsem fakt byla na gemeente minule pondeli ohledne ridicaku a bylo mi receno,ze je ho zapotrebi vymenit.Takze to taky udelam,ale urcite to zalezi na jakem gemeente jste zaregistrovani.
Nemam moc casu se ted rozepisovat, tak jen ve zkratce. Dostala jsem jednou od policajtu pokutu za to, ze "nemam ridicak"...mela jsem, ale ceskej...hned ten den jsem jela na gemeente pro vymenu!!Tam mi rekli, ze je to nesmysl...dostala jsem dokonce od nich papir, na kterem stoji, ze podle EU mohu cesky ridicak pouzivat dokud je platny...podala jsem na policajta stiznost. Ten se mi prijel domu osobne omluvit!!
Na papiru od gemeente doslova stoji.
"Betrokkene staat in Nederland bij de gemeente Landgraaf als ingezete ingeschreven en kan met het rijbewijs tot de einddatum volgens de EU/EER-regels in Nederland rijden"
K tomu mi z gemeente poslali domu i cele zneni stazene z internetu...tak se nedej!!
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-09-06, 07:13   #59
VIP Lid

Smajlík_M's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
motylek schreef:
....ale urcite to zalezi na jakem gemeente jste zaregistrovani.
to je nesmysl. na gemeente se musi drzet zakonu.
obcas potkas urednika, ktery o tom prave nevi, a chova se jaky by byl dokonaly znalec tech zakonu a predpisu, ale muis trvat na tom, ze at si to pekne prostuduje.
mam uz skoro 11 pripadu, kde urady proste "machruji". nezapomen ze urady tu (i vsude jinde) jsou tu pro obcany a ne naopak.
Oud 08-09-06, 09:48   #60
Lid

Ankeja's avatar

Nationaliteit:
Taky jsem se ptala ohledne ridicaku,nas plati ve vsech zemich EU.Ale pro jistotu,jsem si nechala udelat v CR mezinarodni ridicsky prukaz,ktery je platny na 3 roky.
Ankeja is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels