het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 06-10-06, 21:18   #101
Actief Lid

Nationaliteit:
Ahoj, jeste zpatky k ridicakum. Mam informace z vice stran, z CWI, z portalu Eures i z holandskeho velvyslanectvi v Praze. Pokud mate novy ridicak EU (tu malou ruzovou karticku velikosti bankovni karty, kterou musi mit do nejakeho data vsechny staty EU stejnou) NEMUSITE si ji menit! Plati vam vsude po EU a je jedno jestli jen projizdite nebo tu mate trvaly pobyt. Muj pritel je holandan a ma nemecky ridicak (novej, EU) a je to taky v poradku. Akorat, kdyz tu chcete pracovat jako profesionalni ridic kamionu nebo autobusu musite si udelat zkousky, jako v Cesku (profesni osvedceni ridice).
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-10-06, 18:28   #102
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Ahoj, jeste zpatky k ridicakum. Mam informace z vice stran, z CWI, z portalu Eures i z holandskeho velvyslanectvi v Praze. Pokud mate novy ridicak EU (tu malou ruzovou karticku velikosti bankovni karty, kterou musi mit do nejakeho data vsechny staty EU stejnou) NEMUSITE si ji menit! Plati vam vsude po EU a je jedno jestli jen projizdite nebo tu mate trvaly pobyt. Muj pritel je holandan a ma nemecky ridicak (novej, EU) a je to taky v poradku. Akorat, kdyz tu chcete pracovat jako profesionalni ridic kamionu nebo autobusu musite si udelat zkousky, jako v Cesku (profesni osvedceni ridice).
No ja nevim,me rekli na gemeente,ze si musim zazadat holandsky ridicak.Ptala jsem se tam 2x.
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-10-06, 21:18   #103
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
ja mam primo z gemeente papir, ze mi tady cesky ridicak plati do doby, dokud je platny...v mem pripade do roku 2014....nenech se vyveste z miry...me se byli holandsti policajti i doma omluvit za to, ze neznali zakony!!!
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 18-10-06, 23:30   #104
Volwaardig Lid

vierka's avatar

Nationaliteit:
ja jsem se nejdrive registrovala v roermondu - to je pro muj region neco jako okresni mesto, tam to trvalo, pak jsme se prestehovali do vlastniho a zapsali jsme se jako spolecne bydlici - a nakonec mi z nejblizsiho vetsiho mesta -Echt - prisla velmi rychle odpoved a registrace, tak jsem uz do R`mondu ani nepachla, tam to trvalo zhruba 2 mesice a z echtu prisla odpoved po 2 tydnech, maji me tam za normalniho obcana, chodi mi dokonce volebni listky , a karticku s cislem jsem take dostala z Echtu.
JESTE MUSIM PODOTKNOUT, VYPLNOVALI JSME PAPIRY ZA 30Eu - aanvraag verblijsvergunning of wijziging beperking zonder MVV - asi to melo smysl, ale na karticce napsano - zatim nesmi pracovat.
vierka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 18-10-06, 23:34   #105
Volwaardig Lid

vierka's avatar

Nationaliteit:
ridicak : presne, nenech se vyvest z miry, ale pro jistotu, jak budes doma, pozadej o evropsky format RP, je to zeker. a zatim ti normalni, cesky, musi tady akcetovat.
muj pritel taky cosi nasel, ze jako po roce pobytu si musim vymenit tady RP za holandsky a nebo dokonce delat skousky.... ja vyslechla, ale myslim si sve.
doted jsem nemela zadne problemy, a pokud mas pri sobe papiry od auta , je to ok.
vierka is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels