het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 29-05-07, 22:29   #111
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veruska schreef:
Bericht bekijken
ahojky,

my mame 2 leteho syna Maxe. Narodil se tady v Holandsku. Samozrejme ze v nemocnici. Musela jsem tam zustat jeste 2 dny na kontrolu kvuli memu vysokemu tlaku.
Jinak to bylo fakt supovy. Sestricky kolem me a Maxe skakaly jak se dalo.
Vyborna zkusenost musim rict.

Doma mluvime holandskocesky. Ja mluvim s Maxem cesky a tata holandsky. I kdyz mu to cas od casu ujede a mluvi s nim taky cesky.
Jak to tady ctu, hodne tech holandskejch chlapu se cesky ucit nechce. Jeste ze mam takovyho zlatyho chlapa. Cesky mluvi docela dobre, nema rad holandsky jidlo. Nastesti. Varime mezinarodne jak rikam.
Ale to je od tematu.

Max si to uz ted dokaze rozeznat komu co rikat. Babicce v Cechach rika baba a holandsky oma. Jde mu to fajn.
no presne tak si predstavuju vychovavat jednou moje dite-pokud nejaky prijde
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-05-07, 22:43   #112
Nieuw Lid

Nationaliteit:
a mas v planu si nejake to mimco poridit nebo radsi jeste vyckavas?
veruska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-05-07, 23:21   #113
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veruska schreef:
Bericht bekijken
a mas v planu si nejake to mimco poridit nebo radsi jeste vyckavas?
no ja nejsem zrovna matersky typ
Oud 29-05-07, 23:26   #114
Nieuw Lid

Nationaliteit:
to ja jsem si taky myslela, ale nakonec to dopadlo jinak. A jsem strasne stastna, uprimne!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zrovna jsme byli to nase nevinatko nahore zkontrolovat, a muzu ti rict, ze bych klidne planovala to 2hy detatko. A to je mi teprve 22.
Mlady mamky vedou!!!!!!!!!!!!
Oud 29-05-07, 23:47   #115
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veruska schreef:
Bericht bekijken
to ja jsem si taky myslela, ale nakonec to dopadlo jinak. A jsem strasne stastna, uprimne!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zrovna jsme byli to nase nevinatko nahore zkontrolovat, a muzu ti rict, ze bych klidne planovala to 2hy detatko. A to je mi teprve 22.
no o tomhle bych s tebou mohla az do rana diskutovat
Oud 30-05-07, 11:14   #116
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
no ja nejsem zrovna matersky typ

Tak ja jsem vzdycky hlasala, ze zadny deti nechci.....no a ted mam tri a klidne bych sla i do ctvrteho .
czechr is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-05-07, 11:14   #117
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veruska schreef:
Bericht bekijken
No to si teda fakt neumim predstavit!! Ja v 22 letech jeste ani nebyla dostudovana a hlavne jsem mela uplne jine myslenky, nez na dite. Studovat, ziskat nejakou pracovni zkusenost, ucit se jazyky, cestovat, ja nevimco....Obdivuju lidi, ktery v tomhle veku uz jsou natolik vyzrali,ze chteji dite.
No, tak ja holt budu 'stara' matka.:-)
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-05-07, 11:30   #118
Nieuw Lid

Nationaliteit:
to je presne to co myslim!
Nechtela jsem nejdriv delat vsechno to ostatni a pak si ve 40 letech vzpomenout, ze bych chtela dite. Pak bych to pak let zkousela a nejspis by to uz takhle pozde neslo a nakonec bych se musela smirit s tim, ze uz nikdy dite mit nebudu.

Proto jsem to vyresila takhle. Mame jedno, priblizne za 2 roky chci druhy a uzivam si porad. I s detma (kdyz ti manzel pomaha) se to da skvele. Jenze ja mam proste nejlepsiho chlapa na svete. Kdo v noci stava k Maxovi? Tata!!!!! Co jsem porodila 2 roky zpatky, v noci jsme se stridali, ale vetsinou vstaval tata. je to fakt strasne dobry, kdyz ten chlap taky pomuze.

No ted si uzivame vsichni tri. Cestujeme porad. Nas Max je zvyklej. Jeste na konci 7mesice tehotenstvi jsme byli v Cechach a kdyz mu bylo necelych 5 tydnu, tak jsme tam jeli zas. Takze on je vzyklej. Tudiz cestovani a poznavani se da i s ditetem jednoduse.
Oud 30-05-07, 11:44   #119
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veruska schreef:
Bericht bekijken

Proto jsem to vyresila takhle. Mame jedno, priblizne za 2 roky chci druhy a uzivam si porad. I s detma (kdyz ti manzel pomaha) se to da skvele. Jenze ja mam proste nejlepsiho chlapa na svete. Kdo v noci stava k Maxovi? Tata!!!!! Co jsem porodila 2 roky zpatky, v noci jsme se stridali, ale vetsinou vstaval tata. je to fakt strasne dobry, kdyz ten chlap taky pomuze.
.
Jasne, kazdy ma jiny priority. Ja jsem treba mela strach, ze kdybych si hned v NL poridila rodinu, uz bych tam praci tezko nasla. O tom jsem tedy presvedcena. Vim, jak dlouho trva najit si praci, kdyz je clovek cizinec a navic musi byt flexibilni, kdyz zrovna nenajde praci v tom samem meste. Jinak co se tyce vstavani k miminku, myslm, ze je moc fajn, ze ti manzel pomaha. kdyz se dva stridaj. Ja to urcite budu taky praktikovat, ale myslim,ze v omezene mire, protoze mi prijde dost tezky, kdyz ten chlap musi kazdy dne chodit do narocne prace, podavat vykon a v noci vstavat k miminu. Nevim, proste to beru tak, ze jeden z nas musi byt natolik fit, aby utahl ten pracovni napor a byl schopen tu rodinu zabepzecit. Asi je to v tomto smeru v CR trochu tvrdsi.
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-05-07, 11:50   #120
Nieuw Lid

Nationaliteit:
jasne. To mas pravdu. Jenze ja to mam jednoduchy v tom, ze muj manzel nepracuje pres den, ale jen vecer. Je to fin. poradce, takze ma zakazniky vecer a pres den si muze uzivat rodinu, nebo si zchrupnout.

Co se tyce te prace mas absolutni pravdu, ale opet ja pres den pracovat muzu, takze mam stesti.

Jinak samozrejme ze chapu ty, co chteji deti dyl. Kdo se na to jeste neciti, to nema delat. To je jasny.
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels