![]() |
|
|
#101 |
|
Actief Lid
|
Cokozrouti teste se... lakavy recept z AH AllerHande 04 2007
Cokoladovy chlebicek s tresnovym dzemem
200 g zmekleho masla 100 g cukru 1 sklenice tresnoveho dzemu (340 g) 5 vajec 200 g zelfrijzend bakmeel - samokyprici mouky 50 g kakaa 200 g horke na kousky nalamane cokolady 50 g tmave cokoladove ryze cili hagelslag (puur) forma na chlebicek 26 cm Troubu predehrat na 175 ºC. Maslo a cukr vyslehat do peny. Dzem ohrat na 45 sec v mikrovlnce, aby byl tekuty. Zaslehat do masla a pak pridat vejce. Prosit mouku, kakao a spetku soli do misy s maslem a dobre proslehat. Nalit do formy a pect 45 - 50 minut. Po vyjmuti z trouby nechat vychladnout Rozpustit cokoladu, chlebicek podelne rozkrojit, jednu polovinu natrit cokoladou a druhou na ni prilepit. Chlebicek polit zbytkem cokolady,na povrchu posypat hagelslag a nechat ztuhnout... Spapat a pak hura dve hodiny na kolo! Dobrou chut ![]()
|
|
|
|
#102 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
no ja si pecu chleb sama a je opravdu jak nas cesky,jakou radost jsem mela,jak se mi povedl... je to jednoduche jak fackaa ted jsem onasla v kaufu v nemecku mouku,kd eje dokonce i kvasek stoji to 69 centu a da se tam uz jen voda zamicha necha kynout a sup do trouby maji vsechny druhy,tak jsem stastna a dnes ke grilovacce je cerny a svetly mnam.... z toho jejich nakrajeneho chleba se clovek nenaji...
|
|
|
|
#103 |
|
Actief Lid
|
Nemuzete me nekdo poslat recept, na ten normalni chleba? Diky b.
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Nieuw Lid
|
Recept
Děkuji všem za zveřejněné recepty. Také přidám jeden na koláč:
Koláč z křehkého těsta 300 g hladké nebo polohrubé mouky 100 g cukru krystal 80 g tuku, 1 vejce ½ prášku do pečiva 3 – 4 lžíce mléka citrónová kůra vanilka (asi ½ vanilkového cukru) (pokud 2 vrstvy na větší hlubší plech je třeba dvojitá dávka) Suché přísady prosijeme na vál. Tuk rozdrobíme nebo rozsekáme do mouky. V mouce uděláme důlek, do kterého přidáme vejce a mléko. Napřed těsto zpracujeme nožem, pak rukama. Těsto rozválíme a položíme jednu vrstvu na vymazaný plech. Na tuto vrstvu můžeme nastrouhat jablka, přidat cukr a skořici a posypat ořechy a rozinkami nebo ji můžeme potřít tvarohem (asi 500 g), který nejprve rozetřeme s vejcem a cukrem. Na to pak položíme rozválenou druhou vrstvu z těsta, kterou potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pokud použijeme rebarboru, stačí jedna dávka a navrh zasypeme drobenkou (rozemneme v ruce 50 g hrubé mouky, 40 g cukru a 40 g tuku) Pečeme asi při 180°C asi půl hodiny nebo i více do růžova. Laatst aangepast door Ivik; 19-04-07 om 16:34. |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Nieuw Lid
|
Fudge Brownies
A jeste jeden velmi dobrý, rychlý a velmi kalorický recept:
Fudge Brownies od Danielle Evans 125g + 2 lžíce másla 6 lžic kakaa 250 g cukr krystal 2 vejce 1 čajová lžička vanilkové tresti (nebo vanilkový cukr) 190g hladké mouky čokoládová poleva (nemusí být) 1. Zahřejte troubu na 180°C. 2. Smíchejte máslo, kakao, cukr a vejce až se spojí. 3. Přidejte mouku a vanilku a smíchejte spolu. 4. Jestli chcete, přidete čokoládovou polevu a rukama smíchejte. 5. Pečte ve vymazaném pekáči. 23x23x5 cm 6. Pečte 25 minut. Dodržujte čas, abyste nepřepekli nebo nepřipálili. Nakrájejte na kousky, když je moučník ještě teplý. Na větší pekáč je potřeba dvojitá dávka a peče se asi o 5 min déle. Přidávám čokoládovou polevu, aby těsto bylo víc vlhké, ale to není nutné. Ta poleva je jako na pohár. Nepřidávám konkrétní množství. Nedopečené brownies jsou lepší než přepečené. |
|
|
|
|
|
#106 |
|
Actief Lid
|
Hrnkova buchta
2HRNKY POLOHR.MOUKY,HRNEK CUKRU,1VANILKOVÝ CUKR,1HERA-SMÍCHÁŠ-TO JE JAK DROBENKA-NECELÝ HRNEK ODEBEREŠ.DO ZBYTKU PŘIDÁŠ 2VEjCE,NECELÝ HRNEK MLÉKA A PRÁŠEK DO PEČIVA-ZAMÍCHÁŠ A NA VYMAZANÝ A VYSYPANÝ PLECH VYLEJEŠ-POKLADEŠ OVOCEM A POSYPEŠ ZBYTKEM DROBENKY Z HRNKU.PEČE SE TO NĚCO PŘES PŮL HODINY. mnam mnam tuhle mamka delala skoro kazdou nedeli,jak jsem byla mala
|
|
|
#107 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Bily chleb 500g hladke bile mouky 2 lzicky soli 7g suseneho drozdi 3 lzice olivoveho oleje 300ml vody V mise smichame mouku, sul, drozdi, udelame dulek, dame tam olej a vodu a dukladne promichame. Je-li testo tuhe, pridame dve az tri lzice vody. Testo polozime na pomouceny val a hneteme, az bude "sametove hladke" ulozime ho do lehce vymastene misy a dame kynout. Po hodine znovu radne zpracujeme (odrazime), udelame z nej kouli a dame na plech jeste na hodinu kynout. Predehrejeme troubu na 220 stupnu, horkovzdusnou na 200. Pochnik pomoucime, nozem na nej udelame kriz a dame pect, peceme do zlatohneda, cca 25-30 minut. Upeceny bocnik ma znit na poklep dute, mel by chladnout na mrizce. Pred pecenim muzeme bochnik jeste potrit mlekem nebo vejcem. Tmavy chleb 350g jemne celozrnne psenicne mouky 100g jemne mlete spaldove mouky 50g zitne mouky 2 lzicky soli 7g suseneho drozdi 100g slunecnicovych seminek 25g kminu 50g maku 70ml melasy sezamova seminka na ozdobu tuk na vymazani misy 300ml vody Postup stejny, nejprve smichat suche prisady, pak vodu a melasu. Kyne asi dve hodiny, pak odrazit, obalit kouli v sezamovych seminkach a pak na hodinu kynout na plech. Peceme stejne jako bily. |
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Lid
|
Ahoj vsichni,zkuste mrknout tady,myslim,ze tam najdete vse co potrebujete. www.ceskahospodynka.cz
![]() |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Nieuw Lid
|
Mnamka
Ahojky, vsechny zdravim!
Jsem zde nova, toto je muj prvni prispevek. Prikladam recept na velmi jednoduchou veceri, kterou dnes budeme mit. Chtela jsem pred casem udelat plnene knedliky, ale kvuli nedostatku uzeneho masa jsem je udelala se spicky (spekreepjes). Udelate klasicke bramborove knedliky (ty delam z prasku z CR, ale na internetu jsou i recepty na prave domaci), k tomu koupite bile nebo cervene zeli, ktere uvarite s cukrem a trochou octa a na panev hodite ty spicky (nedavam pod to zadny tuk, sami o sobe maji dost tlusteho masa, ze ktereho vytece spousta omastku), dokud nebudou udelane. Je to vynikajici, rychle, ale take nezdrave a mastne. Jeste me napadla jedna vec do slovnicku. kukuricny skrob - maizena Dekuji za typ na mak v biopotravinach, objevila jsem ho jen na trhu u korenarky, ale za silenou cenu 12€ za kilo! Mam tady dokonce i stary mlynek na mak od babicky, takze ted budeme makovat o 106. P.S.: pokud se mi ozve nekdo z Groningenu a okoli, rada se s kymkoliv seznamim. |
|
|
|