![]() |
|
|
#31 |
|
Actief Lid
|
Tak jsem se koukala jak je to u toho inzeratu co jsi si vyhledla(oblast Odiliapall) a oni maji jen d pejsky,fenky uz zadne.
Ale napada me jina moznost .....Co kdyz ti podam inzerat na NL strankach, ze shanis HO s rodokmenem a pockame co jestli nam nekdo odpovi?<Mozna to stoji za zkousku co rikas? Ale presne jak Efke pise,chce to asi cas.Vsak on se nekdo chyti. Je fakt, ze nase LAdy taky neni papirova, ale je cistokrevna a abych rekla pravdu, nedelam si hlavu z vystav,gumicku ve vlasech taky nema(striham ji na tzv. Westika)a mame ji hlavne pro radost.To je tady vetsinou hlavni, na papiry se oprvdu moc nekouka.A proc je krizi? SLysela jsem, ze Mechelse ovcak je povahou milejsi a hodny k detem(nevim jak je to u ostatnich) a zaroven dobry na vycvik.Znami maji Belga a je jak mimino, strasne milej a hodnej,tak to asi bude ten duvod.Taky vybarveni se pak meni, Belgican je svetly a takhle se docili zihani.Kdo vi. A k te hravosti boxeru atd., nase pani pejskova je trileta, hrava jak male stene a nevypada, ze ji to nekdy prejde. Proste jsou to milacci ti nasi pejskove. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Tak predne:Vasku,díky,ted jen popohnat toho chovatele.Je to hned ten první,na str. holands. klubu,v informacích o stenatech,ale je tam jen mail,ten jsem tedy ,s pomocí Lady poslala.Sice tam má plnou adresu a telefon,ale to je mi prd platné.Jestli má webové str. tam není,a to je mi divné,mohla jsem se kouknout na ty jeho psy,ale podle jmen predku je to dost kvalitní.A devcata obdivuji,já vím,ze nechat psa doma a odjet je na nervy,já proto uz nikam nejezdím,jen tady a krátké vzdálenosti.A taky uz nemohu na návstevy k príbuzným,ani oni sem moc nejezdí,nemají totiz doma ani morce a tak si o mne myslí,ze jsem blázen.A s temi vystavovateli je to u nás to samé:dokonce uz podle rodicu psa Vám ho zatratí,ani ho nevidí,opravdu snobi.A jak pomlouvají jeden druhého,to je taky síla.Jo-víte,kde jsem ted byla?V Litomericích v jedné velké cestovce,meli na výloze,ze porádají výlety do NL,tak jsem tam vlezla a zádala zájezd jen pro sebe na urcité místo ,ale i s delegátem,aby mne zastupoval v konverzaci,vse ze zaplatím.Koukali na mne jak na tydýta,to ze prý ne,leda zajistí dopravu do centra nejakého velkomesta a pak se starej.Myslela jsem,ze mají u Vás stálého delegáta,který by byl k dispozici.No-holt to nejsou ti správní,zkusím hledat.Já tedy delám,jako ze je to hotová vec,ale abych neplakala.U nás z CMKU mi odepsali,ze musím mít vývozní rodokmen na mé jméno,to by musel zazádat práve chovatel.A na veterinární správu jsem koukala,jde to i do 3mesícu,kdyz je potvrzení od místního veter.,ze pes naprisel do styku s divokou zverí,ale to je taky vec chovatele,asi.Samozrejme,ze pes musí být ocipovaný,máte asi taky,ne?No a kdyz to jinak nepujde,pojedu si pro nej az ve 3mesících,to je jen o 14dní déle.Tak co myslíte-jak dlouho ho mám nechat v klidu?Nechci si to pokazit.Ahoj a díky.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Lady-a zrovna ti v tom inzerátu byli nádherní,takhle nejak mají vypadat,ta barva byla krásná a rodokmen taky.No,nevím,jestli mám dávat Vasím prostrednictvím inzerát,aby se neozývali ti,kterí se jich chtejí mermomocí zbavit a zatajují proc.On opravdu chovatel jen tak kdekomu své psy neprodá,kdyz má kvalitu.Ale aspon bych videla,jak sirokou nabídku mám.A nikde není psáno,ze by se nabízeli jen vadní,ze.Vís,Lady,ono je to asi jedno,u malých plemen,jestli más rodokmen nebo ne.Ale kdyz kupujes vetsího psa,tak bych ten rodokmen chtela hlavne z duvodu ,abych mela jistotu,ze nejsou v rodu genové vady,treba kloubu a kdyz mají rodice IPO3,tak más uz docela jistotu,ze potomek bude taky tak cvicitelný a nenadelá nekde jednou paseku,mám na mysli treba pokousat lidi nebo ze mu proste "prdne " v kouli.A já hlavne piluji poslusnost,aby se nestal malér,to bývá dost casto a u krízencu je to vubec problém,kdyz nevís,jaká ze krev to v nich koluje.Ale jinak jsem taky mela krízence ,kdyz jsem byla decko a byl to pro mne nezapomenutelný pes,umel vsechno,co jsem chtela.Ale uz mám vek na kvalitu,to vís,zacínám být taky asi snob,ale ne tak extrémní,doufám.A se svou fenou se chlubím,az si nekdy nadávám,ale to jde nejak tak samo,já nevím.Ahoj.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Actief Lid
|
Jasne, to chapu, ja to nemyslela zle s tim rodokmenem, u nas to proste nejak prislo samo a hup,jede se pro pejska, aby se ti lip zvykalo na nove bydliste.Takze 8.1. jsem sem prijela a 14.1. jsem mela pejska.Pak nepremyslis o vrozenych vadach atd.Nemysli si, uz jsem zjistila ze i u malych psu hraji geny roli, ja mela stesti-nase krasavice je poslusna, chytra, zdrava a mila,proste klika.Mas pravdu ze u velkych psu je to horsi.
Jinak ten inzerat zkusim,alespon uvidime jake krasky ci odpad maji, nejsi povinna si nic kupovat, jde jen o informace ne? Pokud by se neco naslo, brnknu ti tam, to taky neni problem.Proste zjistime co se da. a koukame s ocima radne dokoran. Snad to stihnu jeste dneska a pak proste pockame kdo se nam ozve. Pro dnesek koncim, jdu pilovat holandstinu(do vecerni skoly) Tak se vsichni mejte, packo |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Tak to tedy zkusíme,s tím inzerátem,ale poprosím,abyste nejdrív napsali tomu pánovi,jak Efka myslí,ze ho mám porád otravovat a otravovat.Treba uz má feny zadané a pak bych mohla hledat dál nebo se vyzvejkne a posle mne do háje a budu zase hledat,ale nebudu mít výcitky,ze jsem to nezkusila.
info@c-swanink.speedlinq.nl A kdyz se ho zeptáte vsichni,bude aspon mít dojem,ze ho sledujem a vsechno víme.Hele,já chci hlavne fotky,abych videla,co to prodává nebo aspon www.stránky,to mu nic neudelá.Pak se v klidu rozmyslím.Uz je dost pozde,jeste jsem psala ruzné zádosti o dotace pro nasí organizaci a odesílala jsem to,jsem totiz taky clenem výboru ZO a musím dohlízet na kdeco.Tak snad nám to vyjde,ahoj a dík. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Ahoj,Vy se mnou nemluvíte nebo máte práci?Chtela jsem pockat,az nekdo napísete,ale navydrzela jsem to.
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Legende
|
Samozrejme s Tebou mluvime.
Jirinko, ja jsem mu ted poslal e-mail z otazkou jestli ma jeste stenata. Tak jeste chvili pockej. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Sláva!!!!!Já uz mela hysterický výraz tváre,kdyz jsem se koukala na Forum.Myslela jsem,ze je to zablokované nebo co.Totiz mi psala dcera,a já nic nedostala a stalo se to vícekrát.Tak fajn,jsem uz v klidu a budu cekat,dík.
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Legende
|
Jirinko, dostal jsem odpoved op rodiny Swanink. Maji jeste stenata, ale jenom pejsky, tedy fenky uz ne.
Ja jsem se na to ptal mojim jmenem. A kdyz mam zajem, tak se s nim mam telefonicky domluvit. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Tak nevadí,já bych chtela fenu,protoze jednu uz doma mám a nechci k ní psa,bylo by to peklo,kdyz by hárala ho hlídat a poslouchat,jak celé noci vyje.Dnes se mají narodit dalsí stenata,taky z klubu ,tak si zkusím zamluvit tam,mám schovaný tem preklad,poslu jim ho a pockám.Jsi zlato,nechám Te chvíli odpocinout,aby si mi vydrzel az do finále.Díky moc.
|
|
|
|