![]() |
|
|
#51 |
|
Lid
|
palacinky=pancake
bramborova kase=aardappelen puree[/quote] nezlob se, ale dovolim si te opravit palacinky = pannenkoeken bramborova kase = aardappelpuree co jsem ja ze zacatku hledala byl kmin. ja myslela, ze drceny kmin je komijn, ale to byl omyl. kmin = karweizaad |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Volwaardig Lid
|
Taky jsem si myslela ze nesezenes,ale da se koupit ,ne jako tak jako u nas nekolik druhu,ale libovy uzeny vakuove zabaleny v obchodech maji.Rook ham,nebo tak nejak a da se to bastit i s tema knedlikama,nebo do salatu a tak.
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
Nieuw Lid
|
Nevite nekdo jestli je stejny nazev lilek a baklazan,Aubergine holandsky?Mate nejake zkusenosti,nejaky recept?Jak to chutna?Vsichni to tay kupuji,ted je akce,tak bych rada zkusila nejake jidlo.Moje kucharka-kniha,uvadi pouze nazev baklazan.Tak abych neuvarila neco jineho.
![]() |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
. Zatím posílám obrázek...
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Záleží na prodejci a značce... Někde najdeš na krabičce komijn/zaad/, někde karwij/zaad/ a někde kummel... ale všecky tři názvy jsou správné. zázvor = gember Komu se stýská po perníku, doporučuju KRUIDKOEK, sice slabá náhražka, ale když je nouze nejvyšší ovesná kaše = havermoutpap ovesné vločky = havermout tenké nudle do polévky = vermicelli pasírovaná rajčata / protlak = gezeefde tomaten / tomatenpuree
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Moderator
|
Citaat:
český kmin, který se používá do chleba, je Kmin lucni / Kmin korenny (Carum carvi). Carum carvi je holandsky Karwij, takže chlebový kmín is karwijzaad. Komijn (Cuminum cuminum) je česky Řimsky kmin. |
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Lid
|
Citaat:
Jenže stejně mi ten římský kmín v bramboračce nechutnal. Má úplně jinou chuť a voní také jinak, takže si buď vozím ten pravý český a nebo teda karwijzaad |
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Actief Lid
|
volam o pomoc
: jak se rekne holandsky listove testo a kde bych ho nejlip nasla v obchode? budu pect navecer, tak abych to odpoledne nehledala dve hodiny po obchode...![]() |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Actief Lid
|
Jak se to rekne to zrovna nevim, ale maji ho tu jen mrazeny. Takze mrkni do mraziciho boxu, nekde kolem pizzy nebo tak, je to takova ctvercova krabicka, videla jsem jenom fialovou s obrazkem nejakyho satecku s ovocem. Vevnitr je deset ctverecku testa. Je to tam i napsany, ze je tam deset kousku. Chutna dobre.
|
|
|
|