|
|
#11 |
|
Actief Lid
|
Me tu cekaji prvni vanoce a po zazitku s Mikulasem se vubec netesim. Taky si pripadam osizena. Neni nad pust, aby se videlo zlate prasatko, kapr ve vane a pak vecere a zvonecek, svitici stromecek, darecky, koledy, cukrovi, vanocka, pulnocni. Dohodli jsme se, ze to budeme stridat, takze pristi rok zase do Cech.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nieuw Lid
|
vanoce
je to fakt neni nad vanoce v Cechach,vic vanocni nalady a hlavne
se tam jeste nenzil ten hroznej zvyk skoro kazdej ma od 6.12 stromek a vyzdobu uplne preplacanou,ale neda se nic delat clovek si zvykne a prezije se to. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Volwaardig Lid
|
Ja jsem od skorotchyne dostala vcera zivy stromecek pekne v kvetinaci tak jak jsem chtela,sama si ho ozdobim,to miluju,asi jeste pripecu nejaky to cukrovi,ted mam jen na tu party.25 Jdeme k jeho rodicum na cely den,tak asi si to taky udelam po svym a 24. vecer udelam veceri,ikdyz zpivat koledy ho asi neprinutim
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Volwaardig Lid
|
Ono asi taky to je tim,ze clovek neslysi dokola ty samy koledy cely dny v obchodech a v radiich a i ta vyzdoba venku je teda ne zrovna podle myho gusta ta spravna vanocni.Ale samozrejme je na kazdym jak si to udela.
|
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nieuw Lid
|
vanoce
ja asi upecu vanilkovy rohlicky mam desnou chut na pracny,ale nemam formicky,nevim ani jestli je tu prodavaji,a pak jestli se nahodou nedelaji z jiny mouky nez tady prodavaji.tady maji jen hladkou.v lete az pojedu do cech tak si
hned udelam zasobu dobrot co tu nejsou. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Nieuw Lid
|
a z jaky mouky jsi to delala? ja jsem formicky videla v loni na velikonoce no a ty byly obrovsky to bys mela jednu pracnu na celej vecer.jeste jsem se chtela zeptat jak dlouho tu bydlis? asi jsi to psala ale me to uniklo.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Lid
|
Vsechny zdravim:o)
Ja tento rok na vanoce v NL, stromecek budem zdobit 23.12. vsechny z holandske rodiny jsem nalakala na bramb.salat a cukrovi, takze 24 je vecere u pritelovych rodicu , kam prijde i jeho sestra s pritelem a zatimco holandani se budou prolivat kafem, tak ja budu uradovat v kuchyni a pripravovat stedrovecerni veceri ;O) No a pak darky, samozrejme..Ma nekdo tip kde koupit kapra a jak se to vlastne rekne holandsky? Diky!!! A stastny a vesely! |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Nieuw Lid
|
kapr
Citaat:
Jinak, kde jej koupíš, to netuším. My bydlíme na kolejích jejichž budova stojí na pilířích nad vodou. Voda je příšerně špinavá a není divu, studenti do ní hází kola, pračky, monitory a jiny sajrajt... Jednou v ní plaval také kapr. Bříškem nahoru. To byl první a asi poslední kapr v NL, co jsem viděla. |
|
|
|
|