|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#12 |
|
Moderator
|
Re: PIVO
Ale Lauro... Staropramen tam uz byl!!! na ten jsem nezapomnel!
![]() Teda Eriko - to je zajimave; tobe byli jen 3 roky kdyz ses odstehovala do NL? to se mame hodne co povidat. Mas oba rodice cesi? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
To je neni dobce... kom op we moeten toch tot een top drie kunnen komen en een FLOP- drie
Aangepaste top drie 1.Cambrinus 2.Staropramen 3.Budvar Flop drie; 1. Pilsner Urquel 2. Kozel 3. Louny |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Super Lid
Nationaliteit:
|
No, oba rodice jsou Cesi. Maminka je 'z Olomouce a
tata 'z Prahy. Ja jsem se taky narodila 'v Olmiku a ziju 'v Holandsku uz 20 let - dost dlouho co?! Ty jsi tady jeste dil ze? Jak jsi se sem dostal? A jaky je tvuj 'story' ? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Super Lid
Nationaliteit:
|
Ik denk niet dat Plzen het verdient om op 1 te staan
in de flop hoor Jacques! Niet voor niks is dit bier internationaal bekend en komt ons woord ''pils'' ervandaan. Ok, er zijn best betere biersoorten te vinden in CR, maar dit is ook een beetje overdreven... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Moderator
|
nooo to je dlouha historie.... to ti asi bude nudit
ptam se kvuli tomu ze pises perfektne cesky (znam lidi kteri prisli do zahranici kdyz jim bylo vic a pisou hur...] no nevadi: ja jsem se narodil v praze - maminka se pak rozvedla a pozdeji se provdala za holandana (tedy muj nynejsi nevlastni otec). prestoehovali jsme se kdyz mi bylo 4 a pul (v 1968 - mesic pred invasii) kvuli tomu ze jsme nebyli na zapade z polotickych duvodu, meli jsme (a jeste do dneske mam) cesky pasy. porad jsem cestoval o prazdninach do prahy, takze jsem taky trochu vyrostl tam. ted uz mam tady rodinku takze stehovani do CR je trochu slozitejsi, ale uricte se jednou vratim (viz taky clanek werken in tsjechie...) Míša |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Super Lid
Nationaliteit:
|
No naopak me to dost zajima co delaji Cesi a jak
se sem dostali. Je to podobny pribeh no, ja jsem taky cely zivot jezdila zpatky a hodne zazila 'v Cechach. Ted tam jedu zase po dvou letech tak se moc tesim!!! Ohledne me Cestiny - dik za kompliment takja jsem se hodne naucila protoze mi od malicka psaly babicka 's tetou a pozdejc kamaradky. Chyby pochopitelne delam, ale myslim si ze na to ze jsem nikdy nechodila do Ceske skoly, to zvladam 'v pohode. I kdyz musim rict ze oficielni dopisy na urady atd. tak ty teda nezvladam!! |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Moderator
|
no to nekdy i nezvlada cesky obcan...
![]() babicka a sestrenice taky posilali dopisy ale ja jsem byl tak hrooozne liny........ teprve pozdejc jsem se naucil pravidla ceskeho jazyka. ted mi to docela bavy se s tim zachazet. kvuli tomu ze holandsky otec neumel cesky jsme nakonec ani doma uz nemluvili cesky takze nejak to ted dohanim (velmi intenzivne) |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Volwaardig Lid
|
Helemaal mee eens... Plzensky hoort niet in de flop 3.
Zet anders gewoon een lokaal 'basic' bier zoals Klaster in de flop 3. Maar eh... zelfs dit bier is 100 x beter dan het gemiddeld nederlands bier. Ene, persoonlijk vind ik Pilsner Urquell minstens zo goed als Budvar. |
|
|
|