het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 12-04-06, 10:35   #71
Legende

Vašek's avatar

Nationaliteit:
Neotravujes nas, samozrejme ze ti chceme pomoc.

Ja jsem dneska rano psal na Vastenow. Tak budeme cekat na odpoved.
Vašek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-04-06, 11:09   #72
Legende

Vašek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Terezka schreef:
Nevite, co vse pro to musime udelat?
Terezko, nejake informace jsem nasel. Co se tyce "tetovani" anebo "cipovani" bylo by podle me lepsi cipovani.

Citaat:
Základní informace.

Chov a zápis štěňat se řídí pravidly, která jsou zakotvena v Chovatelském a zápisním řádu. Štěňata odchovaná v souladu s těmito předpisy obdrží průkazy původu vydané Českomoravskou kynologickou unií. Tyto průkazy jsou mezinárodně uznávány ve všech členských zemích FCI (Féderation Cynologique Internationale, http://www.fci.be). Podmínkou případného vývozu psa/feny do zahraničí je požádání chovatele o exportní verzi průkazu. Exportní průkaz musí obsahovat jméno a adresu nového majitele v zahraničí a je označen přetiskem "Export pedigree" a speciální značkou.
Uchovnění psa/feny je podmíněno jeho bonitací. Podmínky bonitace (Bonitační řád) a přihlášky na bonitaci jsou k dispozici v samostatné sekci.

Odběr štěněte
Štěňata se mohou tetovat nebo čipovat nejdříve po dovršení věku 6-ti týdnů, prodávat se mohou nejdříve po dovršení věku 7-mi týdnů (po dovršení 49. dne života). Je to v souladu jak s CHŘ klubu, tak i s CHŘ ČMKU a v tomto bodě nebyla provedena žádná změna !
Proč to zdůrazňujeme? Údajně se vyskytly případy, kdy bylo chovatelům řečeno, že se štěňata smí prodávat až po dovršení osmého týdne života. Není to pravda a žádná nová úprava neexistuje a neexistovala.

Jak postupovat?
1.Při tetování se postupuje obvyklým způsobem tak jako dosud (tj. po tetování se zašlou potřebné doklady pro vystavení PP – přihláška vrhu, tetovací pásek, kontrola vrhu, žádanka o přidělení zápisových (dříve nazvaných tetovacích) čísel a případné kopie o nově získaných titulech pro rodiče štěňat.Tetování na základě nařízení ČMKU ze srpna 2005 provádí do odvolání veterinář. Bližší informace HPCH najdete níže na této stránce.
2.Při čipování chovatel kromě ostatních, výše uvedených dokladů, přiloží kopii registrační karty pro každé štěně, dále (nejlépe do společné obálky) vloží pro každé štěně jeden originál samolepky s číslem. ČÍSLA NEVYLEPUJTE, budou vylepeny pracovnicemi Plemenné knihy ČMKU do vystavených průkazů původu.
Oud 12-04-06, 15:19   #73
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Václave,přišla mi asi odpověd z klubu,poslala jsem Ti ji ,zkus se na to podívat a řekni mi,co mi píšou.Jsou rychlí,to je musím pochválit.Ahoj.
jirina svobodova is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-04-06, 15:49   #74
Legende

Vašek's avatar

Nationaliteit:
Tak vidis jak to rychle jde. Ja jsem ti to prelozil.
Oud 12-04-06, 20:20   #75
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Děkuji za překlad,moc radosti mi neudělal,ted to musím sdělit ostatním a bude mazec.Ale to se nedá nic dělat.Psala jsem včera Lady,abys nebyl tak přetěžovaný,zatím neodepsala,počkám do zítra a pak to zase odneseš TY,jestli se neozve.Chci si zase napsat o štěně a zjistila jsem,že ten starý překlad se nehodí,tam se mluví o fotkách a ty ještě nemohou mít,když teprve čekají.Aby si nemysleli,že jsem opravdu tydýt z CZ.To nehoří,stejně mám dojem,že zase pohořím.Zbývají dvě stanice,uvidíme.Tak se měj a zítra zase asi budu otravovat.
Oud 12-04-06, 20:51   #76
Legende

Vašek's avatar

Nationaliteit:
Posli mi ten stary preklad a ja ho opravim. To by bylo jednodussi jak to znovu prekladat.
Oud 13-04-06, 10:17   #77
Legende

Vašek's avatar

Nationaliteit:
Vastenow pise ze prozatim neplanuji stenata. Mozna az na podzim a pak to uvidis i na internetove strance NHC.
Oud 13-04-06, 12:13   #78
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Václave,momochodem,mně se to líbí,říkat Ti Václave,je to hezké,tak snad to nevadí,Bud tak laskav a zeptej se svým jménem,jestli by zamluvili fenku do CZ na těchto adresách:g.m.marks@xs4all.nl, a ta druhá je:jwolberg@hetnet.nl,díky.Myslím,že Ti odpovědí rychleji než mně a když to zamítnou,budu muset rejdit po soukromých stránkách ,které nejsou v klubu.Už tady probíráme tu odpověd z klubu,je to divoké,každý má svůj názor a nikdo nechce ustoupit,v Praze na výstavě bude mazec.Měj se .
Oud 13-04-06, 13:25   #79
Legende

Vašek's avatar

Nationaliteit:
Jirino, poslal jsem obema e-mail.

Václav
Oud 13-04-06, 17:14   #80
Legende

Vašek's avatar

Nationaliteit:
... a uz mam jednu odpoved i krasne fotky. Poslal jsem to prelozene na Tvuj emajl ...
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels