![]() |
|
|
#21 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
V Haarlemu je taky takovej podobnej oboďák Voormarkt se to jmenuje, ale to máme oba furt přes 20-cet km. Jak já z Haagu tak Oskar z Amsterdamu :snik:. Tady v tom blbym Haagu je leda tak AH, Konmar, Hoogvliet ... no kam se to hrabe na ty pěkný obchody který my tu vůbec nemáme. A Amsterdam to samý ![]()
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
jsem si vsimla,jak jsem zila v leidenu,nic tam neni...jsem rada,ze mam nemecko co by jsi kamenem dohodil a muzu jezdit do kauflandu,dokonce jsem tam nasla i normalni knedli..v nazvu ma primo neco boheminian...a je fakt jak nas. jedine co tu neni je praskovej cukr a stve me,ze tu maj jen jeden druh mouky... videnske parky a vse mozne je taky k dostani v kauflandu...takze je to fajn. ale musim rict,ze jsem nedavno koupila knedliky(myslela jsem,ze z boruvkovou naplni) a jak jsem je udelala a zacala jist,nic v nich nebylo..no fuj,malem jsme se s pritelem pozvraceli nevite nekdo o nejakem dobrem zelenem caji(studenem)ja si vzdy vozim z cech ginko guaranu a taky mi chutnal citron,jenze tu maji jen ten od pickwick a neni moc dobry... ![]()
|
|
|
|
#23 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Mi jsme na ne taky koukali na ty knedliky s boruvkama.Ja myslela ze jsou jen prazdny a ze si muzes na to dat jakykoliv ovoce?Tak jeste ze to vim.Boruvky nemusim.Ale normalni knedlik tam taky kupujeme.Ten muj se muze utlouc po nich s gulasem.A co tam kupuju je vanocka ktera mi tu tez schazela a makovy kolac nebo tvarohovy.Jen mi tam vadi ten cukr na vrchu.Nemusel by tam byt.Ale jinak lepsi nez ty hollandsky suchy susenky. |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
do perniku davam SPECULAAS KRUIDEN, je to dost podobna nahrazka. Nejlepsi je ale koupit v Cesku klasicky Vitana Prasek do perniku ![]()
|
|
|
|
|
#25 |
|
Actief Lid
|
Vy kupujete knedliky v prasku? Ty mě moc nechutnají. Mama mi ted navezla mouky a droždí až to nemam kde dát, a místo housky nakrájím "pistoletje" a mám knedlík k pošušňání
. Pro Jani: s tím čajem ti neporadím, taky si vozím z česka ten jak ty. Nebo si ho nechám dovést . Ale já jsem spíš zastáncem šťávy takže s tím moc problém nemam...
|
|
|
|
#26 |
|
Actief Lid
|
v nemeckym realu maji ty sladke knedliky tri druhy - boruvkove, povidlove a prazdne - chce se to poradne divat na obal,
jinak ale nejsou nic moc - dost suche, takze leda opravdu poradne naparit ale pak se zas lepi. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
jo no ... ja tem jejich nemeckym nazvum moc nerozumim,ale uz to vim...jsou fakt hnusne...no jeste mam nejake v mrazaku a nevim co s nema...pritelovi to fakt nechutna knedlik v prasku si dovazim jen bramborovy,jinak kupuju normalni uz nakrajeny v nemecku...mnam souhlasim s veronikou s gulasem jsou super...i s rajskou...uz mi ta ryze ke vsemu lezla krkem... ![]()
|
|
|
|
#28 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
, okukovala jsem tam ty regaly s korenim jak zlodej.... A nic! Ale jinak diky za radu. Zkusim to jinde nez v nasem Super de Boer. Jeste jsem tady nenasla normalni ocet, vinne uz mam doma dva a dvou barev, ale potrebovala bych neco chutove stejneho jako ta nase ceska klasika v obrovske litrovce. Na stejnou chut jsem tady natrefila jedine u laku kyselych okurek, takze jak jsme ty okurky snedli,lak jsem ihned uskladnila pro dalsi potrebu ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]()