![]() |
|
|
#81 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Ted to ale taky nejde kvuli pritelove praci,buduje totis karieru ![]() No a uz vubec si nedovedu predstavit ze tady budu pohrbena :snik: |
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Actief Lid
|
Klarko moc by me zajimalo jak se dari tvemu priteli v cr,co na to rika,jestli je taky trosku rad ze je tam?
[/quote]Nikusko, ono je jeste asi brzo na to udelat nejaky odhad, my jsme se stehovali teprve v breznu a od te doby jsme v jednom kole.:-) Manzel nastesti ma ceskou maminku, mluvi perfektne cesky, zil tu predtim 3 roky, tak to neni pro nej az tak nove. Myslim, ze co ho hodne udivuje ( a me taky), je ceska politicka scena (fuj), neochota na uradech, arogance, no proste takove ty klasicke veci. Prace ho zatim nastesti bavi, i kdyz ma samozrejme mensi plat nez v NL a musi si trochu zvykat na ceskou pracovni kulturu.:-) Ale to vlastne pro me plati taky, paradoxne ted zjistuju, do jake miry jsem se poholandstela.:-) Kdyz jsme byli v NL, tak jsem porad resila, co bude, a nejak jsem si neumela predstavit,ze tam stravim dalsich x let. Kdyz manzel dostal tu nabidku prace, tak jsme to napred dlouho resili, pak nevzali (ja zrovna dostala praci v NL- no jak na potvoru), pak mu to nabidli jeste jednou za rok, a to uz jsem vedela, ze pokud nepujdem ted, tak to na dalsich 20 let muzu zapomenout. My jsme si bohuzel v NL nen\hrabali :-), protoze napred zivil manzel 3 roky me a pak za ty dalsi 2 roky jsme jaksi zas tolik penez neusetrili. No ale vysvetluj to tady v CR.... Nevim, uvidime, pokud to tady nepujde, tak se holt zase vratime, sice budeme vsem za blazny,ale co je komu do toho.:-) Jo a budovat karieru muze tvuj manzel i tady, apson mam tedy pocit, ze zatim tady po lidech se zahrnicni zkusenosti fakt hrabnou a vazi si jich. |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Volwaardig Lid
|
Ta k to ma tvuj manzel aspon ulehcene o ten jazyk a tim ze uz tam bydlel tak vedel tak nejak do ceho jde.Tak doufam ze se vam tam bude darit a vse bude bez problemu
No a kdyby jste se vratili tak za blazny bych vas ja osobne nepovazovala,protoze si myslim ze je treba dat sanci obema verzim a pak teprve porovnavat a rozhodovat se. Snad taky nekdy zkusime jake by to v cr bylo pro nas,ted to ale nejde,pritel ma novou praci,neobvyklou,lozi do vysek,takova firma co si je volaji tam kde je potreba ve vysce neco udelat,no a on je takovy ten panacek co se spousti po lane dole. Takze prvne musi ziskat zkusenosti apotom by to mozna mohl delat i v cr ,kdo vi.Nastesti proti tomu nic nenamita v cesku se mu docela libi Zas az tak akutni to neni,uz jsem si tu celkem zvykla,ikdyz porad se najdou ty dny kdy by clovek nejradsi kopl do vrtule to jenom kdyz si predstavim ze tu budu navzdy tak me dost zamrazi |
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
. Jinak jsem byla podobnych poznamek nastesti usetrena.Taky si nedovedu predstavit, ze bych tady mela umrit. Ja jsem si vzdycky myslela, ze cim dele tu budu, tim vice si tu zvyknu, ale opak je pravdou. Cim dele jsem tu, tim vice se mi styska po CR a co prisly deti je to jeste horsi :snik: . |
|
|
|
|
|
|
#85 |
|
VIP Lid
|
Souhlasim. Cim je tu clovek dele, tim je to horsi.... jenze v Cesku uz to taky neni jako driv. Ale proc je to u tebe horsi od te doby, co mas deti? Jako ze je problem vratit se s detma?
|
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Lid
|
no holky já jsem z toho taky na rozpacích,jak si ten můj holanďánek tady zvykne,ale každopádně jsem ráda,že nechce abych já šla za ním,asi bych se tam zbláznila,i když znám jeho rodinu,jsou to super lidičky,ale přece jenom,já jsem takovej typ,kterýmu je líp doma tady v Čechách.
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
takze rikate az neco budu na ambasade potrebovat,mam rict,ze nechci Jaru jo?![]() |
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Actief Lid
|
no co ja sem tak slysela,tak nekterym holkam se tu fakt po prichodu ditete nelibilo jeste vic nez predtim-nejspis to je asi hodne tim,ze uz predtim tu nikoho neznaly,treba i nepracovali ,takze celkem zily v izolaci a pak navic sedeli doma s prckem,coz je svazovalo jeste vic a ono to na nalade neprida doma sedet mezi ctyrma stenama s miminem ,aniz by clvoek mel kamaradku,co zajde na pokec atd.
|
|
|
|