het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 07-02-05, 15:06   #11
Actief Lid

Nationaliteit:
Re: Je mi tak nejak...

Moje zkušenost je, že když pořád pendluješ mezi oběmi zeměmi,je to jen horší. Nejhorší depka je přece po návratu z domova. Mně se před několika lety taky vždy hodně stýskalo po Holandsku, když jsem se po dovolené vrátila do Čech. Pak jsem začala jezdit dvakrát za rok a hned to bylo lepší. A celkově se prostě musíš rozhodnout, kde chceš žít. Když jsi pro sebe rozhodnutý, že to má být v Holandsku, tak to bude taky lepší.
Lisa F. is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-02-05, 15:20   #12
VIP Lid

barbie's avatar

Ja si taky myslim, ze jezdit moc casto do Cech neni dobry. Pak nevis, kam vlastne patris. Ja kdyz jsem napr. v Cechach delsi dobu, tak uz se zase tesim do Holandska, do toho sveho a znameho.
Myslim, ze pokud ma nekdo depku, tak cesky pisnicky, filmy atd. spise muzou uskodit nez pomoci. To je moje zkusenost.
Ale kazdy to prozivame samozrejme jinak.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-02-05, 19:18   #13
Volwaardig Lid

jája's avatar

Ahoj,možná Tě tenhle trochu rozveselí:Zastaví policajt vožralýho řidiče,ten vystoupí a jak to v něm hrkne,tak milýho poldu od hlavy až k patě poblije a ten na něj řve:Vyyy prrrase a ten vožralej na to odpoví:já že jsem prase...?Podívejte se na sebe jak vypadáte!!!
jája is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-02-05, 20:51   #14
Moderator

pepo's avatar

Nationaliteit:

Martine, kdepak jsi? Slavis carnaval a chystas si odpoved?
Vidis, ze si delame starosti!
pepo is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-02-05, 11:38   #15
Volwaardig Lid

Martinez's avatar

Nationaliteit:

Ahoj lidicky!

Dekuji Vam vsem za otevrene reakce. Ani me neprekvapilo, ze nejsem jediny ktery proziva silny stesk po navratu z "domova". Bydlim tu jiz skoro 13 let (ve Frislandu!!)a za tu dobu jsem se dost dobre adaptoval. Pisu a mluvim perfectne holansky a taky Fris. Tady na severu moc Cechu neni, alespon dotedka jsem si jeste s nikym nedal kavu.

S tim tipem od Sarky se uz nejaky ten rok zabyvam. Pracuju od nevidim do nevidim, coz nakonec rezultovalo k zalozeni vlastni firmy. Hrozne me to bere. Od malicka jsem byl hotovej do muziky a to od folkovy az do metalu. Zpival jsem 12 let ve sboru jako jedinej kluk mezi 60 holkama. Tak se svete div, ze ted se zabyvam organizaci muzikalnich predstaveni a ruznych party. Davam tomu vsechen volny cas a sve srdce.

K tem partnerkam (Pepo)...mel jsem zde par vztahu, ale k nicemu to nevedlo. Uz jsem se drive na foru vyjadril k tematu holanske zeny, tak se nebudu opakovat. Dnes uz vim, ze jedina natura ktera se ke mne hodi je Ceska. Jsem jeste mladej tak si jeste pockam. Ja jen doufam ze se s ni jednou potkam a oba to budeme vedet.

Moc vam vsem dekuji za reakce, hned se mi udelalo trosku lip.

Zdravime Vlka..
Martin
Bijgesloten afbeelding
Bestandstype: gif 43021-9989.gif (30,7 KB, 11x bekeken)
Martinez is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-02-05, 12:30   #16
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Martinez schreef:
Dnes uz vim, ze jedina natura ktera se ke mne hodi je Ceska.
Martine, a co najit si tady nejakou Cesku? Uplne chapu tvuj postoj k holanskym zenskym, ja mam to samy s muzskyma. Ani uz se nesnazim jim dat sanci. Snad je tady dost Cesek, ktery tady studujou nebo pracujou jako au-pair? Chce se to jen porozhlidnout....Pri tvy praci to snad nebude takovej problem?
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-02-05, 13:19   #17
Actief Lid

Nationaliteit:

A Martine, co tě tam drží? Neuvažoval jsi někdy o úplném návratu? Tady se taky žije dobře. V jiných diskusích jsem si všimla, že hodně Čechů (tedy Češek) je v Holandsku nespokojených a drží je tam akorát lepší životní úroveň (to jsou jejich vlastní slova, ne moje interpretace). Ale tady je to už o něčem jiném než před 13 lety. Navíc, kdo je šikovný, ten se chytne snad všude. Kdyby mně se tak strašně stýskalo po Holandsku, tak bych už dávno byla zpátky.

Jinak obdivuji, že umíš frísky! Já když to slyším, tak moc nerozumím.
Lisa F. is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-02-05, 14:43   #18
Volwaardig Lid

Nationaliteit:

Ahoj Martine,
Muj pritel je Fris, ale bydlime v Utrechtu. Na mne, kdyz prijdou takoveto "chmury", tak si rikam, ze v Cechach bych mela spatnou naladu taky, ale nemela bych se na co vymlouvat. Nekdy to pomuze.
Nejvetsi debku jsem mela, kdyz jsem se vracela loni s Cech. Byla jsem asi 5 tydnu tehotna a v autobuse jsem potkala jednu pani, co tu zije 20 let. Ta ni vypravela, ze kdyby to mohla vratit, tak by jse nikdy neodstehovala. A pak jsem cetla rozhovor s Hutkou a M. Simkem, kteri v NL, taky nebyli stasni. Ale Pepa ma pravdu s tim porovnavanim,
a cilema.
Jinak znam ve Frislandu dve Cesky. Moje segra bydli v Grou a moje svagrova v Berlikum. Svagrova vyborne vari {hlavne svickovou a knedliky} a ma v Cechach tri syny v tvem veku.
Takze, se tam urcite muzes stavit na rizecky. Jinak segra studuje HBO a rikala, ze tam potkala par ceskych studentu a studentek. U ni se taky urcite muzes zastavit.
Malina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-02-05, 17:45   #19
Volwaardig Lid

Martinez's avatar

Nationaliteit:

Co me tu drzi?
Sance. Ve svem byznysu tady mam moznost rust a zdokonalovat se. Neni to vejvar (financne), ale vzdycky se tu najde nejaka ta instance ktera dobre plany hodnoti kladne a dava na to "subsidie"(promin nemam ceske slovo). Samozrejmne se snazim delat i trochu komerce, protoze z trochy penez jeste nikdo neonemocnel, ale zatim to staci tak akorat na nejnutnejsi vydaje a potreby.
Zkusil jsem bydlet v Cechach, bylo to na prelomu 2001-2002. Vzal jsem si pul roku volno a zkusil jsem stesti. Brzy jsem prisel na to ze tam uz nemam budoucnost. Po tolika letech tady mi moji pratele a rodina prijdou jako alkoholici, veskere instance maji velmi pomaly pohyb a vubec ta volnost sama o sobe a volnost mysleni kterou tady hodnotim jako pozitivni my tam moc chybela. Navic bych musel zacinat uplne od zacatku, tady preci jenom nejaky ten kredit uz mam (ve vsem oboru). NE - vratit se zpet bylo k breku.

Jinak Malino-ty rizecky bych si teda dal! Nemuzeme se tam nekdy sejit? Ode mne je to jen maly kousek! Kdyztak se jeste ozvi.

Zatim..!
Martinez is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-02-05, 19:03   #20
Actief Lid

coccinnele's avatar

Nationaliteit:

</font><blockquote><font class="small">Quote: barbie</font><hr />

Myslim, ze pokud ma nekdo depku, tak cesky pisnicky, filmy atd. spise muzou uskodit nez pomoci.

[/ QUOTE ]

naprosto souhlasim, kdyz je mi fakt smutno tak nejlepsi je vyrazit mezi lidi nebo se vybit nejakou aktivitou. myslim ze nejlepsi lek je nebyt sam a hlavne se necitit sam. pokud tomu tak neni tak je neco asi spatne to se pak depky clovek tezko zbavuje
Muj deda mi vzdycky rikal, "kdyz uz ti bude opravdu hrozne tak si vzpomen ze jsou lidi kterym je urcite mnohem hur. hned se ti pak bude lip dychat".
Takze hlavu vzhuru clovece
andrea
coccinnele is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels