het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 26-05-07, 13:03   #71
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
goddart schreef:
Bericht bekijken
Nazdar devcata ( a kluci? ),
tak mam nekdy pocit, ze bud jsem svetla vyjimka nebo ziju v nejakym jinym Holandsku nez vy ... nebo mezi normalnejsima lidma... Nebo spis to bude tim, ze bydlim v Amsterdamu a tady abyste echt Holandana hledaly/i lupou...
prijed na navstevu jen v praci mam takovej pet, sest echt holandanu, kterejm nevysvetlis ani to ze ti nechutna kroket natoz aby sis jim dovolila na holandsko sahnout... mimo holandsko je jen spina a vsechno spatne zorganizovany...znam tu dost lidi s celkem omezenyma obzorama...
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-05-07, 13:10   #72
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
kacenice schreef:
Bericht bekijken
prijed na navstevu jen v praci mam takovej pet, sest echt holandanu, kterejm nevysvetlis ani to ze ti nechutna kroket natoz aby sis jim dovolila na holandsko sahnout... mimo holandsko je jen spina a vsechno spatne zorganizovany...znam tu dost lidi s celkem omezenyma obzorama...
To je ta holandska NATURA.
Kdyz se bavim o Cesku s cizincema, napr. Turkama nebo Marokanama, tak nema nikdo tak blby pripominky jako prave Holandani.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-05-07, 13:18   #73
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
goddart schreef:
Bericht bekijken
Nicmene k tem usim, me se to zda priblblej zvyk propichovat holcickam usi ( sorry, nechci se nikoho dotknout ). Me je nasi taky nechali propichnout coby malemu decku, doktorka mi to pichla blbe,takze kdyz mam nausnice, tak se mi to okamzite zaniti a pak chodim tyden s rudym uchem :snik: ... Takze jsem si ty dirky nechala zase zarust a je pokoj. Myslim, ze o tomhle si ma kazdej rozhodnout, az je dospelej...
No, ja mam nausnice od narozeni a nikdy jsem zadny problemy nemela. Ty usi se ti mozna zaniti proto, ze v nich nemas ty nausnice porad. Pozoruju to na moji holce.... ta si je taky porad vyndava a strka si tam vselijaky klumpy a pak s tim ma problemy.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-05-07, 13:25   #74
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Bericht bekijken
No, ja mam nausnice od narozeni a nikdy jsem zadny problemy nemela. Ty usi se ti mozna zaniti proto, ze v nich nemas ty nausnice porad. Pozoruju to na moji holce.... ta si je taky porad vyndava a strka si tam vselijaky klumpy a pak s tim ma problemy.
nebo mas proste hnisavy usi, me dokonce kdyz jsem byla mimco pani doktorka chtela uplne naveky nechat bez nausnic protoze mi to po pichnuti osklive zhnisalo, a to samy kdyz jsem si nechala pichnout dalsi dirku v patnacti... ale zjistila jsem kdyz to chvili vydrzim a nosim jen zlato nebo chirurgickou ocel prestane to hnisat...
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-05-07, 13:35   #75
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Bericht bekijken
To je ta holandska NATURA.
Kdyz se bavim o Cesku s cizincema, napr. Turkama nebo Marokanama, tak nema nikdo tak blby pripominky jako prave Holandani.
No, me uz se stal i takovy pripad, ze si ten Turek nebo Marokanec mysli,ze je neco vic nez "vychodni Evropa"...
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-05-07, 13:38   #76
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
nikuska schreef:
Bericht bekijken
Me dozrali predevcirem;stojime s pritelem u kasy v obchode,velky nakup,za pokladnou hooodne ukecana prodavacka,nicmene obdivovala nausnicky nasi male a neopomenula podotknout ze je to zakazane propichovat usi miminkum,tak jsem ji rekla ze jsme to nechali delat v cr a ona spustila o tom jak v cr 2x byla a jak je to tam krasne ale teda chudobne ze lide pro par korun udelaji cokoliv proto pry davali vetsi tringelty...... No to uz se lide zacali ohlizet aby si me poradne prohlidli ale tresinka nakonec pani rika: to se ti ale musel otevrit svet kdyz jsi sem do holandska prisla ze ???????
No a to uz si me prohlizeli i pokladni od ostatnich kas a kdyz ji rikam ze tady nemam nic co bych nemela v cr tak nevericne zirala! No ale mela jsem po nalade.
Ne,oni to mozna podvedome vi, ze na tom nejsme spatne, ale oni maji radsi takovy ty ubekavace, ktery jim prizvukujou - jo, jo, mas pravdu, u nas je to naprd, nemame poradnou praci, zijeme v chudobe, vsude korupce - ZLAATYY Holandsko! To by chteli radeji slyset!
Oud 26-05-07, 13:53   #77
Actief Lid

Nationaliteit:
Tak ja jsem mela zkusenost s Holandany v praci velmi dobrou, ale to bylo taky tim, ze jsme byli International Office a bylo tam hodne cizincu, takze oni se tak trochu museli prizpusobit nam. Dokonce dokazali vzit, kdyz jsme jim rekli 'Now you are really being very Dutchy'. To ale kazdy neumi a jsem za to dosud vdecna, ze jsem tam nemela typy, ktere vy holky popisujete.

Tak jako Holandani maji zafixovano, ze v CR je bida, tak zas lidi tady maji utkvelou predstavu, ze za hranicemi je lepe. Vrchlem je, kdyz se me ptaji, jetsli manzelovi nevadi tady byt....

Jinak ohledne te materske, jsem moc rada, ze jsem tady v CR. I kdyz se budou delat ted reformni zmeny, urcite to nebude jen 3 mesice. Moje tchyne vzdycky rika, ze ten chladny vztah, jaky maji casto holandske deti k rodicum, je dusledek toho,ze se deti odmalinka hden soupnou do jesli. nevim, zda na tom neco je, ale neprijde mi to nelogicke.

Almo, jestli uz ted te to v NL zpis stve nez cokoliv jineho, radim vam zkusit to s pritelem zde v CR. Prace alespon zde v Praze je hodne. Ja jsem taky porad cekala v NL, ze se mi tam zacne libit, a bylo to cim dal horsi. Nakonec jsme po 5 letech do toho praskli... Nechci vubec rict, ze to v NL bylo hrozne, ted jsem zpetne schopna ocenit spoustu kladu, ale prece jen jsem tam nikdy nebyla doma, at jsem se integrovala jak jsem chtela...
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-05-07, 14:01   #78
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken

Almo, jestli uz ted te to v NL zpis stve nez cokoliv jineho, radim vam zkusit to s pritelem zde v CR. Prace alespon zde v Praze je hodne. Ja jsem taky porad cekala v NL, ze se mi tam zacne libit, a bylo to cim dal horsi. Nakonec jsme po 5 letech do toho praskli... Nechci vubec rict, ze to v NL bylo hrozne, ted jsem zpetne schopna ocenit spoustu kladu, ale prece jen jsem tam nikdy nebyla doma, at jsem se integrovala jak jsem chtela...
Taky si myslim, ze to bude nejlepsi reseni. Myslim, ze je chyba i na me strane, protoze jsem cim dal tim vic vztahovacnejsi a nedutklivejsi... ze zacatku me to tak nezralo, jeste jsem se tomu zasmala, ale ted, kdyz mi nejaka koza ktera chodila do skoly s bidou do patnacti zacne vysvetlovat, jak co funguje, pac to urcite u nas nemame, tak toho mam opravdu dost.....A myslim, ze je to i tim, ze vidi, jak me to stve - jo ja jsem taky docela urazlivec....
Oud 26-05-07, 14:24   #79
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Bericht bekijken
Taky si myslim, ze to bude nejlepsi reseni. Myslim, ze je chyba i na me strane, protoze jsem cim dal tim vic vztahovacnejsi a nedutklivejsi... ze zacatku me to tak nezralo, jeste jsem se tomu zasmala, ale ted, kdyz mi nejaka koza ktera chodila do skoly s bidou do patnacti zacne vysvetlovat, jak co funguje, pac to urcite u nas nemame, tak toho mam opravdu dost.....A myslim, ze je to i tim, ze vidi, jak me to stve - jo ja jsem taky docela urazlivec....
Tak ja jsem se jednoho casu dostala az do situace, kdyz uz jsem nechtela poslochat ani NL televizi, protoze me proste vadil uz jen ten ton jazyka. Uznavam, ze to bylo precitlivele a prehnane, ale bylo to zpusobene taky tim, ze jsem v tu dobu potkavla dost omezenych lidi, kteri me poznamkami o chudem Cesku a pod uvadeli v nepricetnost. Proste jsem se vuci nim uplne zablokovala.
Jinak znam par lidi, co se vratili z NL aBbelgie prave z tohodle duvodu, tak asi zas tak nenormalni nejsme.:-) Ja uz radsi nic neplanuju, proste jsem rada,ze mame ted moznost to zkusit v CR a uvidi se. Pokud se budeme muset vratit, tak aspon budu mit o zkusenost vic a nebudu si to v NL tak brat...
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-05-07, 18:36   #80
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
goddart schreef:
Bericht bekijken
Nazdar devcata ( a kluci? ),
tak mam nekdy pocit, ze bud jsem svetla vyjimka nebo ziju v nejakym jinym Holandsku nez vy ... nebo mezi normalnejsima lidma... Nebo spis to bude tim, ze bydlim v Amsterdamu a tady abyste echt Holandana hledaly/i lupou...
Nicmene k tem usim, me se to zda priblblej zvyk propichovat holcickam usi ( sorry, nechci se nikoho dotknout ). Me je nasi taky nechali propichnout coby malemu decku, doktorka mi to pichla blbe,takze kdyz mam nausnice, tak se mi to okamzite zaniti a pak chodim tyden s rudym uchem :snik: ... Takze jsem si ty dirky nechala zase zarust a je pokoj. Myslim, ze o tomhle si ma kazdej rozhodnout, az je dospelej...
Ja jsem taky jednu dobu zila v Amsterdamu a taky mi tam bylo dobre,jenze tady jsou velke rozdily v lidech co se mest, vesnic nebo i provincii tyce.
Takze tim ze zijes v A'damu se v podstate setkavas s vice cizincema a nebo s takovym holandanem ktery je na cizince vic zvykly.
Jinak k tem nausnicim,myslim si ze to neni takova hruza jako je napr.ockovani. A kdyztak se muze v dospelosti rozhodnout ze je nechce a dirky nechat zarust.Kazdopadne ma ale usetrenou namahu a nejspis si to ani nepamatuje.Na svete jsou horsi veci.

Klarko moc by me zajimalo jak se dari tvemu priteli v cr,co na to rika,jestli je taky trosku rad ze je tam?
nikuska is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels