![]() |
|
|
#81 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
Nekde jinde na tomto foru jiz kdosi zminoval, ze Tarwemeel a Bakmeel jsou hrubsiho razu (takze uz je pouzivam), ale rada bych poridila celozrnnou mouku a hledat mlyn, kde by mi ji namleli, se zrovna nechystam. Jake jsou tedy tve moucni zkusenosti? |
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Volwaardig Lid
|
co jsem si vsimla,tak v supermarketech prodavaji rozne smesi na chleb,i z celozrnne mouky,ale co je primo v te smesi,to netusim,pravdepodobne kvasnicema,le jestli neco vic to nevim.Maji to normalne v regalech s ingrediencemi na peceni,mixi na dorty a tak.Ale jeste jsem to nezkousela.A ta jejich bakmeel je furt jemnejsi nez nase polohruba,neni to spatny,ale ...
A mate nedo figl na ty suseny kvasnice?Nejde mi to s tim! Chleba byl jak gumova porazka,ale alespon krasne vonel!![]() |
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
Pecu chleb pokazde jiny a mistni chlebove smesi me neuspokojuji (ty nechavam na priteli, kdyz se obcas rozhodne, ze bude pect on), proto hledam ruzne mouky. Laatst aangepast door evan; 03-04-07 om 22:08. |
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Lid
|
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
OK, Almicko, promiji se
to bylo stejne jasny,ze to nezustane jen u "nudneho" slovniku. Jinak teda holky, klobouk dolu, to cucim, jaky jste pekarky. Evi, na tu celozrnou mouku zkus bio-obchody, na internetu www.bakshoponline.nl, to je uplne kralovstvi domacich pekaru, objevila jsem ho nedavno a brzo jim asi poslu nejakou objednavecku .
|
|
|
|
#88 |
|
Volwaardig Lid
|
mila stania,
kvasnice = produkt k dostani ve zdejsich pekarnach, po smichani s vlaznym mlekem, trolikou cukru a spetkou soli = = kvasek a pak ostani = testo = po upeceni chleb. nebo podle druhu mouky take kolace. peceni neni muka, chce to jem cvik a trpelivost! |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Lid
|
omylem jsem napsala kvasek, ale mela jsem na mysli kvas. coz je velky rozdil. ted uz se pecou chleby take ze suseneho drozdi, obzvlaste v domacich pekarnach.
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Nieuw Lid
|
ja si delam kvasek sama a po 3 dnech z nej pecu chleba.100g mouky,100 ml teple vody.Nechat den uzavrene,napr.ve sklenene nadobe.Druhy den pridat opet 100g mouky a 100 ml vody.Opet 24 hodin nechat.Potom 200 g mouky a 200 ml.vody.Delaji se bublinky a trosku to smrdi.Protoze to kvasi.Pouzivam mouku z biopotravin,takze chleb je bio kvalita.
Je to zmena po tech toustovych chlebech.Mam i dobry recept na dalamanky,ale ty delam ze suseneho drozdi.Tak pokud bude zajem.![]() |
|
|
|