het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 26-06-07, 18:04   #121
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Rena schreef:
Bericht bekijken
To nejen Holanďani. Viděla jsem onehdy v jedné pražské hospodě Poláky jíst vepřo-knedlo-zelo rukou. Naskládali si na knedlík maso a zelí a jedli to jako sendviče. Jen ta šťáva byla trochu na obtíž.
Rena

tak to neres,muj manzel si je namaci do gulase...
ale jen doma ,v cechach jedl jako slusnak cloek vidlickou a nozem...
Oud 26-06-07, 19:46   #122
Nieuw Lid

Nationaliteit:
K tem knedlikum.

To neni reklama na jinou stranku, ale je to dlouhe na to, abych to cele opisovala, tak Pasquale promin.
Takze, kdyz si tuknete na www.kudlanka.cz a pak na "nejen duse" na puvodni kudlance, tak uplne ze zacatku nekdy v roce 2004 je tam recept na "vlnene knedliky". Jsou to knedliky delane v mikrovlnce. Autor (zije v Americe) tam sice pouziva hrubou americkou mouku Vondra, ale protoze se nevari ve vode, tak bych tam klidne dala tu holandskou hladkou. Nemam to vyzkousene, protoze jezdim casto do Cech a vzdy si privezu hotove a dam zamrazit, ale za pokus to stoji. V teto rubrice jsou jeste asi tri dalsi recepty na knedliky pro lidi, kteri ziji v cizine a maji tedy problemy s hrubou a polohrubou moukou.
Na teto strance najdete i recepty na chleba a rohliky od Cechu zijicich v cizine a samosebou i diskuze s tim souvisejici.

Mak se da koupit tez v tureckem obchode. Jednou jsem nekde cetla radu pro ty, kteri nemaji mlynek na mak. Tedy mak se svari s mlekem (jen tak aby byl ponorem), nechat chvilku vychladnout, on tim nabobtna a pak rozmixovat. No, a patom uz je postup stejny - pridat cukr, kapku rumu.......
Yarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-07-07, 15:52   #123
Actief Lid

Nationaliteit:
kdo mi poradi-sem si nasla takovej jeden recept a tam stoji ,ze mam pouzit 250g smetany ke slehani-to ktera to je- kookroom nebo normalne slagroom v tech kelimkach
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-07-07, 15:55   #124
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
kdo mi poradi-sem si nasla takovej jeden recept a tam stoji ,ze mam pouzit 250g smetany ke slehani-to ktera to je- kookroom nebo normalne slagroom v tech kelimkach
slehacka = slagroom (v kelimku)

Co budes delat?
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-07-07, 16:18   #125
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Bericht bekijken
slehacka = slagroom (v kelimku)

Co budes delat?
ale neco na zpusob kure na paprice,se ucim trochu varit
Oud 07-07-07, 17:28   #126
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Tak to muzes podle me pouzit i tu kookroom...
Oud 07-07-07, 18:22   #127
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj Kyty, zdravi. Nevim jaky recept jsi si vybrala, ale pokud se jedna o kure na paprice, tak z me zkusenosti je nejlepe pouzit opravdu tekutou slehacku. Ja pouzivam tu sterilovanou z Aldi, je levna. Kookroom je v podstate stejne, jen drazsi. Tak at se ti recept povede, dobrou chut.
Oud 07-07-07, 18:26   #128
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Yarka schreef:
Bericht bekijken
Ahoj Kyty, zdravim. Nevim jaky recept jsi si vybrala, ale pokud se jedna o kure na paprice, tak z me zkusenosti je nejlepe pouzit opravdu tekutou slehacku. Ja pouzivam tu sterilovanou z Aldi, je levna. Kookroom je v podstate stejne, jendrazsi. Tak at se ti recept povede, dobrou chut. To je jedno z mych zamilovanych jidel. Samozrejme s knedlikem, ale s ryzi nebo gnoky je to take super.
Porad mi to odpovida, ze moje odpoved je prilis kratka, ja uz nevim co dodat, tak jeste jednou dobrou chut......
Oud 07-07-07, 18:28   #129
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Takze reaguju jeste jednou, bohuzel se nekde stala nejaka chybicka, asi kancelarsky sotek zapracoval,omluvam se. Jinak zdravim z Ossu.
Oud 07-07-07, 21:40   #130
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Yarka schreef:
Bericht bekijken
Takze reaguju jeste jednou, bohuzel se nekde stala nejaka chybicka, asi kancelarsky sotek zapracoval,omluvam se. Jinak zdravim z Ossu.
diky za rady,tak snad se to povede a nebudu to muset vyhodit-coz se mi uz kolikrat stalo,ze me by asi kucharka nebyla,bych si nevydelala ani na slanou vodu
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels