Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Ostatní
Vanoce

Vanoce

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 12-12-06, 18:32   #11
B0791
Actief Lid

Nationaliteit:
Me tu cekaji prvni vanoce a po zazitku s Mikulasem se vubec netesim. Taky si pripadam osizena. Neni nad pust, aby se videlo zlate prasatko, kapr ve vane a pak vecere a zvonecek, svitici stromecek, darecky, koledy, cukrovi, vanocka, pulnocni. Dohodli jsme se, ze to budeme stridat, takze pristi rok zase do Cech.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-12-06, 19:39   #12
JarkaP
Nieuw Lid

JarkaP's avatar

Nationaliteit:
vanoce

je to fakt neni nad vanoce v Cechach,vic vanocni nalady a hlavne
se tam jeste nenzil ten hroznej zvyk skoro kazdej ma od 6.12 stromek a vyzdobu uplne preplacanou,ale neda se nic delat clovek si zvykne a prezije se to.
JarkaP is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-12-06, 19:46   #13
Kaca
Volwaardig Lid

Kaca's avatar

Nationaliteit:
Ja jsem od skorotchyne dostala vcera zivy stromecek pekne v kvetinaci tak jak jsem chtela,sama si ho ozdobim,to miluju,asi jeste pripecu nejaky to cukrovi,ted mam jen na tu party.25 Jdeme k jeho rodicum na cely den,tak asi si to taky udelam po svym a 24. vecer udelam veceri,ikdyz zpivat koledy ho asi neprinutim
Kaca is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-12-06, 19:48   #14
Kaca
Volwaardig Lid

Kaca's avatar

Nationaliteit:
Ono asi taky to je tim,ze clovek neslysi dokola ty samy koledy cely dny v obchodech a v radiich a i ta vyzdoba venku je teda ne zrovna podle myho gusta ta spravna vanocni.Ale samozrejme je na kazdym jak si to udela.
Oud 12-12-06, 19:58   #15
JarkaP
Nieuw Lid

JarkaP's avatar

Nationaliteit:
vanoce

ja asi upecu vanilkovy rohlicky mam desnou chut na pracny,ale nemam formicky,nevim ani jestli je tu prodavaji,a pak jestli se nahodou nedelaji z jiny mouky nez tady prodavaji.tady maji jen hladkou.v lete az pojedu do cech tak si
hned udelam zasobu dobrot co tu nejsou.
Oud 12-12-06, 20:15   #16
Kaca
Volwaardig Lid

Kaca's avatar

Nationaliteit:
Ja jsem nasla zatim jen formicky na vykrajovani a misto tech hlubokych jsem pouzila papirovy kalisky na mufiny,nema to ten spravnej tvar,ale poslouzi taky
Oud 12-12-06, 20:29   #17
JarkaP
Nieuw Lid

JarkaP's avatar

Nationaliteit:
a z jaky mouky jsi to delala? ja jsem formicky videla v loni na velikonoce no a ty byly obrovsky to bys mela jednu pracnu na celej vecer.jeste jsem se chtela zeptat jak dlouho tu bydlis? asi jsi to psala ale me to uniklo.
Oud 12-12-06, 23:11   #18
Kaca
Volwaardig Lid

Kaca's avatar

Nationaliteit:
Z polohruby,privezla jsem si z Cech nekolik kilo.Jsem tu od ledna.
Oud 13-12-06, 12:44   #19
Veruberu
Lid

Nationaliteit:
Vsechny zdravim:o)
Ja tento rok na vanoce v NL, stromecek budem zdobit 23.12. vsechny z holandske rodiny jsem nalakala na bramb.salat a cukrovi, takze 24 je vecere u pritelovych rodicu , kam prijde i jeho sestra s pritelem a zatimco holandani se budou prolivat kafem, tak ja budu uradovat v kuchyni a pripravovat stedrovecerni veceri ;O) No a pak darky, samozrejme..Ma nekdo tip kde koupit kapra a jak se to vlastne rekne holandsky? Diky!!! A stastny a vesely!
Veruberu is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 13-12-06, 15:07   #20
evan
Nieuw Lid

evan's avatar

Nationaliteit:
kapr

Citaat:
Veruberu schreef:
Vsechny zdravim:o)
Ma nekdo tip kde koupit kapra a jak se to vlastne rekne holandsky?
Kapr holandsky se řekne "de karper" nebo "het karpertje" ;-)
Jinak, kde jej koupíš, to netuším. My bydlíme na kolejích jejichž budova stojí na pilířích nad vodou. Voda je příšerně špinavá a není divu, studenti do ní hází kola, pračky, monitory a jiny sajrajt... Jednou v ní plaval také kapr. Bříškem nahoru. To byl první a asi poslední kapr v NL, co jsem viděla.
evan is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed