het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 13-06-07, 11:14   #141
Nieuw Lid

kinderopvang

Muj syn chodi jeden den v tydnu do jesli (kinderdagverblijf), mesicne platime 248 eur, ale cast nam hradi financak, takze kdyz to odectu, stoji nas to ca 50 eur. Prispevek financaku zavisi na vysi vaseho prijmu. Na webovych strankach www.toeslagen.nl si muzes precist vse o kinderopvangtoeslag (a eventuelne si vypocitat jeho vysi, to ale musis vedet, kolik si v Tvych jeslich uctuji za hodinu).

Jinak ja mam dve deti. Larsovi bude za dva tydny 5 let a Yourimu je 17 mesicu. Chodim dva dny prace, jeden den hlida manzel (a kdyz nahodou manzel zrovna nemuze, rada pohlida svagrova nebo tchyne) a jeden den jde Youri do jesli a Lars jde dopoledne do skoly a odpoledne ho hlida moje svagrova, jejiz dcerka Danique chodi do stejne skoly jako Lars (ona je o ctyri mesice starsi).

Kdyz jsme meli jen Larse, tak jsme hlidani vyresili navzajem se svagrovou. Kdyz Larsovi byly dva mesice, zacala jsem hlidat tehdy pulrocni Danique tri dny v tydnu. Kdyz byly Larsovi ctyri mesice, zacala jsem k tomu jeste chodit do prace na dva dny, jeden den hlidal manzel nebo tchyne a jeden den ho hlidala na oplatku svagrova.
Co se hlidani tyce, nemam si nac stezovat, vzdy si navzajem pohlidame.
Miri is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 13-06-07, 13:48   #142
VIP Lid

barbie's avatar

Ceny za kinderopvang jsou tady nehorazny! Predstav si, kolik bys platila, kdyby tvy dite muselo do jesli kazdy den. Nechala bys tam celou vyplatu.
Ani se nedivim, ze zensky radsi zustanou doma a jdou do prace, az kdyz jsou diteti 4 roky a jde do zakladky.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 13-06-07, 16:22   #143
Nieuw Lid

Izabela's avatar

Nationaliteit:
Diky moc. No prave to me zarazilo, ze by se to vubec nevyplatilo, ale uz jsem zjistila, ze nam velkou cast vrati na danich, tak se to da.

My mame rocni holcicku Michelle a hlidani nehrozi. Babi s dedou jsou uz stari na pravidelne hlidani, tak max kdyz bude nemocna.

Spis me zarazila cekaci doba, ktera je 0.5 - 1 rok! Tak si to stejne jeste nejakou dobu uziju doma Chci hlavne, aby mala prisla do kolektivu a vic do kontaktu s holandstinou. Jinak je velka vyhoda, ze se tu da pracovat jen par dni v tydnu.
Izabela is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-06-07, 12:59   #144
Actief Lid

Nationaliteit:
jmeno

Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
Mame svatbu v CR, v srpnu a pred mesicem jsem byla vyrizovat v CR papiry. Moje nove prijmeni bude koncit na -s. Takze mi chteli dat -ova, a jinak jsem musela taky podepsat zvlastni papir, jakoze manzel je cizinec a ze jsem ceska obcanka, ale zijici trvale v zahranici. Zaroven mi vysvetlili, ze kdybych mela na konci samohlasku zadny -ova by mi nenutili. Zaroven jsem tam musela napsat jaky prijmeni budou uzivat deti, tak jsem tam napsala taky bez -ova. Bylo to na matrice v Brne.
to je zvlastni,ja jsem se vdavala v r.2005 v CR a me NL prijimeni konci N a jen jsem podepsala dohodu o spolecnem prijimeni a bohuzel tam tez stalo,ze pokud se mi nekdy narosi devce a i kdyz budu zit v NL a bude mit dite NL rodny list a ja zazadam o Cesky RL,tak stejne musi u devcete byt koncovka-ova. Takze na ceskem RD bude ova a na NL normalni jako mam ted ja a manzel.No nesmysl.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-06-07, 13:12   #145
Actief Lid

Nationaliteit:
Ja jsem se na to uz tez informovala v CR.Sice mimco nemam ale planujeme teda uz dost dlouho.Nejak se stale nedari.Ale k te materske.Pani v CR mi rekla to same,ze musim prinest papir z NL ze nepobiram zadne davky nevim tedy kde to mam sehnat?A pokud budu pobirat a ta castka nebude dosahovat castky v CR Ceska strana mi musi doplatit ten rozdil.Ale nevim zda se do toho pocita kinderbijslag?Nevim zda jsem to dobre napsala?Kinderbijslaag je podle me pouze pridavek na dite ne?A zadna velka suma to teda neni.A dostat kazdy mesic skoro 250eur to je docela slusna castka pokud mate mimco.Proc bych to mela nechat ceske vlade kdyz na to mam narok stejne jako porodne.A jako cikan si tedy pripadat nebudu.To je strasny kdo to tam napsal!A prosimte ty uz mas zkusennosti.Jak je to vyplaceno?Muze se to vyplacet na zahranicni ucet?Asi pravdepodobne ne ?Neco jsem o tom cetla.Ale napis,prosim.

Laatst aangepast door veronika; 26-06-07 om 13:14.
Reden: toto bylo pro czechr
Oud 26-06-07, 14:52   #146
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
No ja take nerozumim tomu,jestli chteji potvrzeni o tom ze tady nepobiram vubec nic,nebo jenom zadnou materskou.
Jinak moje kamaradka,slovenka, si toto potvrzeni vyzadala na cwi,coz se me zda divne,cwi tu je od toho aby ti pomohli najit praci,tak nevim,nicmene ona tam rekla ze ten papir potrebuje a oni sice vubec nevedeli o co jde,ale proste napsali ze to potvrzuji,dali razitko a na slovensku to uznali.
Taky bych nevedela kde jinde o to pozadat.
Jedu za mesic do cr,tak se u nas na to vsechno pokusim poptat.A jakmile bude rodny list hotovy ,jedeme znova ,aby se to co nejrychleji vyridilo.Taky si blbe nepripadam,kdyby to ovlivnilo materskou ostatnich maminek,ktere v cr stale ziji tak dobre,ale nikomu se tim ze ja tu materskou dostanu prijem nesnizi,takze proc ne.
nikuska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-06-07, 12:37   #147
Actief Lid

Nationaliteit:
Tak drzim palce s papirovanim.Az to bude u me aktualni tak se zase ozvu.Ted se musim soustredit na ridicak.Chci si jet udelat do CR ridicak.Ale uz predem vim ze ho neudelam.Podle testu na internetu jsem blba.
Oud 29-06-07, 14:54   #148
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Bericht bekijken
Ja jsem se na to uz tez informovala v CR.Sice mimco nemam ale planujeme teda uz dost dlouho.Nejak se stale nedari.Ale k te materske.Pani v CR mi rekla to same,ze musim prinest papir z NL ze nepobiram zadne davky nevim tedy kde to mam sehnat?A pokud budu pobirat a ta castka nebude dosahovat castky v CR Ceska strana mi musi doplatit ten rozdil.Ale nevim zda se do toho pocita kinderbijslag?Nevim zda jsem to dobre napsala?Kinderbijslaag je podle me pouze pridavek na dite ne?A zadna velka suma to teda neni.A dostat kazdy mesic skoro 250eur to je docela slusna castka pokud mate mimco.Proc bych to mela nechat ceske vlade kdyz na to mam narok stejne jako porodne.A jako cikan si tedy pripadat nebudu.To je strasny kdo to tam napsal!A prosimte ty uz mas zkusennosti.Jak je to vyplaceno?Muze se to vyplacet na zahranicni ucet?Asi pravdepodobne ne ?Neco jsem o tom cetla.Ale napis,prosim.
Ahoj,

kinderbijslag jsou pridavky na deti a zwangerschapverlof je materska.
Materska se bere jenom v pripade, ze zena pracuje, pracovala, jestlize je zena v domacnosti pobira jenom pridavky na deti.
Ja jsem v domasnosti, tudiz materskou tady nedostavam, tak mam na ni narok v CR, zkratka se to nesmi brat dvojite.
V CR na socialce jim stacilo jenom me prohlaseni, ze tu materskou tady nepobiram, pac jsem taky nevedela, kde by mi tady takovy potvrzeni vydali.

Jinak na zahranicni ucet to vyplacet nejde, bylo mi receno, ze ja jako Cech nemuzu mit ucet v zahranici , tak jse si udelala ucet v CR , internet bankovnictvi, takze si ty penize pak sama prevedu na muj ucet tady.
czechr is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-06-07, 15:02   #149
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
czechr schreef:
Bericht bekijken
Ahoj,
Jinak na zahranicni ucet to vyplacet nejde, bylo mi receno, ze ja jako Cech nemuzu mit ucet v zahranici , tak jse si udelala ucet v CR , internet bankovnictvi, takze si ty penize pak sama prevedu na muj ucet tady.
Taky pozor, pokud mate ucet v CR, ze ktereho si prevadite sem penize nebo ho proste mate, tak ho taky musite priznavat v Nl danovem prohlaseni. To same, pokud vlastnite chalupu, chatu atd v CR. Danovy urad si toto muze zjistit i zpetne, takze bych nespolehala na to, ze ted se to nikdo nedovi. Ale to odbocuji.
Ja jsem vsechny papiry ohledne potvrzeni uznavanych v EU resila s UVW Hengelo. Na to, abych dokazala, ze jsem v NL pracovala a mam narok na materskou v CR (prestehovali jsme se nedavno a tak nebudu mit do porodu odpracovano potrebnych 270 dni v CR), jsem musela mit formular E 104. Ale nakonec saocialce stacilo jenom moje cestne prohlaseni, tak nevim, asi zalezi na uradu.
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-06-07, 19:52   #150
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
[quote=Klarka;168139]Taky pozor, pokud mate ucet v CR, ze ktereho si prevadite sem penize nebo ho proste mate, tak ho taky musite priznavat v Nl danovem prohlaseni. To same, pokud vlastnite chalupu, chatu atd v CR. Danovy urad si toto muze zjistit i zpetne, takze bych nespolehala na to, ze ted se to nikdo nedovi. Ale to odbocuji.

To je pravda, to jsem zapomela dodat .
czechr is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels