|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#11 |
|
Actief Lid
|
ja jsem spis takovej minutkovej typ, tak jestli chcete zkusit recept co je hned tak nabizim mexicke tortilly:
tortilly (nejlevnejsi v xenosu) nejakej salat,treba ledovej kureci maso opeceny na panvicce s mexickym korenim zelenina kterou mate radi doporucuju navrch kukurici a nejakej dressing - treba takovej ten whisky neco:-) vsechny ty veci zabalite do tortilly a naskladate na hromadu a hodite na dve minuty do mikrosky, hotovo hned a zarucene uspesny ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
udelas si platky naklepes si je, opepris, osolis a potres horcici, a zabalis do nich burta syr, okurku a sunku a jehlama si to chytis a tyhle balicky osmazis na oleji, aby se ti to maso osmahlo spolu s cibulkou na kostky, pak to zaprasis moukou, pak to podlejes a dusis do mekka, no a na konec to zahustis smetanou a hotovo dvacet ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Actief Lid
|
jak se rekne holandsky krupicka?
ja ze jsem posledne chtela delat bramborovy knedliky a priteli jsem anglicky vysvetlila co potrebuju a on stejne koupil neco jinyho, takze pak ty knedliky byly pekne hnusny ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Jinak klasicky cesky knedliky tu neudelas, nemaji hrubou mouku. Jediny reseni je zajit k mlynari, kterej ma malovyrobu a mele jeste "rucne" a ti mivaji ruzny druhy mouky... Anebo vubec nejlepsi reseni je zasobit se v Cesku - hotova smes na bramborove knedliky, do ktere se pak pristrouhaji cerstvy bramburky,aby to smakovalo, hruba mouka, polohruba mouka, mouckovy cukr, predvarena cocka a hrach, mlety mak, kroupy a krupky... Jo, holky a jeste me tak napada: Cerstve kvasnice ( kostku ) v Holandsku sezenete u Turku.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Actief Lid
|
Nakupujeme papani aneb bludny Cech v holandskem obchode
ahoj kotatka,
tak me napadlo, pri pohledu do rubriky vareni, ze by mozna bylo dobre, udelat takovy maly prehled toho, jak se co jmenuje ( co se neda tak snadno odvodit ), aby tu holky, co v tom jeste nejsou tak zbehle nebloudily tri hodiny po Albert Heijnovi ve snaze najit zakysane mleko... Spravne, vzpominam na sve zacatky. Tak kdo si co vzpomenete, s cim jste meli problem nebo nevedeli jak to nahradit, popr. se chcete na to same zeptat svych zkusenejsich kolegynek - kucharinek, tak sem s tim, piste, vymyslejte, v hospode je mista dost. Prosim do teto rubriky zadne recepty nebo co mam/nemam rad!!! Dekuji vsem a tady mate par ode me: slehacka - slagroom smetana na vareni - kookroom zakysana smetana - creme fraiche zakysane mleko - karnemelk mouka - meel prasek do peciva - bakpoeder kvasnice - gist kip - kure varkensvlees - veprove rundvlees - hovezi lamsvlees - jehneci
|
|
|
|
#16 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Actief Lid
|
Jo a chobotnici musis pred varenim rychle zmrazit. Nebo ji jakoze naklepat, tou rovnou (hladkou) casti palicky na maso.
|
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Actief Lid
|
panermeel - strouhanka
nemaji tu uzene maso |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Ahojky Baro,
na sopak kupuju syr Athos Feta (kol. 1,50), vydrzi i na tri salaty, nebo potom jakykoliv jiny Feta syr. A musle pripravuju takto: Prve se musi musle zkontrolovat, takze do hrnce dam studenou vodu, vsypu tam ty musle a necham je tam deset minut. Za tu dobu by se mely vzpamatovat a zavrit, protoze v krabici byvaji podchlazene a necinne. Taky se z nich jeste odplavi drobne necistoty, pisek ap.. A pak uz do druheho hrnce zase se studenou vodou vyberu vsechny, co jsou zavrene a ty co jsou otevrene, tak jeste poklepu po skorapce lzickou a pokud se zavrou, vhodim je taky k vareni a ty co se nezaviraji, tak vsechny vyhodit, ty jsou totiz zkazene. (v jednom 2 kg baleni jich byva spatnych tak 7-10 kusu) No a k nim pak pridam dve mrkve nakrajene na kolecka, nakrajeny porek, pulku cibule na jemno nakrajenou a prileju asi 2 dcl mlika pro zjemneni nebo dalsi varianta misto mleka je 1 dcl bileho vina. Pak jeste existuje sacek "Mosselen kruiden", ale pokud tam to bylinky nejsou, tak to ani chuti nevadi... Potom na to soupnout poklicku, no a az voda zacne vrit, tak cca. 10 minut nechat povarit, musle se otevrou, neni na skodu je obcas promichat, ty spodni jsou samozrejme rychleji hotove. A pak uz je to jedle! Ale tentokrat zase jenom ty otevrene pro zmenu! Ktere zustanou po vareni uzavrene jsou taky spatne, ale to se mi stalo jenom jednou, ze jsem nasla jednu zavrenou, jinak nikdy...K tomu se prodavaji v obchode Dip sausen, nejlepsi je takova plastova krabicka, jsou tam tri druhy chuti v jednom! ![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
ale losos mam rada..nejlepsi je lososova pomazanka co se da koupit v cr... a jak jsem tu delala au pair ma hostmother delala super pastu s kousky lososa ,zakysanou smetanou,cibulkami peprem a soli....vyborne to chutna a je to rychlovka...ja to delam i s tunakem z konzervy mnam .... jinak knedlik kupuji v nemecku,ale neni to ono jak nas cesky .maji ho uz nakouskovany takze super.ani drahy neni. mozna se tam najde i bramboryvy v prasku,ale jeste jsem po nem nekoukala,protoze jsem mela dost doma...uz dosel a tak budu hledati.jsem rada,ze mam nemecky kaufland 10minutek autem,jinak bych se asi po.... ty jejich blafy se nekdy neda jist ... ani moc nepecou..u nas se doma peklo kazdy tyden neco ... mnam .... hned bych si dala misovy rezy nebo prosivanou deku...
|
|