het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 24-04-06, 15:10   #101
Actief Lid

Lady's avatar

Nationaliteit:
To je prece jasne ze se snazime pomoci, i ostatni na foru by pomohli.
Ale Vasek je vazne jednicka, tomu se rika plne nasazeni!
Lady is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-04-06, 15:29   #102
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Byla to skutečně rychlá odpověd,u nás by to tak rychlé nebylo,všechno se musí schvalovat a číst a hlasovat...........Milánkové,nechám Vás chvíli odpočinout,musím si Vás šetřit na později,už zase začínám být děsně nervozní,ten den D se blíží a já mám strach.V sobotu jedeme s Aischou do Prahy,bude tam silná konkurence,tak na mně hoooooodně myslete,at nám to vyjde.Až budu chodit se dvěma,tak budu klidnější.Pošlu fotky.Ahoj.
jirina svobodova is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-04-06, 19:08   #103
Legende

Vašek's avatar

Nationaliteit:
Jirino hodne uspechu v Praze. A doufam ze odpoved od pani Nellie Nugteren byla v poradku?
Vašek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-04-06, 21:28   #104
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
No-v pořádku byla,ale nepotěšila mne.Jednou Ti to všechno vypovím,ted Tě nechci zdržovat mými problémy.Musím ten problém vyřešit u nás v CZ,ale hází mi klacky pod nohy,i když mám většinu chovatelů na své straně.Koluje tu totiž jakýsi dokument,v angličtině,údajně z klubu v NL,který nikdo neviděl a ten ,kdo ho viděl,ho neumí přeložit(což je mi záhadou) ,a na základě toho dokumentu se tu mění pravidla od stolu a ostatní se jimi musí řídit,bez nároku na obranu.To je na mně silné kafe,nechci se s tím smířit,proto jsem Vám tak vděčná,že mi pomáháte s překlady a korespondencí.Budu se bránit,mám na své straně většinu chovatelů,ale nikdo nemá možnost klást otázky,jako umožnujete Vy mně a odesílat na klub.Připomíná mi to silně dobu ,která je za námi a snad už žijeme jinde.Nehodlám se vzdát jedné,která chová na peníze a nikdy jsem ji neviděla psa pohladit nebo pochválit.Mimochodem,má jich asi 10 a tvrdí,že pro radost,což jí nevěří ani svatej.Ale mění si pravidla chovu podle sebe,jak zrovna má psy.Na sobotu jsem si vyžádala,aby mi ten dokument ofotila a předala,pak Ti to pošlu,podle odpovědí z NL by se to dalo hodnotit na víc způsobů,musíme najít kompromis a pak uvidím,jak dál.Budu na té výstavě hrozně nervozní,už kvůli tadytomu,ale nemám ráda podrazy ,poslední dobou to tu není o psech,ale o penězích a já jsem z toho na mrtvici.Snažím se ,aby ti psi k něčemu byli,a tady se to pomalu ,ale jistě hýbe na druhou stranu,musím s tím něco dělat,dokud je čas.Budeš mi muset ještě pomoci,podle toho dokumentu,sestavit dopis,na který by mi odpověděli oficiálně poštou,a já to nějak už ukončím,bud prohrajem nebo vyhrajem,záleží,jak sestavíme dopis s otázkami.Zase jsem se do toho obula,já můžu o psech mluvit hodiny,bože,bože.Mějte se a v sobotu napíšu jistě,snad i vesele.
Oud 28-04-06, 17:03   #105
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
no tak tedy musim rict,ze je v CR slusna korupce.
u nas ten pripad nebyl az takovy,ale obcas jsme se take podivovali, jak je to mozne.
Pred deseti lety jsme si s nasim tatkou poridili stredniho knirace P+S, puvodne jsme ani s papirama psa nechteli,ale jelikoz jsme v tu dobu bezpapiraka nenasli narazili jsme na nasi chovatelku. No psi ma rada a zabyvala se s nima dlouhou radu let..od detstvi. tak jsme si odvezli naseho Renouska...zlato,ale obcas taky peknej parchant(kdyz byl maldsi hrozne rad utikal..ne ze by pryc,ale kdyz jsem ho pustili na volno, tak se mu nechtelo domu...dnes uz to udela opravdu obcas...a preslo ho to az tak ve tretim roku...to mu asi presla puberta)...no a jelikoz uz byl s tema papirama, tak jsme nejake ty vystavy zkouseli a samozrejme jsme sli na svod a na bonitaci.A kdyz uz ta bonitace, tak probehlo i pokryti. No uz na par vystavach vyhral...musim rict, ze je to opravdu pekny pes...nerikam to tedy jenom ze je muj...ale opravdu hodne lidi ho chvali....no ale jelikoz i mezi kniraci je konkurence a pokud rozhodci prave nesnasi tveho chovatele, tak jsi v pytli...kolikrat vyhral takovy zebrak, ze jsme se az divili jak je to mozne...velkosti a postavou vypadal jak na fenu..nu dobra i to se stane. Nas pes je opravdu kus psa...je na horni hranici vysky a po otci zdedil opravdu mohutnou hrud...coz se u kniracu opravdu moc nevidi (ale kdyz prave treba ten rozhdoci nesnasi tveho chovatele, tak podotkne,ze je tlusty...uz si ted presne ten termin co byl v posudku nepamatuju..je to preci jen dlouha doba)...jeho otec je puvodem sved a nekolika nasobny sampion a vsechny ty tituli opravdu neznam...no obcas jsme narazili na rozhodci, ktera mela v kruhu psa, ze sveho chovu...no a hadejte kdo vyhral...a nebo psi vyhravali podle toho jake jste meli znamosti...a samo nejlepsi, kdyz predek byl z chovu jednoho z rozhodcich...no rikam totalni korupce...tudiz se nas tatik nastval...naposled, kde jsme s nim byli byla bonitace a od te doby jsme na vystavy zanevreli. Renous je pro me rodice skoro jako dite....bracha i ja jsme uz delsi dobu z domu. Nedaji na nej dopustit a cert vem nejake vystavy. pro nas je renous nejkrasnejsi a basta. Ted mu bylo 10let a musim rict,ze i kdyz uz je stary dedek, tak porad vypada nadherne a zachovale...nema zadne zdravotni problemy a dokonce ma jeste vsechny zuby.
Musim rict,ze me muj milacek opravdu strasne chybi a vzdy se na nej moc tesim. S pritelem planujeme taky psa do budoucna a nepremyslim o nicem jinem nez o kniracovi.
kazdopadne pani Jirino, preji Vam silu a hodne trpelivosti s bojem proti korupci u nas...jak vidite neni to jen u jednoho plemena,ale je to vsude.
At se vam podari sehnat vasi fenecku a uprimne at ti co jsou proti vam puknou zavisti, az si dovezete do CR tu nejkrasnejsi fenku.
rengi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-04-06, 21:04   #106
Legende

Vašek's avatar

Nationaliteit:
Jirino, Tve otazky jsem hned ve ctvrtek poslal k pani Nellie Nugteren ale jeste prozatim zadna odpoved.

Vašek
Oud 28-04-06, 21:48   #107
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Václave,děkuji,a ani se nedivím,že tentokrát nepospíchá,bude to složitější,doufám,že se neurazila tou zmínkou,že mi to nepřipadá jako nejvhodnější způsob,ten jejich.Zítra to nebude o psech,ale přesně,jak píše Rengi-o stanicích a jejich štěnatech.Já mám konkurentku z druhého tábora a vím celkem najisto,kdo vyhraje,zítra dám vědět.Mohla bych si dneska tipnout i třídu psů,ale pořád doufám,že snad si to nemohou dovolit!Zjistila jsem,že jeden rozhodčí vystavuje 11psů-přijde Vám to normální?Znám ho,protože loni ,když jsem šla do kruhu vítězů,vybíral jednoho ze všech a hádejte,koho vybral,mne ne,ale svého ratlíka,nevím,co to bylo za plemeno,bylo to na můj vkus moc prtavé.Nejhorší je,že se nikdo nemůže ozvat,když to tak dělají skoro všichni rozhodčí,kdyby se někdo ozval,má to navěky spočítané.Rozh. totiž může svým přístupem k mému psovi ho rozhodit tak,že vypadne z kola,kdykoli si on zamane.Stačí být tvrdý v ukázání zubů a pes se začne cukat a jdeš,už jsem to viděla.Každý rozhodčí totiž pochází původně z chovatele a časem se stane rozhodčím,a své psy vystavuje dál,i když se to nesmí.Jestli je to tak i jinde,nevím,ven nejezdím,zatím.Někteří známí,i když mají psy bez vady,to radši vzdali a nevystavují ani neuchovnují,je to opravdu pro silné nervy,uzavřený kruh,jak jednou psala Efke.Já jsem tvrdá palice,nesnáším tak nepoctivé kšefty,proto se budu snažit a vydržet,co to půjde,jinak by to bylo bez kontroly a měli by to ti kšeftaři mooooooc jednoduché.Sice nejsem ze železa,ale kvůli těm ostatním poctivým to musím vydržet.A musím tu věc s klubem dotáhnout do konce,aby viděli,že to myslím vážně a koukám jim na prsty.A ta fenka bude jen jako tak "mimochodem",jako že normálka,kdyby věděli, kolik mám strachu,že to zase nevyjde,ukamenovali by mně.Bože -já se neovládám,zase kecám a kecám,ale to už je tréma ,zítra na mně myslete,potřebuji zvednout sebevědomí.A díky za podporu.
Oud 29-04-06, 19:45   #108
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Jsem tady,hrozně unavená,ale spíš od nervů,bylo nás tam moc a všichni mně sledovali,většinou ale přátelsky,jen pár vyjímek bylo viditelně taky nervozní z mé přítomnosti,ale ustála jsem to,a oznamuji všem tady,že právě píše majitelka novopečeného Junior šampiona
České republiky!!!!!!!!!!! Vůbec to ještě nedokážu strávit,ale je to tak,prostě Aischa byla výborná,klidná a všechno předvedla jako profesionál, a i když tam napohled byly opravdu hezké feny,zvítězila úroven předvedení,to mám i v posudku.Viděla jsem to černě,když jsem prohlížela tu konkurenci a byla jsem taky v klidu,protože jsem si říkala:"už jseš tady,utéct nemůžeš,tak to dodělej a jed domů".A možná právě ten klid mi to vyhrál,pes to cítí a je klidný taky,prostě,je to tak a už to tak zůstane,jsem štastná.Vítěze plemene dostal předpokládaný pes,ale to už mi bylo jedno,byla jsem v šoku a ani nevím ,jak jsem dokázala rozloučit se s ostatními a popřát hlavnímu vítězi.Ten tajuplný dokument mi samozřejmě nedovezli a očividně se mi schovávali,když jsem si je našla a chtěla to od nich,tak se omlouvali,že ho zapomněli doma,ale pošlou poštou,tak je tam nějaká bota a bojí se to ukázat světu,možná,že to spolu tady dokážeme dotáhnout do vítězného konce,už to totiž není ani úsměvné,ani zábavné,je to otravné pro všechny a z jejich strany vrcholně nechutné,kličkují jak malé děti.Fotky pošlu zítra,mám malý problém s Windows,ale soused mi s tím pomůže.Takže:určitě jste na nás mysleli,jinak by to tak dobře nemohlo dopadnout,díky.
Oud 29-04-06, 20:00   #109
Legende

Vašek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
jirina svobodova schreef:
oznamuji všem tady,že právě píše majitelka novopečeného Junior šampiona České republiky!!!!!!!!!!!
Tak to Ti moc gratuluji!

Mimochodem, pani Nellie Nugteren se mi jeste neozvala.
Oud 29-04-06, 22:32   #110
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Myslíš,že to je až tak velký problém,ten gen. rozbor krve,se kterým jsem chtěla poradit?Nemyslím,že by neměli zkušenosti,nejspíš si s tím jen sama neví rady,no-uvidíme.Zatím čau,zítra jdeme dělat na chalupu dlažbu,trochu si vydechnu po dnešku a moooooc se těším na ten nový přírůstek,snad to tentokrát nebude tak tragické.Mám Vás všechny ráda.
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels