het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 15-06-06, 11:18   #21
Volwaardig Lid

klar's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Martina schreef:
Nemluve o takzvanych cihlach! Prava ceska buchta od babicky s jabkovymi povidli nebo tvarohem. Hmmmm.
To me take moc chybi. Ty jejich boter... kdovi co me tedy moc nejede. To musi byt prave nadychane testicko.
jo jo, babiciny buchty s rozvarenyma jabkama..nebo bramboraky, poradny kola bramboraku, kterejch jsem se vzdy prezrala a pak blila..anebo svickovou z kralika od tatinka s nejlepsi nejjemnejsi omackou a k tomu rybiz ala brusinky z nasich hor..anebo jit si sama nasbirat houbicky na strane a sjezdovky na podzim a pak mit v zime chleba s houbickovym medem a caj po ranu a mit pekne dny na sjezdovkach..
anebo pamatuje nekdo na od kvet? meli tam vzdycky u pokladny tzv. fialku - lizatka, ktera vonela, chutnala i mela barvu jak fialky..
Oud 15-06-06, 11:37   #22
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Jay62 schreef:
Ja bych rekla, ze kvalita zbozi neodpovida cene...boty pomalu na jedno pouziti, skoro zadna zarucni doba, kdyz jsme si ted kupovali televizi, tak jsme si museli extra doplatit zarucni dobu...tohle v Cechach neni, zarucni doba na boty je dokonce na dva roky, z cechoz byl muj muz uplne v soku...
Tak botky jsou tady lehce znicitelne? To me nedes, nedavno jsem jedny prikoupila, vubec prvni holandske tak aby se mi hned nerozpadly! Ja jse sice "osetruju" jak muzu.....
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-06-06, 11:42   #23
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
klar schreef:
jo jo, babiciny buchty s rozvarenyma jabkama..nebo bramboraky, poradny kola bramboraku, kterejch jsem se vzdy prezrala a pak blila..anebo svickovou z kralika od tatinka s nejlepsi nejjemnejsi omackou a k tomu rybiz ala brusinky z nasich hor..anebo jit si sama nasbirat houbicky na strane a sjezdovky na podzim a pak mit v zime chleba s houbickovym medem a caj po ranu a mit pekne dny na sjezdovkach..
anebo pamatuje nekdo na od kvet? meli tam vzdycky u pokladny tzv. fialku - lizatka, ktera vonela, chutnala i mela barvu jak fialky..
Kdyz uz jsi u tech hub.... tady, co ja vim, houby nejsou zvykli sbirat, coz me docela prekvapilo, protoze jsou mnam, mnam! Ja houbarsky analfabet, ktery vzdycky trpel v tatovym zavesu pri hledani hub jsem se tady pred mistnima doslova blejskala svou znalosti peti jedlych hribu, ktere najisto poznam a o kterych natuty vim, ze si je muzu nakrajet do smazenice! Ale je fakt, ze tady se papaji zampionky, coz mi uplne staci ke stesti.
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-06-06, 11:51   #24
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Kdyz uz jsi u tech hub.... tady, co ja vim, houby nejsou zvykli sbirat, coz me docela prekvapilo, protoze jsou mnam, mnam! Ja houbarsky analfabet, ktery vzdycky trpel v tatovym zavesu pri hledani hub jsem se tady pred mistnima doslova blejskala svou znalosti peti jedlych hribu, ktere najisto poznam a o kterych natuty vim, ze si je muzu nakrajet do smazenice! Ale je fakt, ze tady se papaji zampionky, coz mi uplne staci ke stesti.
Tak to jen vim, ze vsechny houby jsou jedle, ale nektere jenom jednou. :-)
Martina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-06-06, 11:58   #25
VIP Lid

Nationaliteit:
Uzasna "Cesta do hlubin studakovy duse" ...

A jinak pekarstvi, knihkupectvi, jednoty kde maji skoro vsecko..
Oud 15-06-06, 21:38   #26
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
morava schreef:
Jo, jo, po ranu zajit do samosky, kde to voni cerstvymi koblihami a satecky a vune prave dovezeneho chleba a rohliku, tak to si taky vzdy rano privstanu a jako dobrovolnik jdu koupit rohliky k snidani.
Presne tak!
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 17-07-06, 12:29   #27
Volwaardig Lid

Kaca's avatar

Nationaliteit:
Me taky hrozne chyby ceske filmy,tak vzdycky na netu kouknu do programu apisnu mace do Cech aby mi to nahrala,a pak na dovce vyzvednu.Na co se strasne tesim-uplne miluju film-S tebou me bavi svet-tak jsem si ho sehnala na dvd s anglickejma titulkama a ze to muj pritel konecne uvidi.Jasne,ze to bude trochu neco jinyho,ale proste to musi videt!
A chleba ten mi tu strasne chybi.Zkusela jsem si ho upect,ale nejak nemuzu prijit na ten spravnej recept a postup.
A parky!!!!!!Vzdycky kdyz jsme venku na nejaky akci,tak mam takovou chut na slaby parek v rohliku
A kadernictvi?-za hrozny penize,jeste hroznejsi meliry!Co vic rict
Kaca is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 17-07-06, 14:02   #28
Nieuw Lid

hmyzan's avatar

Nationaliteit:
ahoj Kacko,
trosicku podobnej ceskymu chlebu je OBERLANDER, da se koupit u C1000 anebo pak jeste lepsi je champagne brood, ale ten je k dostani jen ve VENu, a to je neco jako Makro,takze tam musis mit specialni kartu.... ale je to dobrutka.... A jinak tenky parky - ve sklenicce MEICA { nemecky } , jsou teda desne drahy,ale hodne podobny ceskym videnakum....
hmyzan is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels