![]() |
|
|
#31 |
|
Actief Lid
|
nejaky jednodussi recepty by nebyly?
![]() |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Actief Lid
|
Kuskus je prakticky tvrdozrnná pšenice zpracovaná do drobných kuliček. Běžně se kuskus vyrábí z bílé pšenice. Z kuskusu je možné připravit celou řadu pokrmů - slaných i sladkých. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Běžný způsob jeho přípravy je takový, že na 1 díl kuskusu připadnou 2 díly vody, kterou osolenou přivedeme k varu. Potom ji odstavíme a nasypeme odměřené množství kuskusu a necháme cca 10 - 15 minut stát. Pročechráme vidličkou, promícháme s kapkou oleje - nejlépe extra panenského a pak kombinujeme s přísadami, které jsme si vybrali.
PS: omlouvam se za kvalitu obrazku, je to fotka porizena doma v kuchyni ![]()
Laatst aangepast door goddart; 13-03-07 om 16:23. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Lid
|
Prosim Vas damy ( a pochopitelne taky panove ) skoncete a zavrete tenkhe 'topic' Mne se tek sbihaji sliny ze si porad musim utirat stul. A kdyz si uvedomim ze zitra budu mit zase brambory maso brokolici ale jenom trochu jinak je mi skoro smutno. Manzelka ( prava halandanka - dobra duse) se naucila napriklad od svagrove super ceskou bramboracku - a poprve kdyz ji delala sama tak byla vynikajici ale tak asi tak po pate uz ta ceska bramboracka byla zase hollandska zeleninova s bramborama. To same s buchtama, kolackama, svickovou, ovocnymi knedliky a.t.d. vsechno dostane driv nebo pozdeji takovy 'nizozemsky smrnc) Ceska kuchyne je tedy asi ne moc zdrava - je dobra tak pro drevorubce a nastavajici matky - ale je tak dobra, dobra, dobra, dobra,. ( no doufam ze asi tak za tri tydny uz zase budu jist mozna nezdrave ale bude mi tak chutnat !!!!!!)
Ja myslim ze prava stara hollandska kuchyne je asi stejna jako v Anglii. A Anglicka kuchyne je trest bozi. ( Snad jenom ve scandinavii je to jestew horsi) Zkratka tady - v severozapadni evrope - umi lip premyslet nez varit. A my - v Cechach - jsme tedy nemeli treba Spinozu ale zit jsme umeli vzdycky. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
jedine lange vingers,ale jsou moc pocukrovane a umele lepsi jsou nase ceske,ale ty jsem tu jeste nevidela...:snik: najdes je skoro vsude v obchode. piskoty mi je vozi...balicek nikoho nezabije...
|
|
|
|
#39 |
|
Nieuw Lid
|
tak to je skoda,ja mam vzdycky plnej kufr jinych ingredienci na vareni a caju a mam strach,ze se mi ty piskoty rozbiji.
Jojo cesky jidlo je nejlepsi i kdyz nezdrave,ale ja to stridam.Ucim se ty holandsky zeleninovy jidla a celkem to jde,Takovej "'Borenkohl'" nema chybu.Nebo shoarma"'jehneci'"zapecene se spenatem a bramborou kasi.Albert ma casopis na vareni hned u vstupu,tak to zkousim. Ale takovy kedliky s povidlim a makem.Hmmm.Ale kde tu sehnat povidli? |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
PS: az je zase koupim, vyfotim a placnu sem...
|
|
|