Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Ostatní
Nejen pro ceske maminky zijici v NL

Nejen pro ceske maminky zijici v NL

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 23-05-07, 22:02   #51
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
No Klarko souhlasim,tohle me holandane taky dobre naucili
To jejich stezovani....a tak jsem napsala stiznost na sekretariat a s tou pani jsem se tam hodne dohadovala ale je to potvora ,neda si rict
nikuska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-05-07, 22:04   #52
Actief Lid

Nationaliteit:
No jo, to je teda smula, takova baba tam, ani neumi jazyky, kolik schopnejsich a milejsich lidi by asi o tuto praci stalo, a maji smulu. Ja, kdyz jsem-neznala pomeru- po prichodu do NL usilovala o praci na ambasade, tak mi bylo receno, ze to je jedno z nejprotekcnejsich mist.. Soude podle pani Jare a jejich 'schopnosti' bych rekla, ze tam musela mit tu protekci velkou.
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-05-07, 22:12   #53
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
taky nechapu jak se tam mohla dostat.Kamaradka je slovenka a kdyz vyrizovala rodny list pro dcerku tak ji na jejich ambasade vysli vstrict se vsim ji pomohli,vysvetlili.I papirovani mela podstatne min Dokonce nepotrebovala ani profesionalni preklad,vazne,stacil jim jeji preklad a podpis.
nikuska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-05-07, 07:04   #54
Lid

já jsem ještě chtěla k tomu přechylování s -Ová.... jde to bez problému, jen na matrice při sňatku, když se domlouváte a musíte podepsat, jaké bude vaše společné příjmení, jedinný problém je v tom, že vaše příjmení musí končit na samohlásku - když to na samohlásku nekončí, tak se musí podepsat ještě nějaký jinačí papír - ten počítač jim to prostě nevezme
HanaFranky is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-05-07, 08:04   #55
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
HanaFranky schreef:
Bericht bekijken
jedinný problém je v tom, že vaše příjmení musí končit na samohlásku - když to na samohlásku nekončí, tak se musí podepsat ještě nějaký jinačí papír - ten počítač jim to prostě nevezme
Hanko, to ale uz nastesti neni pravda, jak jsem psala vyse, ja jsem se vdavala v 2007, moje prijmeni konci na -r a nemusela jsem podepisovat nic. Mozna maji v tom ty matriky trochu binec, ale mam pocit, ze tady v Praze se v tom slusne orientovali....
Oud 24-05-07, 09:40   #56
Lid

EJÍSEK's avatar

Nationaliteit:
Tak mě tady holky pěkně strašíte...no doufám,že se s takovým individuem nikdy nesetkám,a že to tady v ČR půjde hladčeji...i když s tou svatbou a tím příjmením ..to bude asi hustý...moje bude končit na "M"
EJÍSEK is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-05-07, 21:09   #57
Actief Lid

Nationaliteit:
Mame svatbu v CR, v srpnu a pred mesicem jsem byla vyrizovat v CR papiry. Moje nove prijmeni bude koncit na -s. Takze mi chteli dat -ova, a jinak jsem musela taky podepsat zvlastni papir, jakoze manzel je cizinec a ze jsem ceska obcanka, ale zijici trvale v zahranici. Zaroven mi vysvetlili, ze kdybych mela na konci samohlasku zadny -ova by mi nenutili. Zaroven jsem tam musela napsat jaky prijmeni budou uzivat deti, tak jsem tam napsala taky bez -ova. Bylo to na matrice v Brne.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-05-07, 12:01   #58
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
Mame svatbu v CR, v srpnu a pred mesicem jsem byla vyrizovat v CR papiry. Moje nove prijmeni bude koncit na -s. Takze mi chteli dat -ova, a jinak jsem musela taky podepsat zvlastni papir, jakoze manzel je cizinec a ze jsem ceska obcanka, ale zijici trvale v zahranici. Zaroven mi vysvetlili, ze kdybych mela na konci samohlasku zadny -ova by mi nenutili. Zaroven jsem tam musela napsat jaky prijmeni budou uzivat deti, tak jsem tam napsala taky bez -ova. Bylo to na matrice v Brne.
Tak ja uz to fakt nechapu. My jsme nic podepisovat nemuseli, ale zase zato jsme si nemohli vybrat prijmeni pro deti, takze holka tam ma -ova. Na muj dotaz, proc nemuze byt bez -ova, jako my dva, my bylo receno, ze to tam musi byt, at si s tim nedelam hlavu a ze az ze mi narodi dite, ze to zmenime na bez -ova.
Oud 25-05-07, 13:27   #59
Actief Lid

Nationaliteit:
Řekla bych, že některé úřady ještě nepostřehly, že se změnil zákon. Už neznám všechny detaily (někde na foru jsem o tom psala holandsky i s odkazem na ten zákon, takže komu se chce hledat...). Co vím, tak už není vůbec žádný problém mít příjmení bez -ová když je jeden z manželů cizinec. Pro děti by mělo platit to samé.
Oud 25-05-07, 13:51   #60
Actief Lid

Nationaliteit:
[quote=Lisa F.;161761]Řekla bych, že některé úřady ještě nepostřehly, že se změnil zákon. Už neznám všechny detaily (někde na foru jsem o tom psala holandsky i s odkazem na ten zákon, takže komu se chce hledat...).

Tak ja jsem nasla jedine tohle, ale neni tam ten zakon:
http://www.tsjechie.net/board/f23/mi...ght=achternaam
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Forumnavigatie

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.2.0 - RSS Feed