![]() |
|
|
#31 |
|
Actief Lid
|
Jake mate zkusenosti se zubari tady v NL?Ja jsem byla v Cesku na bezne kontrole a zubarka me poslala na vytrhnuti dvou spodnich osmicek.Lezela jsem hodinu a pul na operacnim sale v nemocnici a ten zubar si vubec nevedel rady,jak je ma vytrhnout.S rozervanym rtem,opuchlou pusou z omrtveni me poslal domu ani ne 1 minutu po zakroku.Jelikoz jsem ty prazdne mista mela zasite,musela jsem kazde rano,asi tyden dochazet do nemocnice na vycisteni.Po tydnu a neco mi vytahl stehy.Ale samozdrejme zapomnel vytahnout 1 steh.Nakonec jsem si ho sama vytahovala u zrdcadlo.Hodne to bolelo.Ja uz bych do Cech k zubari nejradeji nesla.Doufam,ze tady v NL to snad bude lepsi,ale nevim.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Actief Lid
|
tak to gratuluji,tak ja jsem zvadava na sebe jak dopadneme mi s manzelem jako otec a matka.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Actief Lid
|
Trochu jsem si tu cetla a je fakt myslim mazec tady rodit. My teda taky tak daleko jeste nejsme, ale kdyz to tu slysim, uz jen ze rodi doma a kdo ne tak jim to prijde divny a na vsechno je ten jejich paracetamol tak me docela omiva slak. Me jednou prohlizel ten jejich huisarts, kdyz jsem potrebovala ke gynekologovi....Nemela jsem holt na vyber a kdyz jsem pozadala o papir ze chci na gyndu tak na me koukal jak kdybych byla uchyl nebo co, ze tady v NL se na gyndu chodi jen kdyz mas nejake HODNE velke problemy. Ze zbytek tu umi ti jejich obvodaci.... Kdyz jsem to rekla v CR obvodakovi tak se smal, ze to by se jim taky libilo ze proboha v jaky to ziju zemi??? No taky si nekdy rikam co se tyce hlavne tech jejich doktoru a paracetamolu na vsechno....
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Volwaardig Lid
|
[/quote]
Citaat:
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Actief Lid
|
Musim s vama souhlasit. Taky si budu chodit na gynekologii do CZ. Tady prej chodi zenske po 40 letech nebo pak po porodu ci co. Tuhle jsem se ptala doktora, zda by me mohl vzit krev a udelat me rozbor, protoze jsem kdysi mela malo krevnich desticek a ze bych rada vedela svoji krevni skupinu. Tak me rekl, ze to neni zapotrebi, pokud nemam potize a co se tyce krevni skupiny, tak tu ti reknou az budes do budoucna tehotna. A bylo to. Pak jsem taky chtela, aby zmeril tlak memu manzelovi a podival se na cholesterol...holky, to jsem si dovolila moc. Pry kdyz manzel nema potize, tak je to zbytecne. U nas v CZ se chodi kazdej rok na preventivni kontroly. Proste hroznej sarlatam.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Actief Lid
|
akorat ze maji holandaci furt jeste vyssi prumerny vek jak cesi. Asi ty preventivni prohlidky moc nezachrani.
Me to pripada, ze pod tlakem reklamy v cesku maji lidi (zbytecny) strach a obavy. Dyk to neni normalni ten pocet reklam na ruzne pilule, vitaminy, mazadla a kapadla. Kolik lidi kterym doktor doporuci zhubnout, prestat kourit nebo pit, ci vic se hybat to i opravdu udela a dodrzi? |
|
|
|
|
#39 |
|
Actief Lid
|
Taky chodim kazdy rok na prevent. prohlidku ke gynek. v CR. Myslim, ze by to tak melo byt vsude, vzdyt i k zubari se chodi i tady 2x do roka ne?
No a Anavi: ono jestli jestli ten vyssi vek Holandanu nebude tim, ze tu tolik nechlastaj jak v CR :-) Me spis prijde ze v CR se snazi srovnat se zapadem, ale kdyz uz tu nekdo zije tak pozna, jak to tu ve spousta vecech mnohem horsi nez v nasi zlaty cesky zemicce. A taky hodne je to tu o penezich. Me rekl huisarts kdyz mi delal tu amaterskou gynek. prohlidku (s mikroskopem...), ze nemuzou tu preci kazdy pul rok nebo rok delat mladym holkam od 18 let gyn.prohlidky, vzdyt by je vylekali a navic, kdo by to tady mel jako platit??? A pak je vylekaji treba v tech 35 letech, ze maj treba uz rakovinu vajecniku. Jak na to asi mohli prijit driv, kdyz je tu nechtej vydesit a vysetrit? Je to tu v tomhle totalni pakarna!!! |
|
|
|
|
#40 |
|
Actief Lid
|
To mas naprostou pravdu,toto me privadi k silenstvi,porad davaji v televizi jak mas prispet na rakovinu pro zeny a kam vlastne ty penize jdou?Kdyz to tedy nikdo nezaplati?Ja jsem zila v USA tri roky a muzu rict,ze jsem byla o 100%spokojenejsi s lekarskou peci nez tady v NL.Stalo se mi,ze jsem mela poprve v zivote ledvinovou koliku.To nepreji nikomu a postarali se o me jako nikde jinde.Vzali me hned i prednostne kdyz videli jak mi je,za 10min co jsem tam byla mi bylo tak dobre,ze jsem jim byla vdecna.A pak jsem tam jeste 5dni dochazela na cisteni krve a vse bylo v pohode.Byla jsem pojistena u Alians a vse slo bez reci.Alians za me musela zaplatit 4000 USD a nikdo ani nestekl.A tady?Koukaji jak by se vyhli tomu aby ti neudelali nahodou neco navic!
|
|
|