![]() |
|
|
#91 |
|
Actief Lid
|
Jirino psala mi pani Jolanda v/h Einde ze v zari cekaji taky stenatka a odkazala me na www.vilheide.nl je to tam i v anglictine, stenata se daji bez problemu rezervovat.
Neznam ji, ale jestlli se kouknete do toho seznamu chovatelu, tak se asi dozvis vic.Pomuzes Vasku? S tim prekladem si jen tak mimochodem taky netroufam, sorry. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Hele-co mi to naznačuješ,Lady?Já pevně věřím,že už to vyjde ted,9.5.,jinak budu smutná.Na ty stránky jsem koukala,budoucímu otci je už 11let,to je rekordman,ale mohlo by to mít možná následky,nevím.Musí to vyjít v Doezum.Víte co?Já nemusím mít doslovný překlad,je to jen pro mně,nikde to troubit nebudu,jen mně zajímá ta vada srsti,co jsem tam jednou psala.Jestli to mají nějak výslovně vymezené,že je to vada,třeba to bude ve vadách plemene,nevím,podívejte se,prosím,opravdu nechci všechno doslova.U nás to není vůbec nikde vyznačeno a přesto ¨tu dělají potíže,proto bych chtěla vědět,jestli v NL to mají jako vadu uchovnění zapsanou v popisu plemene.Václave-ta angličtina ani franc. nepadá do úvahy,já jsem vychovaná na ruštině,určitě víš,jaké to je ted k ničemu.Sice jsem se učila dobrovolně i německy a anglicky,ale suma sumárum z toho neumím dobře nic.Tak ahoooooj .
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Legende
|
Topic van Jirina wordt best veel gelezen (nu 2089), is hier nou niemand die de rasstandaard van de Hollandse Herder kan vertalen?
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Děkuji,Václave,třeba se někdo z nich uvolí.
![]() |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Legende
|
Možná
![]() |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Actief Lid
|
prvni kousek:
HOLANDSKÝ OVČÁCKÝ PES Rasový standart střední velikost, střední váha, dobře svalnatý, úměrný pes silné, vyrovnané stavby, s inteligentním výrazem a živým temperamentem. Je laskavý, poslušný, povolný, hlídač, velmi věrný a spolehlivý, nenáročný, má velkou výdrž, ostražitý, aktivní a nadání opravdového ovčáckého psa. Na základě srsti se rozlišují tři typy: krátkosrstý, dlouhosrstý a hrubosrstý. HLAVA: Velikost hlavy je v dobrém poměru k tělu: Tvar je spíše podlouhlý než masivní, bez vrásek. Hlava je suchá. Čenich je mírně delší než rovné čelo. Nosní hřbet je rovný. Nepatrný plynulý přechod mezi čenichem a lebkou. Rty jsou těsné. U hrubosrstého typu to může vypadat, že má hlava hranatější tvar. Čenich musí být vždy černý. CHRUP: Silně vyvinutý a pravidený. Nůžkový skus: při zavřené tlamě přední zuby z horní čelisti těsně překrývájí přední zuby dolní čelisti. UŠI: Spíš menší jak větší. Při činnosti pevně vzpřímené, natočené dopředu, vysoko posazené. Nesmí mít lžícový tvar. OČI: Tmavé barvy, středně velké, mandlového tvaru (ne kulaté) a mírně šikmo umístěné. |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Děkuji dobrovolníkovi,jen bych prosila:stav srsti se tam nikde nepopisuje?Myslím u krátkosrstých.
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Legende
|
Jirino, Tvé otázky jsem poslal na NHC
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Stejně jsem měla obrovské štěstí,že jste na mně narazili zrovna Ty a Lady.Dík.
![]() |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Legende
|
Rychlá odpověd že?
![]() |