het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 03-04-05, 18:14   #11
VIP Lid

barbie's avatar

Re: Vychova deti v NL

Citaat:
pepo schreef:

Fandím těm současným českým mámám v Holandsku, které by to své dítko chtěly vychovat tak, jak byly samy vychovávány svou mámou a svým okolim.
Hm, na to ale musi byt dva. Ja mam tu vyhodu, ze vychovavam sve deti sama, volim tzv. zlatou stredni cestu.
Ale pokud ma holandsky partner o vychove jine predstavy, je to dost velky problem.....
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-04-05, 16:18   #12
Lid

Je to pravda. Nekdy mi to proste nejde do hlavy.
Moje svagrova svoje deti vychovava [alespon podle me] skvele. Ale .... Ma ted 4 letou holcicku. Ta si muze opravdu delat [skoro] co chce. Hlavne mi nejde do hlavy, kdyz ta mala se nastve a da mame facku, oni ji jeste utesujou, aby neplakala.
To jde nekdy o nervy. Ale je to na nich.
Ja jsem ted sice teprve tehotna, ale za par tydnu rodim a tohle jsme s manzelem probirali. No uvidime, jak nam to pujde.
Jestli ze me bude [u ostatnich holandanu] mama triznitelka.
Zatim pa
Rudy&Veruska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-04-05, 19:50   #13
Actief Lid

Nationaliteit:

Ahoj Verusko,
My jsme si to take s manzelem vyjasnili (ackoliv tedy zatim deti nemame, ale ciste preventivne:-)), tak tez doufam, ze az to prijde, ze to nejak zvladneme. Muzu se zeptat, zda hodlas po porodu pracovat nebo jak to mate naplanovane? A jak jsi spokojena se zdejsi peci o tehotne? Kamaradka byla velmi rozcarovana, kdyz ji od 'kraamzorg' jakozto prvni informace pro tehorne prisel popis porodniho hotelu s dotazem, jake by si prala menu k veceri, snidani a obedu, ale uz zcela mizive informace o tom, na jake prohlidky ma narok a co bude nasledovat.
Jinak koukam, ze se tu ohledne mnou nahozeneho tematu rozproudila docela zajimava diskuze, to jsem rada.
Zdravim do Groningenu!
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-04-05, 09:59   #14
Actief Lid

Nationaliteit:

no to je husty, myslim,ze posledni co by me zajimalo je,co budu jist fakt
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-04-05, 11:01   #15
VIP Lid

barbie's avatar

Pece o tehotne? Ta je tu celkem v pohode, i kdyz uplne jina nez v Cechach. Mam dve deti, jedno se narodilo v Cechach a jedno tady, kazdy ma svoje, ale porod zustane porod, at jsi kde jsi.....
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-04-05, 14:34   #16
Lid

Ahoj Klarko,
ja mam v planu byt s miminkem asi tak do 4 let a pak si zkusit najit misto.
Vim, ze to bude tezky hledat misto tady v Holandsku, ale nejak se to zvladne.
Pece o tehotne - je tu hrozna pece.
Nejlepsi bylo, kdyz jsme se dozvedeli, ze cekame miminko a naivne jsme si mysleli, ze nam ted nekdo rekne co a jak.
Ale misto toho jsme slyseli - tak a ted si vemte zlate stranky a zjistete si, co potrebujete! Bum!
Uzasny. A poradna tehotenska prohlidka se tu taky nekona a ultrazvuk ti skoro nechtej dat, protoze prece nejsi nemocna!!!
A pokud je maminka zdrava, detatko musi byt taky, takze se nic nezjistuje. Ani mi nebrali krev!!!
Hruza des bes. Ale nejak se to prezit musi!
Zatim pa zdravime
Rudy&Veruska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-04-05, 15:04   #17
Lid

Nationaliteit:

..tak nevim, kde Rudy&Veruska bydleli, kdyz byli v ocekavani, ale moje zkusenosti jsou naprosto odlisne. Je pravda, ze je to jine nez v Cechach, ale nemuzu si stezovat...naopak si myslim, ze v Cechach budouci maminky privadeji do silenstvi vsema tema testama a odberama... (
Nemuzu si stezovat ani na predporodni peci, ani na porod doma ani ted, kdyz jdu s malou do poradny. Kdyz to porovnavam s moji kamaradkou v Cechach, tak jenom zasne, jak je to tu vsechno jednoduche...
Co se tyce vychovy, tak jsem taky pripravena vychovavat "po Cesku", ale jestli se to povede, to ukaze cas....
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-04-05, 17:00   #18
VIP Lid

Nationaliteit:

Kazdy ma na to svoje nazory, kazda zeme svoje zvyky. Behem tehotenstvi mi delali par testu, ultrazvuk jenom ve dvanactem tydnu. Rodit jsem mela doma, ale vubec se mi do toho nechtelo a nakonec jsem (protoze jsem dva tydny prenasela) rodila v nemocnici. To bylo v pohode. Akorat moji mamku skoro klepla pepka (byla tady u me), ze jsem tri hodiny po porodu jela autem domu - proste jsme byli v poradku a poslali nas pryc. No a jediny, na co bych si opravdu mohla stezovat je to, ze se tu vsichni na miminko chodi divat v prvnim tydnu. Kdy jsi strasne unavena a potrebujes nejaky cas se z toho vseho vzpamatovat. Dost jsem se z toho poucila a u meho dalsiho si to zaridim jinak. Koncem toho tydnu (kraamweek) si udelam jeden den, vsichni se muzou prijit podivat a zbytek casu nechci nikoho videt. Fakt mi to uz lezlo na nervy, kazdy den nekdo dopoledne, nekdo odpoledne... to takhle v Cechach opravdu neni. Prijde se mrknout rodina (po par dnech) a mozna nejlepsi kamaradka.. ostatni nejakou dobu pockaji nez se mamka vzpamatuje...
Klara is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-04-05, 19:43   #19
Lid

Nationaliteit:

..jo jo, souhlasim s Klarou, ze ten prvni tyden je tady hektickej. My jsme meli stesti, protoze oznameni o narozeni bylo zpozdene, takze ten prvni tyden se u postele vystridala opravdu jenom rodina a nejblizsi pratele a ten zbytek prisel az potom
Porod jsem si odbyla doma... k udivu cele moji ceske rodiny, ktera se z toho jeste ted vzpamatovava... Porodni asistenka byla skvela,odrodila jsem za tri hodiny...jenom mi prislo divny, ze dve hodiny po porodu lezim v posteli s malinkou holcickou a ze vlastne nevim co s ni )....ale rano prisla "kramhulp" a vsechno bylo v poho...
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 11-04-05, 21:37   #20
Actief Lid

Arachnee's avatar

Nationaliteit:

Na holandskou tehotenskou peci si nestezuju, naopak. Zadne zbytecne gynekologicke prohlidky, jen odber krve na zacatku tehotenstvi, 2x ECHO a kontroly krevniho tlaku. Tady se proste tehotenstvi a porod nebere jako nemoc. Porod
v nemocnici behem 3 hodin na jednoluzkovem porodnim pokoji, po 3 hodinach jsme mohli s ditkem domu. Jeste ten den k nam prisel domaci lekar, a dalsi den kraamzorg. Byla jsem moc rada, ze jsem nemusela zustat v nemocnici. A navstevy se predem telefonicky domlouvaly na navstevni dobe.
A co se vychovy tyka - neridim se zadnym modelem /ceskym ci holandskym/ , proste snazim se to delat jak to nejlip umim. Prvni 3 roky jsem byla s ditetem doma, chtela jsem si tu "nejhezci" dobu prozit na 100% a taky jsem nechtela ditko sverovat cizim lidem.
Arachnee is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels