het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties
Oud 20-04-06, 16:02   #61
Actief Lid

Nationaliteit:
Ja si myslim, ze to je proste jejich povinnost lidem pomahat, kdyz si nedokaze clovek pomoct sam.
Martina is offline  
Oud 20-04-06, 16:06   #62
VIP Lid

Nationaliteit:
Me nejvic stve, ze se me holandani ptaji jako jestli mame v Cechach taky tak dobry zdravotnictvi a pojisteni jako tady, asi si mysli, ze porad zijem na stromech.. a netusi, ze my jsme z toho tady tak hotovy!!!
Oud 20-04-06, 16:08   #63
VIP Lid

Nationaliteit:
Jo a jeste ke "kraamhulp" nebo po cesku te osetrovatelce, ktera dochazi domu po porodu. Je to fajn az na to, ze vetsina pojisteni hradi pouze cast a nas to stalo 240 euro! Tak to bych radsi priste rekla, ze tady stejne mam mamku a ze mi se vsim pomuze zadarmo (proste za nami prijede jako minule)...
Oud 20-04-06, 16:10   #64
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Klara schreef:
Me nejvic stve, ze se me holandani ptaji jako jestli mame v Cechach taky tak dobry zdravotnictvi a pojisteni jako tady, asi si mysli, ze porad zijem na stromech.. a netusi, ze my jsme z toho tady tak hotovy!!!
no me se zrovna bratr myho pritele o vikendu ptal,kde pry mame wc a jestli u nas jsou taky mobilni telefony
Katy is offline  
Oud 20-04-06, 17:48   #65
Lid

Evik's avatar

Nationaliteit:
Coze??????? Co si to o nas mysli???? Ze zijeme jeste sto let za opicema nebo co??? Ja si naopak myslim, ze u nas ma mobilni telefon vic lidi nez tady. Znam dokonce i lidi (dospeli!), ktery ho treba nemaji vubec a u nas ho maji uz i 10leti ne-li mladsi deti (i kdyz nevim k cemu). Si mu mela rict, ze pouzivame porad suchy zachody! :o)))
Evik is offline  
Oud 20-04-06, 19:56   #66
Actief Lid

Nationaliteit:
To je zajimave, jak se tahle diskuze rozproudila, co.:-) Ale asi bychom toho meli nechat, jde na me z toho vseho depka.Uvedne pribehy znam z meho okoli- pracuji v mezinarodnim prostredi , polovina kolegu jsou cizinci a nadavaji na uplne ty same veci!! A i ti sebevzdelanejsi lidi (pracuji na univerzite) na Cechy koukaji s despekty, ale aspon jsou tak slusni, ze to nedaj najevo.
Ja jsem na sebe pysna, ze jsem se minule u huisarts nedala, byla tam protivna doktorka (ne moje), ztratili mi vysledky, atd atd, tak jsem si na babu sla stezovat, a ejhle! Zjistila jsem, ze si na ni stezovalo vic lidi, takze to nebude jen mnou. A hned se mnou jednali slusne. A jsem na sebe dvojnasob pysna, ze uz se umim hadat i v holandstine.:-) No a kdyz mi nekdo nerozumi a divne kouka, tak precvaknu do anglictiny a zacnu schvalne mlit rychle (mam vystudovanou anglistiku), a hned jsme na stejne urovni. Vrele doporucuju precvaknout do jineho jazyka, to vas hned postavi na stejnou uroven.:-)
Klarka is offline  
Oud 02-05-06, 12:57   #67
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Vrele doporucuju precvaknout do jineho jazyka, to vas hned postavi na stejnou uroven.:-)
dobre jsi jim to nandala !!! A priste to mozna zkus v cestine, to budou jeste vic vyvaleni
coccinnele is offline  
Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties

Berichtregels