![]() |
|
|
#61 |
|
Actief Lid
|
Ja si myslim, ze to je proste jejich povinnost lidem pomahat, kdyz si nedokaze clovek pomoct sam.
|
|
|
|
|
#62 |
|
VIP Lid
|
Me nejvic stve, ze se me holandani ptaji jako jestli mame v Cechach taky tak dobry zdravotnictvi a pojisteni jako tady, asi si mysli, ze porad zijem na stromech.. a netusi, ze my jsme z toho tady tak hotovy!!!
|
|
#63 |
|
VIP Lid
|
Jo a jeste ke "kraamhulp" nebo po cesku te osetrovatelce, ktera dochazi domu po porodu. Je to fajn az na to, ze vetsina pojisteni hradi pouze cast a nas to stalo 240 euro! Tak to bych radsi priste rekla, ze tady stejne mam mamku a ze mi se vsim pomuze zadarmo (proste za nami prijede jako minule)...
|
|
#64 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Lid
|
Coze??????? Co si to o nas mysli???? Ze zijeme jeste sto let za opicema nebo co??? Ja si naopak myslim, ze u nas ma mobilni telefon vic lidi nez tady. Znam dokonce i lidi (dospeli!), ktery ho treba nemaji vubec a u nas ho maji uz i 10leti ne-li mladsi deti (i kdyz nevim k cemu). Si mu mela rict, ze pouzivame porad suchy zachody! :o)))
|
|
|
|
|
#66 |
|
Actief Lid
|
To je zajimave, jak se tahle diskuze rozproudila, co.:-) Ale asi bychom toho meli nechat, jde na me z toho vseho depka.Uvedne pribehy znam z meho okoli- pracuji v mezinarodnim prostredi , polovina kolegu jsou cizinci a nadavaji na uplne ty same veci!! A i ti sebevzdelanejsi lidi (pracuji na univerzite) na Cechy koukaji s despekty, ale aspon jsou tak slusni, ze to nedaj najevo.
Ja jsem na sebe pysna, ze jsem se minule u huisarts nedala, byla tam protivna doktorka (ne moje), ztratili mi vysledky, atd atd, tak jsem si na babu sla stezovat, a ejhle! Zjistila jsem, ze si na ni stezovalo vic lidi, takze to nebude jen mnou. A hned se mnou jednali slusne. A jsem na sebe dvojnasob pysna, ze uz se umim hadat i v holandstine.:-) No a kdyz mi nekdo nerozumi a divne kouka, tak precvaknu do anglictiny a zacnu schvalne mlit rychle (mam vystudovanou anglistiku), a hned jsme na stejne urovni. Vrele doporucuju precvaknout do jineho jazyka, to vas hned postavi na stejnou uroven.:-) |
|
|
|
|
#67 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
!!! A priste to mozna zkus v cestine, to budou jeste vic vyvaleni ![]() |
|