![]() |
|
|
#11 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Vasku,ty jsi zlato,já to sice taky cetla,ale nevedela jsem,jestli je to cena nebo nejaká taxa za neco,co si neumím precíst.Tak to by bylo celkem fajn,tady se ceny pohybují od 6 000-10 000kc,zálezí na rodicích,kolik mají zkousek a jaké jsou RTG.Já si chci koupit opravdu hol. ovcáka,doufám,ze tam u Vás jsou jeste psi,kterí nejsou tak nakrízeni,jako tady,chce to novou krev.Sice máme taky urcitý výber,ale porád se tocí ti samí prarodice.Moc se tesím,kdybyste na oplátku potrebovali neco zarídit tady ,klidne pomohu.Ahoj.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Actief Lid
|
máme scítat mrtvé ptáky,tak zenský debatujou,jestli to platí i o jejich chlapech.To jen,abyste se zasmáli,nejsem vulgární.Tak ahoj a napiste,budu ráda,kdyz mi budete radit,jinak jsem v pytli.JS[/quote]
Ten je moc peknej Jinak o te doprave, v letadle pod sedadlem smi pejsek byt, to je pravda, ale prepravka musi byt velka jako na kocku a to mam pocit ze se do ni stene teto rasy nevejde. Jinak nevim jak kdo jiny, ale ta rovina je tady moc hezka, upravena, ted vsude kvetou krokusy- podel cest ve mestech, pak to budou narcisy( v Cechach by je nekdo okamzite otrhal, tady si jich uzivaji vsichni).A pokud se mi zasteskne po kopcich, jedeme na dovolenou zkoumat krasy ceskych luhu a haju, manzela nadchlo hledani hub(ale nesnedl by je ani za penize Jeste zpet k tematu pes.... Probehl tu v TV skandal, reportaz z Cech o zachazeni se psy a jejich rozmnozovani, hodne spatna reklama, proto asi ten postoj k ceskym chovatelum.Jak je znamo po celem svete, jeden pytel pro vsechny.Ale za zkousku to stoji, treba to vyjde. Drzim palce a cekam na dalsi zpravy. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Legende
|
Nahodou jsem se informoval u CSA o doprave pejsku protoze muj tatinek si sem rad chtel vzit sveho milacka. Tady je odpoved:
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Actief Lid
|
Tak ted jsem se divala jeste na www.marktplaats.nl pro Jirinu- v pravem hornim rohu je kolonka zoek, do ni staci vypsat hollandse herder a vyskoci spousta inzerce(jen tak pro orientaci)Pokud ti neco padne do oka, tak napis, zkouknu, prelozim atd.
U nekterych inzeratu se jedna o starsi psy, jinde jsou to stenatka, kazdopadne jsou tam fotky a obcas i ceny. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Actief Lid
|
Vasek taky pracuje na domacich ukolech, super!
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
No,to bylo pokoukánícko,ty inzeráty,dík moc.Ale z celé té nabídky mám dojem,ze jediná stenata,uz asi pul roku stará, jsou tady:Puppie hollandse herder(stamoek),inz.podaný 11,3,,oblast Odiliapael,NB.Kdyby ses tam,Lady,mohla kouknout,jak to mají s temi rodokmeny.A nafocena je ta jedna asi fena s usima dolu,coz v tom veku uz je chyba.Jinak "mechelen" nebo tak nejak je asi mísenec,ze?Tech tam je az hruza.A docela mne dostalo,jak muze nekdo prodávat 4-letého psa,já nevím,jak to muzou tomu psovi udelat.Tak porad v televizi nás ukázal v takovém svetle?Hmm,to je hanba,ale já se pohybuji mezi chovateli a ne mnoziteli,ale verím,ze se to stává.Nedávno jsem videla zábery z ringu psu,vstupné se tam platilo asi 50 000kc a lidi na to koukali,i zenské,jak se psi zabíjejí.Bylo to taky v televizi a já jeste dneska to mám pred ocima ,za to bych strílela.Preci jen bych si pockala na toho pána,zarucuje se za nej klub hol. ovcáku v NL,tak ti to mají pod kontrolou,jde mi o kvalitu,ta fena tady u nás bude pod drobnohledem,jak jsem psala o rivalite.S tím letadlem to asi nepujde,to stene bude vetsí,i kdyz ne o moc,ale ty normy na vysku prepravky a jeste aby se mohl otácet,to uz asi ne.Jste zlatí,ani nevíte,jak mi pomáháte.JS
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Legende
|
Citaat:
Jiřinko, jakého Holandskeho ovčáka vlastně hledáš? Jsou tři typy: krátkosrstý (korthaar), hrubosrstý (ruwhaar) a dlouhosrstý (langhaar). |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Tak belgický?No,nechápu,proc to krízí mezi sebou,u nás se to nesmí.Hol. ovcák puvodem je z belg. plus nemeckého ovcáka,ale krízit holandského s belgickým,to jsem jeste nevidela.To musí být bezpapíráci.Já sháním krátkosrstého,i kdyz koupit dlouhosrstého by bylo mnohem lepsí ,u nás je jeden jediný v celé republice a je slavný.Ale já mám oblibu v krátkosrstých a hlavne-nechci to na kseft,jen pro sebe.Ta paní,co si dovezla dlouhosrstého,s ním jezdí po vsech výstavách a sbírá medaile,ale to je jasné,kdyz nemá konkurenci,ze vsechny tituly dostane. Já se musím pochlubit,ze se svoují fenkou HO mám z kazdé výstavy také CAJC,ted dodelávám titul Junior sampion CZ a má to pro mne obrovskou cenu,protoze je nás tu víc,co jezdíme po výstavách a ne kazdý má to stestí získat tento titul.No-to já dovedu,chlubit se se svou Aischou.S temi krokusy jsi mela úplnou pravdu,Cesi to ani jinak nedovedou.Tady se taková nádhera nevidí.Hrozne se tu ted krade,nevím,kam to speje.Vasku,jak to ten Tvuj tatínek vyresil?Pojede autem nebo vlakem?Já mám takový dojem,ze to letadlo by bylo nejlepsí,trvá to tak slabou hodinu a to se snad dá vydrzet.Muj pes totiz v aute zvrací,jezdím jen nejdále na hodinu cesty,dál nevydrzí a celou cestu se klepe.Co kdyz ten pejsek bude mít ten samý problém?V lednu jsem jela az do Olomouce na výstavu a rozhodla jsem se vyzkouset vlak,sice jsme jeli pres 4hodiny,ale úplne v pohode a bez stresu,coz mi za to stálo.A v aute ne a ne.Vlakem zpátky bych mozná mohla jet,co myslíte?Uz jste to jeli ?Psa muzete mít u sebe na klíne ale trvá to asi dost dlouho,to zjistím.Videla jsem posuzovat Yorksíry,já tedy nevidela rozdíly mezi nimi,je to tezké,posuzovat toto plemeno,kdyz mají srst az na zem a není z nich nic videt.A jak tam lidi vyvádeli!Proste chteli vyhrát a chteli a chteli....Ale kdyz jich tam bylo 40,tak to je problém.Zase jsem ukecaná,to je taky jedna z mých chyb,ale já mám ráda lidi a kecám a kecám.Budte rádi,ze jenom písu,jinak bych Vás ukecala az byste meli bolení hlavy.Ahoj.JS
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Actief Lid
|
ja ti nevim, ale holandaci jsou v tomto smeru strizlivejsi. Pes je v prve rade domaci mazlicek a je uplne jedno jestli ma krive ucho nebo je to rasa. Navic jsou to "skrblici" a na papiry a tituly si moc nepotrpi u lidi natoz tak u psu, mozna tak akorat u plemennyho byka.
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Taky obcas zajdu na web stranku, pres kterou jsme nasli naseho hafana a tam mas hafo fotek, prave s tehle show a to pak o nich drmoli do nekonecna. |
|
|
|
|