![]() |
|
|
#21 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
tomu verim,ze si neohla dojit k vytahu-v cechah uz to delaji taky-den po laparoskopii sup domu a ja byla na gynekologicky laparaskopii a i pres muj protest,ze cejtim kazdej krok me pustili domu,ze tak chodi kazdej a komplikace nemam.reknu ti,ze ta cesta 15km domu ze spitalu byla strasna-cejtila sem ''tam dole ''kazdou mensi diru a kanal a jako ze jich je na ceskych silnicich pozehnane ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Actief Lid
|
Kdyz oni jsou holandaci presvedceni o tom, ze cloveku je nejlip doma a taky se tam rychlejc zotavuje nez mezi vseljakyma nemocnicnima bacilama.
Navic jsou tu i ruzne pomocnice a osetrovatelky co chodi k nemocnym domu, at uz pichat injekce, pomoct umyt a oblict, pripadne prevezmou starost o domacnost. PS pro Veroniku: Jasne, ze je to pro tebe hodne blbe, ze jsi prisla o mimco. O to horsi, ze jsi daleko, v cizine. Ale je otazka, jestli by se na tom neco zmenilo, kdybys jela okamzite do nemocnice a tam cekal tym i tech nejlepsich doktroru. |
|
|
|
|
#24 |
|
Actief Lid
|
Nevim zda by se neco zmenilo ale pripadlo mi strasny kdyz manzel volal o pul noci do nemocnice a tam se ho nejdriv 10min vyptavali jak velke bolesti to jsou a kdyz po 10min.zjistila ta osoba na druhe strane telefonu,ze mi vlastne skoro nic neni,protoze pry pokud muzu chodit tak je vse v pohode.A co to krvaceni?To je pry normalni!No to me dorazilo.A privedlo me to k nepricetnosti druhy den,kdyz jsem se odhodlala jit do nemocnice bez nejakeho predchoziho telefonovani a doktor mi rekl ze je po vsem,tak mi bylo hrozne.Mozna to bylo tim stresem z toho vseho tu.U nas v CR mam gynekolozku,ktera tu ma v Amsterdamu stryce a ta mi potvrdila to same,ze tu neni a nebude takova pece o zeny jako u nas.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Actief Lid
|
Ja mam stejene zkusenosti, nedavno mi delali laparoskopii delohy a nechali me jit domu i kdyz mi to krvacelo, takze se po par dnech zjistilo, ze me spatne zasili a ze mi rupnul steh.(vubec nemluvim o tom, ze jsem sla domu 2 hodiny po operaci) Ale nikoho to nezajima, doktora na telefon nedostanes leda nejakou asistentku.A k problemu s tehotenstvim.... ja bohuzel otehotnet nemuzu a mam za sebou 3 umela oplodneni, jen pro zajimavost- zde v NL se delaji punkce (odebrani vajicek z vajecniku) BEZ UMRTVENI, zatimco v CZ jedine v narkoze, protoze je to velice bolestive.Tady ti reknou, ze pokud chces deti, tak musis neco vydrzet
, takze jsem si to prozila pri plnem vedomi a to nepreju nikomu.Jo damy, daly jsme se na vojnu, tak musime bojovat a byt zdrave abychom prezily ty zdejsi doktory. |
|
|
|
|
#26 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
no to te uprimne lituju,to musi bolet jako svine -ja mam taky gynekologicky potize a staci me nekdy ,jen kdyz me vysetrujou |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Jak pises ze i vysetreni boli, ja tady mela jednou "pana doktora", co mi zpusobil ultrazvukem dvoudenni boleni bricha s krvacenim, obcas jsou to vazne reznici a ne doktori.Za tri roky tady jsem dosla k rozhodnuti, ze je lepsi umrit, nez navstivit NL nemocnici a to jsem prirozena optimistka ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Actief Lid
|
je to sila co ctu,jake mate zkusennosti.Ted vidim,ze jsem na tom byla jeste velice dobre.Ale manzel se uz rozhodl,ze se do dvou let prestehujeme do CR.Jsem mu za to velice vdecna.Uz i pro to,ze mam hrozny strach privest dite sem do te vykourene zeme marihuanou.Maji tu zakony jako blbci.Chodi se tady po ulici s marihuanou,to by se ve me krve nedorezal,jak bych ty lidi serezala.Jsem velky odpurce drog a proto privest dite do zeme kde jsou drogy free,to ne!
|
|
|
|
|
#29 |
|
Actief Lid
|
Ja mam tedy naprosto opacnou zkusenost. Dva mesice pred terminem mi ma 'verloskundige' zjistila, ze se synacek klube na svet. Okamzite me vzali do nemocnice, udelali vsechna opatreni, aby tam to malicke jeste pozdrzeli a nechali si me tam jeste dalsi tri tydny. Marne jsem je pri kazde vizite prosila o propusteni, ze mi doma bude lip, ze se o me manzel taky dobre postara, ale ne, byli presvedceni, ze v nemocnici budu mit vetsi klid a lepsi peci! Takze si me tam nechali az do porodu, ktery byl predcasny, s epiduralem, ktery mi taky pichli bez reci. Po porodu opet nasledoval tyden v nemocnici, ktery jsem si ukoncila vlastne sama, kdyz jsem rekla, ze ted uz opravdu chci jit domu...
Moje sestra rodila v CR a rekla, ze po te zkusenosti uz by snad dalsi deti nemela. Naposledy jsem mela desne bolesti zad, takze jsem nabehla k huisarts a ta me bez problemu napsala papir k fyzioterapeutovi. Myslim, ze se tady na kazdeho doktora musi dupnout a nenechat se odbit, to plati i na ty asistenty po telefonu.
|
|
|
#30 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|