het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties
Oud 20-04-06, 13:04   #51
Actief Lid

Nationaliteit:
A kdyz si jeste k tomu vezmete kolik platite hrisnejch penez za zdravotni pojisteni, tak si tak rikam, ze je to opravdu neumera.
Martina is offline  
Oud 20-04-06, 13:39   #52
VIP Lid

Nationaliteit:
Ja taky nic a nikoho nepomlouvam. Pouze jsem konstatovala pripady, ktere se staly nam.
Pridam jeste jeden. Muj tchan mel uz nejaky cas priserny bolesti v brise a v zadech. Byl s tim asi tak 10x u lekare, pricemz mu bylo receno, ze mu nic neni, ze to ma ze stresu, ze si ma vzit panadol a ja nevim co vsechno. Trikrat ho dokonce odvezla sanitka do nemocnice, protoze uz to bylo neunosne... jenze tam ho vzdycky jen tak prosmatali (ja jsem byla jednou s tchyni taky... kdyz ho odvezli a malem me klepla pepka... kdyz ho tam nechali hodinu lezet, ze to neni akutni a at pocka na doktora - v silenych bolestech) a nakonec ho vzdycky poslali zase domu, i pres to, ze nezjistili proc ty bolesti ma!! Preci si to nevymyslel, svijel se tam v krecich a oni ho poslou domu!!!
No a nakonec mu asi po roce tehle silenych prihod zjistili rakovinu!!! DEBILOVE!! (Omlouvam se), ale kdyby ho prohlidli poradne hned pri prvni navsteve nemocnice, prisli by na to uz tenkrat!!! Ted uz mel totiz nadory tak veliky, ze mu to tlacilo na streva, zaludek, michu... no neco prisernyho!!!
Tak at si kdo chce co chce rika, JA s holandskym zdravotnictvim spokojena nejsem!!!
Oud 20-04-06, 13:49   #53
Actief Lid

Nationaliteit:
Ja taky nerikam, ze je to prochazka medovym sadem. Mas naprosto recht. Ja musim uznat, ze moje bbai ma take rakovinu, ale doktori v CZ se o ni staraji velmi dobre, ikdyz uz se to neda zachratit. Ma vse co potrebuje (prasky i injekce proti bolesti)i ji nabidly nejake experimentalni procedury. Tak tak ctuu tvuj pribeh, tak je to opravdu neuveritelne.
Martina is offline  
Oud 20-04-06, 13:53   #54
Actief Lid

Arachnee's avatar

Nationaliteit:
Memu kamaradovi /25 let/ trvdil jeho domaci lekar ze ty jeho symptomy nic vazneho neni, nejdriv to hodil na nachlazeni...kdyz se to zhorsovalo dostal odpoved ze to bude allergie na kocky...a ja ho porad posilala zpet at si vynuti punkci....no a po punkci se to to ukazalo jako rakovina uz v 3. stadiu. Co s takovym doktorem?
Oud 20-04-06, 14:30   #55
Actief Lid

Nationaliteit:
Takovejm doktorum by meli sebrat diplom!!
Martina is offline  
Oud 20-04-06, 16:14   #56
Actief Lid

Lady's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Slunicko schreef:
Nechci do nikoho rypat, ale prijde mi to jakoby vsechno, co je v NL bylo na prd a v Cr meli doktori zlaty ruce. Kdyz se to nekomu nelibi, tak tu preci nemusi chodit k doktorovi, ne ? Ciste muj nazor. Taky jsem byla prekvapena, ze tu neni tolik vysetreni automaticky, ale na druhou stranu pokud vysetreni potrebujes,t ak ho dostanes. Zalezi na huisarts a na problemech ktery mas. Btw co se tyce rakoviny delohy atd. Pokud chces vysetreni v 25 nebo v 18, tak ho dostanes (zalezi na pojistovne)..nebo si ho proste zaplatis.
Ja to beru, to neni rypani ale nazor, ale presne jak pise Klarka, kdyz tu pracujes tak jsi proste odkazana na zdejsi zdravotnictvi a promi( bez rypani) takovou vyplatu nemam abych si vysetreni mohla platit sama.Nerikam ze je tu vsechno spatne, ale zdravotnictvi je na prd(muj nazor).
Lady is offline  
Oud 20-04-06, 16:20   #57
Actief Lid

Lady's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Martina schreef:
Takovejm doktorum by meli sebrat diplom!!
Presne tak, sebrat jim diplom, ale ted objektivne, to se deje i v CEchach, i kdyz min-alespon si to myslim.
Jak uz jsem psala, memu manzelovi nasli curkovku az po roce a pul a jen diky naproste nahode.Tak co je to za huisarts?Trvas na odberu krve, neudelaji, neni potreba.Nachlazeni, alergie, usekly palec, vsechno spada pod paracetamol
Lady is offline  
Oud 20-04-06, 16:47   #58
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Lady schreef:
Presne tak, sebrat jim diplom, ale ted objektivne, to se deje i v CEchach, i kdyz min-alespon si to myslim.
Jak uz jsem psala, memu manzelovi nasli curkovku az po roce a pul a jen diky naproste nahode.Tak co je to za huisarts?Trvas na odberu krve, neudelaji, neni potreba.Nachlazeni, alergie, usekly palec, vsechno spada pod paracetamol
no muj pritel nastesti ma vybornou lekarku, ktera se trochu stara.byla jsem take u ni s problemama a poslala me hned na vysetreni.
muj pritel tam byl take s potizema, vzali mu krev,ale
zase vysledky z laborky,co mu je, mu prisli az po 4 tydnech a jeste polovicni...u meho byvaleho tam taky doktori nic moc jak uz sem psala, mela sem anginu ,horecku a provokativne s eme zeptal pan doktor,co bych si pry na to prala,co na to v Ceskoslovensku doktori predepisuji.
Katy is offline  
Oud 20-04-06, 16:50   #59
Actief Lid

Lady's avatar

Nationaliteit:
No to je typycke, Ceskolslovensko.... jeste jim neproslo do mozku ze to uz neexistuje .
Kamaradku nechteli vzit do osetreni, ma problemy s imunii a to je pro ne moc, radsi ji ani nezapsali.Pry si ma najit nekoho jineho....
Lady is offline  
Oud 20-04-06, 16:56   #60
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Lady schreef:
No to je typycke, Ceskolslovensko.... jeste jim neproslo do mozku ze to uz neexistuje .
Kamaradku nechteli vzit do osetreni, ma problemy s imunii a to je pro ne moc, radsi ji ani nezapsali.Pry si ma najit nekoho jineho....
to me taky v cechach rekli jen jednou,ze moji mamu nevezmou hned i kdyz prijela do nemocnice s bolestma ,ze pry nema doporuceni , dostli tak servano,ze ji nakonec osetrili
Katy is offline  
Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties

Berichtregels