het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 06-08-08, 12:48   #11
VIP Lid

Zdenda's avatar

mimochodem znam figl jak se vykroutit z pokuty ktera prijde z nemecka, ale bohuzel to tu nemohu otevrene psat.........
Zdenda is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-08-08, 14:13   #12
Actief Lid

Nationaliteit:
Uz jsem to zaplatila, prislo to i s fotkou a bylo to jasny, ze jsem to ja. A me to stve spis, ze je to moje blbost. Beru to tak, ze za chyby se plati. Vic me ted vrta hlavou ta moje nezaplacena cerna jizda
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-08-08, 10:54   #13
Lid

lenous's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
Ja si taky trochu pamatuju, ze jsem jednou, asi na stredni skole, tedy kolem roku 1995 nezaplatila pokutu 500 za cernou jizdu v brnenske MHD. Hmm, to se mam na co tesit. A ten dopis ti prisel na ceskou adresu, nebo te nasli v Holandsku? Mam porad trvaly bydliste v CR, ale samozrejme se tam nezdrzuju, takze si ani nemuzu prebirat postu. Stejne, by me zajimalo, jak to, ze to muzou vymahat po takove dobe. Zeptam se na to.
MYSLIM,ZE UZ SE NEMUSIS OBAVAT.PLATNOST JE 10 LET.PO DESETI LETECH TO PROPADA.
PRISLO MI NA CESKOU ADRESU K MYM RODICUM,KDE MAM (stale jeste)TRVALY POBYT.NASI VEDELI ,ZE JE TO TA POKUTA,(protoze ji segra dostala taky od stejnyho cloveka),TAKZE TO NEPREVZALI A VRATILI TO NA POSTU I S MOJI NYNEJSI ADRESOU.NO A POSTA MU TO POSLALA ZPET A ON ME DO BELGIE.
UZ JE TO ZAPLACENY,PROTOZE MI DAL EXEKUCI NA MAJETEK(v cechach)JESTLI TO NEZAPLATIM.
A TO RISKOVAT NEBUDU.
JE TO SILA...KVULI BLBYMU LISTKU NA AUTOBUS ZA 6KC!!!
lenous is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-08-08, 15:13   #14
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
Jo a kdyz uz jsme u tech pokut. Dosla mi ted pokuta z Nemecka, 63 eur (24km rychleji na na dalnici) a jeste mi dali jeden trestny bod. Prisel dopis primo v nemcine, vubec to neslo pres holandsky urady. Od pristiho roku bych, ale za stejnej prestupek platila asi 300 eur, takze si davejte pozor. Ja uz jezdim jako beranek
Stalo se mi uplne presne to same. Jela jsem do Cech a po ceste se mi v Nemecku rozbilo auto. Za odtazeni a opravu jsem zaplatila nehoraznou sumu a navic jsem musela resit nahradni transport, protoze auto muselo v Nemecku zustat 9 dni.

Asi tyden po vyzvednuti auta mi z toho dne prisla pokuta tady z NL (Arnhem), neco pres 60 euro. Tak jsem si rekla "no jo, byl to den blbec"...
Po dalsich 2 tydnech mi z toho sameho dne prisla pokuta z Nemecka, dalsich 69 euro, presne, taky s dopisem v nemcine atd. To uz jsem si nerikala nic, jen jsem zaplatila.

Ani nevim, co tam vsechno stalo (z nemciny znam tak akorat zaklady)... oni taky muzou davat trestne body, kdyz mas jiny ridicak, nez nemecky?
Petra3h is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-08-08, 09:49   #15
Actief Lid

Nationaliteit:
Muzou, kdyz v Nemecku nasbiras 19 trestnych bodu, mas tam zakaz rizeni. Ridicak ti neseberou (to nemuzou, protoze byl vydanej v CR napriklad), ale budes muset do Ceska pres Svycarsko a Rakousko... Stejne tak udeluje ceska policie trestne body cizincum a oni pak maji zakaz rizeni v CR. Nedavno jsem cetla v MfD, ze v CR ma uz takto zakaz rizeni asi 800 cizincu.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-08-08, 13:35   #16
Lid

antoninxx's avatar

Nationaliteit:
Ja za rok zaplatil v NL asi 2000E za rychlost,velky prives,parkovani atd Naposledy po me chteli 250E a ja odmit zaplatit Lustrovali me pul hod a v finale mi chteli zabavit auto,bo jsem byl drzy,tak cash 250E a s usmevem vse OK Vime,ze tady pravo funguje,ale obcas tez divne.......Jo a zajimave bylo,ze vubec neragovali na me trvale bydliste zde Asi jsem byl hodne neprijemny....
antoninxx is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels