het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 30-06-07, 07:57   #151
Actief Lid

Nationaliteit:
[quote=czechr;168184][quote=Klarka;168139]Taky pozor, pokud mate ucet v CR, ze ktereho si prevadite sem penize nebo ho proste mate, tak ho taky musite priznavat v Nl danovem prohlaseni. To same, pokud vlastnite chalupu, chatu atd v CR. Danovy urad si toto muze zjistit i zpetne, takze bych nespolehala na to, ze ted se to nikdo nedovi. Ale to odbocuji.

Jo a jeste pozor s internet banking- pokud si ho v CR zridite a chcete s nim operovat v NL, musite mi ceskou SIM kartou, protoze na tu vam bude zasilan pristupovy kod pro transakci. Na cizi mobilni cislo to nezasilaj.
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-06-07, 10:35   #152
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
czechr schreef:
Bericht bekijken
Ahoj,

kinderbijslag jsou pridavky na deti a zwangerschapverlof je materska.
Materska se bere jenom v pripade, ze zena pracuje, pracovala, jestlize je zena v domacnosti pobira jenom pridavky na deti.
Ja jsem v domasnosti, tudiz materskou tady nedostavam, tak mam na ni narok v CR, zkratka se to nesmi brat dvojite.
V CR na socialce jim stacilo jenom me prohlaseni, ze tu materskou tady nepobiram, pac jsem taky nevedela, kde by mi tady takovy potvrzeni vydali.

Jinak na zahranicni ucet to vyplacet nejde, bylo mi receno, ze ja jako Cech nemuzu mit ucet v zahranici , tak jse si udelala ucet v CR , internet bankovnictvi, takze si ty penize pak sama prevedu na muj ucet tady.
tak to na tu materskou asi narok nemam,protoze ja jsem tady pracovala,pak me neprodlouzili smlouvu,tak jsem byla ma uwv skoro rok a 4 mesice z toho byla materska
To jsem ale blba ze me to nadoslo ale mela jsem za to ze ten zwangerschapverloof je spis nejaka tehotenska a ze se to s materskou v cr ani neda srovnavat.No nic tak aspon usetrim cas a nervy s vyrizovanim Ale o porodne si zazadam
nikuska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-06-07, 10:50   #153
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
nikuska schreef:
Bericht bekijken
tak to na tu materskou asi narok nemam,protoze ja jsem tady pracovala,pak me neprodlouzili smlouvu,tak jsem byla ma uwv skoro rok a 4 mesice z toho byla materska
To jsem ale blba ze me to nadoslo ale mela jsem za to ze ten zwangerschapverloof je spis nejaka tehotenska a ze se to s materskou v cr ani neda srovnavat.No nic tak aspon usetrim cas a nervy s vyrizovanim Ale o porodne si zazadam

Ahoj,

Ted to asi nechapu ja, ale jestli jsi ted s malou tady materskou nepobirala, tak si o ni v CR zazadej, spolu s porodnym.
Tady budes dostavat pridavky-kinderbijslag a v CR materskou, ktera je kolem 7 500, ted nevim presne.

No, ale jestli si tady tu materskou dostala, tak to uz na ni v CR narok nemas.
czechr is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-06-07, 11:02   #154
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
Chtela jsem se Vas zeptat, najde se tu nekdo kdo by vedel, jak bych mohla prelozit, ze syn dostal "buisjes" do usi.
Ja kdyz se to v CR snazim vysvetlit, tak mi proste nerozumi, co tim myslim :traan:.

A pak mam jeste jeden dotaz, slovo "krentenbaard", je to vyrazka, prevazne na obliceji, ale muze se udelat i na tele, v oku, vypada to trochu jako opar a je velice nakazliva. U nas to ted posledni dobou radi ve skole, nastesti toho byly moje deti zatim usetreny, pac to vypada dost nechutne.

Tak jestli nektera bude vedet, jak tyto dve veci prelozit, budu moc rada .
Oud 02-07-07, 14:13   #155
Lid

Nationaliteit:
Já mám 2 děti ( 17 a 11 ). Dceru jsem kojila téměř 4 roky a syna 3 roky. Na veřejnosti ( třeba v čekárně na vlakovém nádraží ) jsem kojila jen dokud děti byli opravdu malinké a na kojení závislé a s negativní reakcí jsem se většinou kupodivu setkávala od starších žen. Prý je dokázané, že je to nejlepší prevence rakoviny prsu :-)

To že v NL není mateřská alespoň 1 rok mi hodně vadí, protože je dokázané, že první 3 roky života jsou pro dítě a vztah s rodiči velmi důležité. Obě moje děti vyrostli v ČR. Syn se teď bude učit holandsky. Pokud se s přítelem rozhodneme mít společné dítě tak určitě budu trvat na tom, aby mluvilo jak holadsky tak česky a to nejen proto, že moje rodiče jiný jazyk neumí.

Pokud mají moje děti nějaký průšvih (hlavně hyperaktivní syn) tak přemýšlím jestli jsem dobrá máma a vychovávám je dobře. V psychologické poradně mě ,ale paní doktorka ujistila, že dobrá máma jsem když syn umí pozdravit, poděkovat atd. Na dceři už "výsledky"své výchovy vidím. Je samostatná a silná osobnost. Vím, že se na ní mohu spolehnout a věřit jí.Byla moje první dítě a myslím si, že mohu říct, že nejlepší je vychovávat podle své intuice. Myslím si, že dobrá máma instinktivně vycítí co je pro její dítě nejlepší a že někdy nejlepší neznamená rozmazlovat, protože na to může doplatit později jen dítě samo.

Držím vám palečky všem a mějte se krásně. Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř tak si užívejte, že se máte jak se máte a že to není horší
monce is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-07-07, 14:14   #156
Lid

Nationaliteit:
"krentenbaard" a není to pásový opar ?
Oud 02-07-07, 14:23   #157
Lid

Nationaliteit:
Ale to musí mít dítě českou národnost, aby ti vypláceli mateřskou v Čechách ne?
Nějak nepobírám jak ti můžou vyplácet mateřskou v Čechách když máš trvalé bydlíště v NL.
Fakt mě to zajímá a budeš moc hodná když odpovíš.

[quote=czechr;168136]Ahoj,

kinderbijslag jsou pridavky na deti a zwangerschapverlof je materska.
Materska se bere jenom v pripade, ze zena pracuje, pracovala, jestlize je zena v domacnosti pobira jenom pridavky na deti.
Ja jsem v domasnosti, tudiz materskou tady nedostavam, tak mam na ni narok v CR, zkratka se to nesmi brat dvojite.
V CR na socialce jim stacilo jenom me prohlaseni, ze tu materskou tady nepobiram, pac jsem taky nevedela, kde by mi tady takovy potvrzeni vydali.
Oud 02-07-07, 14:34   #158
Lid

Nationaliteit:
Můžu se ještě zeptat jak to máš s trvalým bydlištěm? Ty jsi registrovaná v NL, ale trvalé bydliště máš nahlášené v ČR ? Nebo to nemá vliv na vyplácení mateřské ? Stačí když jsi česká občanka?
Oud 03-07-07, 11:27   #159
Volwaardig Lid

nikuska's avatar

Nationaliteit:
Me bylo v cr na urade soc.zabezpeceni receno ze nase dite (jsem ceska,pritel holandan),bude mit obcanstvi oboji,ale v 18ti se musi pak samo rozhodnout,ktere chce.pak uz muze mit jen jedno z nich.

Co se tyce trvaleho bydliste,myslim si ze to ti v cr zustava,pokud si ho sama osobne,vedome v cr nezrusis.
Ja sama tady ziju 4 roky,mezitim me propadla obcanka v cr a tu jsem si v prvni rade musela znova vyridit a potom s ni teprve vybehat papiry potrebne ke snatku tady v nl.
Takze tam mam stale trvale bydliste i kdyz ziju a jsem registrovana tady.

K tomu aby ti materska v cr mohla byt vyplacena musis mit trvale bydliste v ceske rep.
nikuska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-07-07, 12:41   #160
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
[quote=monce;168479]Ale to musí mít dítě českou národnost, aby ti vypláceli mateřskou v Čechách ne?
Nějak nepobírám jak ti můžou vyplácet mateřskou v Čechách když máš trvalé bydlíště v NL.
Fakt mě to zajímá a budeš moc hodná když odpovíš.

Ja jsem si trvale bydliste v CR nezrusila, porad ho tam mam u rodicu.

Materskou a porodne muzes brat jedine, kdyz mas v CR stale trvale bydliste a dite ma ceskou narodnost, je nahlasene i v CR, ma cesky pas, ten k tomu, aby ti to vyplatily potrebujes.
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels